Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mam obowiązek informować rodzinę ?

Polecane posty

Gość gość

Sytuacja jest taka, chora mama poszła do szpitala, rodzina tak jak reszta jej dzieci( a jest ich jeszcze trojr ) nie interesuje sie nią, potrzebuje 24/h opieki, nikt nawet nie zadzwoni nie zapyta, nie wspominając o owiedzinach, czekają tylko na mieszkanie. Kiedyś było podobnie jedna osoba z rodzenstwa naskoczyla na mnie, dlaczego nie poinformowałam, przyszła do domu i urzadziła awanture. Czy w tej sytuacji obecnej mam obowiązek ich informować ? Wychodzę z żałożenia, że skoro sami sie nie zainteresują to ich problem.

Gość gość
Jeśli nie wiedzą, że mama jest w szpitalu, to myślę, że warto ich poinformować. I postarać się namówić na pomoc w opiece. Być może myślą, że skoro nikt nic nie mówi, to wszystko jest ok.

Gość gość
Przeszłam to samo z ojcem ...Siostra nie odbierała od niego telef. Kiedy zmarł w szpitalu miała do mnie pretensje,że nie powiadomiłam jej ( a wcześniej był ze 20 razy to miała wywalone ) ...

Gość gość
Tu autorka to hieny nie ludzie, doskonale wiedzą, że mama jest chora, potrzrbuje opieki 24 na dobę, to brat wymyslil zeby oddać mame do domu starców albo załatwić opiekunke, za ktora ja mialabym płacić. Maja wszystko w doopie, włażą do domu jak do siebie, fakt to ich dom rodzinny ale kultura wymaga pukania chociaż, a nie włazić i jeszcze sie wymądrzać i obrażać. Im chodzi tylko o spadek .

Gość gość
13 57 u nas tak samo, siostra mieszka 10 km dalej, nawet nie zadzwoni spytac co u mamy. Dwa miesiace temu wyszla ze szpitala, a gdy miesiąc temu spotkałam ją na miescie zapytala czy mama juz w domu !! :O Po miesiącu. Mają wywalone, nie odbierają telefonow od mamy też, a widać, że jej przykro. A pozniej lament i pretensje.