Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak nauczyc dziecko sikac na nocnik

Polecane posty

Gość gość
Mój też nie chciał siadać na nocnik- odpuściła. Następna próba- siadał odrazu, chętnie i nawet na kupę, nie sikał jakoś dużo na podłogę, zawsze zdążył. Moim zdaniem nie warto dziecka zmuszać, może nabawić się nawet zaparć nawykowych. Będzie chciał to usiądzie.

Gość gość
Tu autorka .Dziewczyny chyba zauwazylam maly postep .Nie ma jeszcze sie czym chwalic ,bo moze byc roznie ale... Zalorzylam malemu pampersa (te ktore sie zaklada jak majtki)musialam posprzatac w domu i ciezko wtedy go pilnowac czy nie sika w majtki. I maly mi zasygnalizowal kupe ledwo zdarzylam posadzic na nocnik.Potem zasygnalizowal siku tylko jak go sadzalam to juz byl w trakcie i tylko polowa do nocnika trafila. Maly mowi ale zapozno to sa sekundy zanim to zrobi.

Gość gość
mój syn ma dwa lata 5 mcy. I jeszcze niedawno nie chciał siadać na nocnik, ale wiedział do czego służy. Jednego dnia zdjęłam mu pieluchę i założyłam majteczki. Dwa razy zrobił na podłogę, a potem już na nocnik. I noc przesypia "na sucho". Za to kupkę już ładnie też robił, ale od tygodnia robi kupkę w majtki i mówi dopiero jak ma w majtkach. Chyba ma traumę po zatwardzeniu. Mojemu tak naprawdę wystarczyło pół dnia, ale dopiero teraz. Każde dziecko ma swój czas. Wg mnie latanie za dzieckiem z nocnikiem i wysadzanie go "aż zrobi" mija się z celem, a bardzo często można osiągnąć odwrotny skutek

Gość gość
a co ma nauka sikania do -do czy na nocnik. - ma to, że body też są "na krótki rękaw". Wybacz, inteligencji to Ty masz zero, pani "Zauwarzyłam, zdąrzyłam", "Mama sika na toaletę". Rozumiem, że sikasz na zamkniętą klapę, inaczej sikałabyś DO toalety. Nauczcie się wysławiać, zanim dzieci zaczniecie wychowywać.

Gość gość
Tasmańska,ty idiotko:-\jak ci nie wstyd rady dawac,kiedy sama nie masz pojęcia o wychowywaniu dzieci,wystarczy przejrzec twoje tematy,takze te,w ktorych piszesz bez niku;) pasierbica gowniara olewa cię z gory do dolu sikiem prostym(w sumie to jej się nie dziwię) a ty smiesz kogoś pouczać?skoro to takie proste powiedziec dwulatkowi ze ma sikac na nocnik i juz,voila;),to czemu sama nie mozesz dojsc do porozumienia z dzieckiem,które juz rozumie wszystko? w d***e byłaś goowno widziałaś ale do mądrzenia się to pierwsza w szeregu autorko,założyłam pisze sie przez Ż !!