Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to wstyd że dostałam dobra pracę po znajomości?

Polecane posty

Gość gość

Jeśli jestem po studiach ,ale takich zwyczajnych? Pewnie bez tych znajomości bym nie miała na nią szans bo jest dużo ludzie z lepszymi kompetencjami ode mnie. Powinnam się wstydzić, ze ją przyjęłam?

Gość gość
Nie, o ile wierzysz, że potrafisz ją dobrze wykonywać.

co za różnica, niektózy ludzie maja znajomosci i korzystają, życie nei jest sprawiedliwe. Po prostu ucz się, dostałaś fory na starcie, a teraz uczciwie i rzetelnie pracuj i nadrabiaj swoje braki.

Gość gość
Tak powinnas sie zapasc pod ziemie. Co za myslenie w ogole? Tysiac innych osob nawet okiem by nie mrugnela a ty masz jakies skrupuly. Lepiej chodzic bez kasy i patrzec jak inni sie bawia?

Gość gość
A co na to współpracownicy?

no i nie chwal się kolegom, bo to jednak jest wstyd, jakby sie dowiedzieli to mogłabyś nie znaleźć kolegów w pracy

Gość gość
Nie, to nie wstyd. Zakladam jednak, ze posiadasz umiejetnosci, ktorymi bedziesz mogla sie w niej wykazac. O dobra prace ubiega sie wielu i dobrze miec kogos, kto cie poprze. Chcialabym miec znajomych, ktorzy bezinteresownie mogliby mnie poprzec w potrzebie. Przeciez "prawdziwych przyjaciol poznaje sie w biedzie." Nieprawdaz?

ale to popracie tyczy sie tlyko PAŃSTWOWYCH INSTYTUCJI. Do prywatnej pracy nikt nei zaryzykuje przyjęcia człowieka bez kompetenecji po znajmosci, bo w grę wchodzą pieniądze przedsiębiorcy a nie państwa. Stąd takie patolkogie we wszystkich państwowych jednostkach.