Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka antykoncepcja dla mamy kp po cc?

Polecane posty

Gość gość

Spirala wiadomo że odpada, bo szyjka u cc to jak nieródka, więc nie da się włożyć spirali. Hormony pod postacią tabletek, zastrzyków i plastrów odpadają, bo mam problem z krzepliwościa i po miesiącu brania tabsów kiedyś o mało nie odjechałam z tego świata. Czy zostaje tylko gumka i kalendarzyk?

Gość gość
szklanka wody zamiast

Gość gość
a spytac sie ginekologa to nie laska?

Gość gość
podbijam temat, jaką antykoncepcje wybrałyscie w tej sytuacji???

Gość gość
Kobiet mających cc i kp po 3 mcu życia dziecka jest wg statystyk około 14%, nie spotkasz ich na kafe...

Gość gość
zostaje gumka. Jeśli środki hormonalne odpadają a mechaniczne jak spirala też, nie masz innego wyjścia

Gość madziula i antosia
Witam. Kp jest u nas od poczatku a jestem po cc wiec można :-) po pologu zaczelam brać tabletki anty te które sa dostosowane dla kobiet w ciąży i jest ok, chociaz mam wrażenie, ze przytylam.. :( ale moja szwagierka zdecydowala sie na zastrzyk, który robi sie co trzy miesiące i jest zadowolona. Moze dla Pani to jakies wyjście? Mam nadzieje, ze pomoglam :)

Gość madzia i antosia
Jej dla kobiet karmiacych a nie w ciąży xd

Gość gość
Ja stosuję minipigułkę (Cerazette) i jestem zadowolona. Kilka dni po rozpoczęciu miałam krwawienie wyglądające jak miesiączka i od tamtej pory nic, a minęło pół roku. Jedyne, co mi przeszkadza, to suchość pochwy, ale nie wiem, czy to przez leki, czy przez karmienie piersią. Po zastosowaniu żelu nawilżającego w sporej ilości podczas stosunku jest ok. Prezerwatyw nie lubię. Używam tylko, kiedy na prawdę nie ma innego wyjścia. Po cc można stosować wkładkę wewnątrzmaciczną (spiralę). Mnie lekarz sam zaproponował, że jak przestanę karmić piersią, to może mi założyć wkładkę. To mój lekarz, który prowadził ciążę i robił mi cc i doskonale wie, że wcześniej nie rodziłam sn. Z tym, że moje cc było robione w trakcie porodu przy dużym rozwarciu, więc może dlatego. Nie wiem, jak sprawa wygląda przy cesarce na zimno.

Gość gość
Moja koleżanka też miała cc i ma wkładke,zakladana miala w znieczuleniu.