Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co po licencjacie z kosmetologii?

Polecane posty

Gość gość

Jestem studentką pierwszego roku kosmetologi, chciałabym się dowiedzieć czy żeby zostać kosmetyczka i szukać pracy w tym zawodzie to muszę ukończyć magistra z kosmetologii czy wystarczy sam licencjat plus ewentualnie jakieś drobne kursy??? A może potrzebna jest szkoła policealna technik usług kosmetycznych??? Trwa rekrutacja na ten.kierunek więc zastanawiam się czy powinnam się zapisać na tego technika, czy nie muszę bo studia mi wystarczą? Jak myślicie???

Gość gość
Tylko własna działalność lub bezrobocie, i tak jest po każdym kierunku studiów oprócz informatyki i budowy maszyn i tym podobnych technicznych. Niestety ten chory kraj działa dalej na układach nie znasz nikogo to giń taka jest zasada na rynku pracy w Polsce.

Gość gość
Ale czy będę miała kończąc sam licencjat uprawnienia do tego by szukać pracy jako kosmetyczka, czy ten licencjat będzie tylko piecem na wodę i żeby pracować w tym zawodzie muszę ukończyć szkołę np technika usług kosmetycznych???

Gość gość
Licentjat to zawsze pic na wodę nie masz odpowiednich praktycznych umiejętności do zawodu potrzebne szkolenia i technik

Ja powiem ci że przypadkiemm trafiłam na szkołę żaka w moim mieście. Skończyłam tam technika usług kosmetycznym, jestem bardzo zadowolona z wyboru tej szkoły policealnej, nie miałam kasy żeby iść na studia bo mam małe dziecko a wybór kosmetyki był trafiony bo zajęcia miałam tylko w soboty i niedziele i nie miałam problemu z kim zostawić małą. W szkole dużo się nauczyłam, nie płaciłam za to nic i teraz ciekawie sobie dorabiam jako kosmetyczka w domu. http://pila.zak.edu.pl/category/oferta-edukacyjna/szkoly-policealne-dwuletnie/

Gość gość
Powiem Ci szczerze że zrobienie Technika usług kosmetycznych w szkole policealnej to jest na pewno jakiś dodatkowy atut, tym bardziej ze nie płacisz za niego więc warto spróbować :)