Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja córka nie woła jeść karmić na siłę?

Polecane posty

Gość gość

Córa ma 5 miesięcy i nie woła jeść chyba, że co 5 godzin. Dziś jadła o 5.30 czekam aż zgłodnieje, a ona o 10 zasnęła zadowolona w ogóle nie głodna. Karmiłybyście mimo to, że nie pokazuje głodu czy czekałybyście aż zgłodnieje co te 5 godzin a nawet dłużej? Na wadze ładnie przybiera

Gość gość
Ale jak na siłę??? Do gardła jej wepchniesz jedzenie? Po prostu proponuj częściej jedzenie, jak odmówi to podaj później i tyle.

Gość gość
No źle się wyraziłam, zawsze jak dam wcześniej to zjada

Gość gość
Jeśli karmisz piersią to na żądanie. Maluch ma coraz większy brzuszek, więc robi większe zapasy. Jeśli odpowiednio przybiera na wadze to nic niepokojacego się nie dzieje.

Gość gość
Mój syn też raczej nie woła o jedzenie (ma 16m) jak przegapi jakiś posiłek, to i tak się nie upomni. Ale staram się mu dawać jeść o 8,30 11,00 14,00 16,00 i 18,30. Czasami o 11 nie zje bo zasypia. Jak był młodszy to odkąd przestałam karmić piersią i dostawał normalne jedzenie przestał się dopominać.

Gość gość
Ja zawsze podawałam w miarę regularnie, jak dziecko nie chciało jeść to nie jadło ale posiłek podawałam o stałej porze

Gość gość
moja matka to k***a a jej rodzina wrogowie jestem sierota co za s*******ny nawet mnie te k***y wysluchac nie chca 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość gość
podaje o stałej porze posiłki. jak dziecko nie chce jeść, to zje następny. Tylko nie podaje nic między posiłkami - tylko picie

Gość gość
w jakim jest wieku?

Gość gość
już doczytałam że 5 miesięcy to ciężko powiedzieć - moja też potrafiła nie jeść i 5 godzin a czasami tylko 2...

Gość gość
jak wyzej. mój syn nigdy się nie upominał o karmienie. Podaję mu posiłki o stałej porze. Zjada ile chce. W międzyczasie do picia woda, ewentualnie jak jest upał to sok rozcieńczony mocno wodą. Zero kupnych słodyczy z mojej ręki.

Gość gość
Acha, jak miał 5 miesięcy to też jadł co ok. 5 godzin.