Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje serce usycha z tęsknoty

Polecane posty

Gość gość

:(

Gość gość
Ciekawe za kim

Gość gość
może za mną?

Gość gość
Chciałabyś. Za mną rzecz jasna.

Gość gość
Moje też za E..

Gość gość
i nie tylko serce... no!

Gość lulaa
przeczytalam dzis fajny tekst...wrzucam wam....'Tragicznie zakochana Pocieszyłbym Cię ale muszę iść do domu, żeby chlać do rana Nie chodzi o to, że się kochasz w jakichś innych panach Ale w tej szui, która miastu znana? Dramat. ''

Gość gość
Moje za Ł.

Gość gość
ja całkowicie usycham z tesknota za Nią

Gość gość
A moje za S.

Gość gość
a mojej literki jak zwykle nie ma :-(

Gość lulaa
19:42 (…)Trafię może akurat na tę pustkę w tobie, gdy wystygniesz już po jednej, a drugiej nie zaczniesz jeszcze pożądać. Trafię może na tę pustkę i zapełnię ją, bez twojej nawet woli, bez twojego pragnienia, sama mnie ta pustka twoja przygarnie jako jedyną obecność wokół ciebie i stanę się jedyna w tobie. Ty może tyle uczynisz, że zlękniesz się tej pustki w sobie, że poczujesz się nagle samotny, a tym bardziej samotny jako wielki pan, opuszczony się poczujesz przez wszystkich, przez wszystkich. Może nawet śmierć w sobie poczujesz, bo tak niezwyczajny jesteś pustki w sobie, jako lato śniegu, i wówczas poddasz się mnie jedynej, jakbyś poddał się w takiej chwili każdej innej, jakbyś się i Bogu poddał, gdybyś nawet go nie znał. Będę jedna jedyna, co trafiła na tę przelotna pustkę w tobie, jak się szczęśliwym udaje trafić na rozkwitłą paproć w świętojańską noc. A ujrzysz mnie, wzruszeniem obdarzysz, bo sam będziesz wzruszenia pragnął, wyrozumiesz, jako samego siebie, nie mnie, i może rzekniesz: zbliż się. No, zbliż się. Nie bój się. Pragnęłam cię, ale tyś mnie nigdy nie widział. Tyś ładniejsze widział. Tęskniłam za tobą poprzez góry i morza, przez czas nasz niewspólny, przez nieobecność twoją na tym świecie, przez zły los, który mi cię zabrał, przez najdalszą dalekość, jak tylko umiałam, ale tyś był jeszcze dalszy, tyś był jak z piekieł do nieba. Modliłam się za tobą, abyś wyzdrowiał, choć nie byłeś chory, abyś z wojny cało wrócił, choć nie było wojny, abyś szczęśliwy był ze mną, choć nie byłeś ze mną. Modliłam się nie do Boga, lecz prosto do ciebie. I nawet w żałobie chodziłam po tobie, bo mi nie starczyło ciebie, chciałam i nieobecności twojej doznać, aby pełna była twoja pełność we mnie. O, wyobrażać sobie ciebie to za łatwo, za ubogo, za szczęśliwie, chciałam, aby mnie to także bolało (…) W oczy ci wchodziłam, lecz niewidomy byłeś dla mnie. — 'Pałac', W. Myśliwski

Gość gość
:)

Gość gość
Piękny wiersz.

Gość gość
Ja za moim mk

Gość gość
ja za M. m jak milosc...

Gość gość
Za S daj spokoj jej mąż ita jego k***a zzłożyli podobno wniosek do prokuratury przeciwko niej.Twierdzą że jest złą matką.i

Gość gość
Fuj.rzygam.

Gość gość
nie tesknie, zabronilam swojemu sercu

Gość gość
...

Gość gość
to może zróbmy to zbiorowo!!! ja tez już nie tęsknie

Gość gość
jestem za dojrzalam do tego , ze szkoda czasu na tesknote zrobilam wszystko zeby bylo inaczej, nie przywiaze go do siebie, nie zmusze do milosci, pozostaje sie pogodzic ze stanem faktycznym i zyc dalej, bez niego milosc wymaga wzajemnosci, bez niej tesknota jest daremna M.