Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adam10010

Trzeźwiejący alkoholik i nowy związek..

Polecane posty

Gość adam10010

Cześć Wam. Mam 27l Od ponad roku jestem trzeźwy, utrzymuję całkowitą abstynencję. Piłem kilka lat, tzw. alkoholikiem funkcjonujący czyli zdobyłem jakieś tam kwalifikacje zawodowe i pracowałem. Często mam głody alkoholowe np.najczęściej jestem poddenerwowany bez powodu. W jednej firmie 3-lata temu poznałem dziewczynę, już wtedy jakoś mieliśmy się ku sobie, miesiące temu, ale jak to bywa z alkusami, zacząłem więcej popijać i do żadnego spotkania po pracy nie doszło. Całkiem przypadkiem wpadliśmy na siebie w marcu i po kilku spotkaniach przy kawce, zostaliśmy parą. Ona studiuje (23 l. ), więc dość często spotyka się z innymi studiującymi. Jest na tych spotkaniach alkohol, ona pija nie dużo, ale widzę że lubi ze mną chodzić na te prywatki, mnie one bardzo dużo kosztują, kiedyś próba jakiegoś konktrolowanego picia okazała się klęską Zakochałem się w niej, bardzo się boję jej powiedzieć że ja tak piłem, i że warunkiem mojego trzeźwienia jest nie przebywanie z osobami "pod wpływem". Myśli że ja od tak, bo ćwiczę, uprawiam sport nie piję w ogóle i już. Wreszcie jestem na jakiejś właściewej ścieżce, chciałbym jej zaproponować by się do mnie wprowadziła. Wiem jak to jest, nie raz nie dwa słyszałem, jak kobiety odradzały sobie związki z alkoholikami i nie wiem czy jej o tym mówić, za rok skończy studia, to wszystko się powinno skończyć. Ostatnio doszło do przykrej sytuacji gdy byliśmy na weselu, ciągle podchodził coś bełkocząc jakiś jej kuzyn, z czasem coraz bardziej pijany. W końcu uderzyłem go w brzuch, po rumorze który narobił wszystcy wiedzą co się stało. Nie chciałem tego. Nie wiem co mam zrobić

Gość gość
A według mnie czasem powinieneś sobie wypić, tak od razu tez nie mozna odstawiać alkoholu. To wlaxsnie powoduje te wszystkie skutki uboczne.

Gość adam1010
Nie mogę, na takich ja mówi się że gdy będzie pił to albo cmentarz albo więzienie.