Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniaaaaaaass

czy to możliwe???

Polecane posty

Gość moniaaaaaaass

Witam. Cykle mam 28-28 dniowe w 8 dniu cyklu czyli dni nie płodne byl stosunek przerywany chodź obawiam się że mogła kropelka we mnie zostać. Później od 9 dnia cyklu do 21 nic nie bylo bo musialm wyjechać. Jak myślicie duże są szanse na ciążę? Dzisiaj mam 28 dzień i okresu brak.

Gość gość
Dokładnie 98,5%. Gratuluję.

Gość gość
A wytłumacz dlaczego?

Gość gość
Z tego co wiem pary uprawiają seks z finałem w środku w dni nie płodne a tutaj byl stosunek przerywany ewentualność jest ze kropelka została ale podczas aplodnienia musi być sporo plemników a dociera najsilniejszy. Kolejna kwestia jest to ze bylo to ok 5 dni przed dniami płodnymi wiec moim zdaniem szanse są male. Czy sie mylę???"

Gość gość
Jakie 5 dni przed dniami plodnymi? Z takimi obliczeniami nie dziwne ze co niektórzy zachodzą w ciążę i jeszcze są zdziwione jak to? Odpowiadajac: nie jestes w ciąży. Mnie się nigdy nie zdarzyło zajsc w czasie dni nieplodnych i nie byly to stosunki przerywane ;)

Gość gość
Stosunek przerywany w 8 dniu cyklu czyli ok 5 dni przed rozpoczęciem się dni plodnych.

Gość gość
Nie masz racji. Kazda kobieta ma dziesiec dni plodnych nie zaleznie od cyklu. Np cykl 28 dni obliczamy: dzielimy na pól czyli wychodzi 14 i od tych 14 dni odliczamy piec dni w prawo i piec dni w lewo. Czyli od 10 do 19 dnia cyklu są dni płodne. Reszta wiadomo. Zawsze tak licze i zero wpadek

Gość gość
No ok. Ale powiedz mi jakie są szanse na zajscie stosunkiem przerywanym? Duże?

Gość gość
Jeśli to byly nieplodne to raczej zero szans. Okres moze sie spozniac np ze stresu lub jak bierzesz leki. Teraz najwidoczniej przezywasz a to dziala na organizm. Nie przejmuj się nie jesteś w ciąży

Okres może się przesunąć na skutek zmian w trybie zycie , miałaś wyjazd , więc moze stad to opoznienie. Czas owulacji w Twoich cyklach przypada na ok 12 dzien . Mało prawdopodbne , ze jesteś w ciąży , mimo ,że plemniki potrafią przeżyć do 3 dni w śluzie płodnym . Śluz wpływa na stan odżywienia plemników i ich *****iwość .