Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O co chodzi z tym królikiem dla dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego w Polsce niemowletom podaje się mięso z królika? Przyznaje, że dla mnie to obrzydliwe, ogólnie nie przepadam za mięsem, poza kurczakiem no i schabowym czy kielba z grilla:), ogólnie nie wyobrażam sobie, że miałabym to przygotowywać. Ale dziwi mnie skąd wzięła się ta popularność królika skoro nie jest to mięso popularne wśród dorosłych ludzi. Jeszcze nie słyszałam by ludzie, zapytani co mają dziś ma obiad, odparli, że królika... dodam że mieszkam za granicą i rozszerzam dietę niemowlaka teraz i nigdzie nie czytałam, nie słyszałam o żadnym króliku.

Gość gość
Moja ciocia regularnie jada króliki i bardzo je lubi. Ale to ewenement. Mięso z królika jest chude i delikatne. Jest składnikiem gotowych obiadków, może stąd się to wzięło. Ale skąd w gotowych obiadkach to już nie wiem. :D

Gość gość
Właśnie sobie googluje to po angielsku i znalazłam jakiś blog Amerykanina w Rzymie i jako ciekawostkę podaje fakt, że włoskie niemowlęta jedzą takie dziwactwa jak królik. Dokumentuje to zdjęciami z marketu:) właśnie też zauważyłam, że to popularne w słoikach dla dzieci(mowa o Polsce) ale teściowa tez gada, jak to TRZEBA dziecku króliczka podać. Fuuj :/

Gość gość
Chodzi o to że mięso z królika ma najmniej alergenów...jest chude,ma najlepiej przyswajalne białka... U mnie w przedszkolu ( praca) mamy sporo dzieci uczulonych, ich rodzice przynoszą właśnie mięso z królika / indyka... Ja też e domu tego nie pitrasze, w sumie dlatego że nie wiem jak... Ale dla dzieci te mięso jest wskazane

Gość gość
Nie wiem, dlaczego w Polsce daje się tylko dla dzieci, nie mieszkam w Polsce, tu królika jada każdy, są niedrogie (5-7 euro/kg) i pyszne.

Gość gość
Jest zdrowe, najmniej alerganow,chude... Daje w sloiczkach. Nie ugotowalabym sama... Ble

Gość gość
Okropieństwo, tak jak nie wiem jak można jeść dzieci, typu jagnię czy cielęcinę, biedactwo ledwo się urodziło i zaszlachtowali, serce pęka.

Piszecie że okropieństwem jest jeść królika . Rozumiem że jesteście wegetarianami,weganami ? Jeśli NIE , to jaka jest różnica w zabiciu kury,kaczki,świnki ,krowy a królika ? Żadna !

Gość gość
Króliki są lepiej zywione niz kurczaki, czy swinie z hodowli, więc i mięso zdrowsze. Ok - króliki hodowane prywatnie, nie wiem, jak gdzie indziej.

Gość gość
Meso z krolika ma najlepiej przyswajalne biLko jest jednym z najmniej naszpikowanym chemia i chormonami miesem ja pieke go z cebulka i czosnkiem pycha ja kupuje od znajomego naprawdę warto

Gość gość
Ja bym tego sama nie przygotowała, bleh:/ może ze sloiczka prędzej choć wątpię bo by mnie pewno cofalo karmiąc dziecko wiec dlaczego bidulek ma jeść coś co matkę przyprawia o mdłości. W ogóle moje zdanie jest takie, że miecho to miecho, nieważne jakie, kurczak czy królik to jeden ciul wiec po co kombinować z jakimiś królikami? Rozumiem ze mięso jest potrzebne dziecku ale uważam że nie ma co przesadzac z jego ilością, co się niestety często zdarza, Polacy jedza za duzo miesa.

Gość gość
Monia r83, czyli mam rozumieć, że psy i koty tez jadasz? Takie rozumowanie prowadzi do tego, że w końcu i człowieka by drugi człowiek zjadl:/ tak, myślę o przejściu na wegetarianizm.

Gość gość
Myśmy naszemu Brajanowi kupili królika, a jak futrzak pogryzł kable, urżnęliśmy mu łeb i ugotowaliśmy. Ale Brajanek miał minę, gdy się dowiedział, że spożywa swojego Bugsika :D

Gość gość
MoniaR83 dziś Akurat ja nie jadam mięsa ale to nie ma znaczenia. W każdym razie jak rozumiem, mięso psie dla ciebie to też mięso, jak każde inne? Ludzie to jedzą, więc jak rozumiem żadna różnica pies czy świnia? Według mnie jest ogromna różnica między jedzeniem mięs rożnych zwierząt.