Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

"ubieranie sie kobieco" versus ubieranie sie w dżinsy i t shirt

Polecane posty

Gość gość

co wybieracie? ja osobiście ubrałam spódnicę może cztery razy w dorosłym zyciu, szpilek NIGDY....dlaczego wam się chce stroić? co to wam daje? :D

Gość gość
Do pracy "muszę" ;). Nie mogę przyjść w dzinsach i t-shircie. Przez lata polubiłam szpilki i dziwnie się czuję w balerinach czy trampkach, chociaż oczywiście do lasu/na grilla/nad jezioro je wybieram. Praca czy popoludniowe wyjscie na miast to zawsze szpilki (znaczy obcas, niekoniecznie szpila) i przynajmniej pół-oficjalny strój (ujdą dopasowane dżiny, koszula i marynka- to już luz w moim codziennym wydaniu). Jak mam urlop to często wskakuje w dresy (mam już faceta, więc do tesco, z dzieciakami mogę w nich wyskoczyć :D)

Gość gość
Dla przyjemnosci, chociaz z zasady chodze w jeansach i koszulce

Gość gość
Co to daje? Przyjemność. Nie zawsze mam ochotę z niej korzystać. Przeważnie chodzę jednak w dżinsach i jakiejś bluzce, niekoniecznie T-shircie, bo przecież jest tyle strojów, że bluzka bluzce nierówna :P Spódnic nie noszę, a kilka razy w roku zakładam sukienki, przy czym najczęściej latem takie lekkie lub jesienią długi sweter jako sukienkę. Dobrze się wtedy wygląda i się o tym wie. Jednocześnie też wie się, że ludzie oceniają po wyglądzie i może w tym tkwi szczegół.

Gość gość
Noszę tylko sukienki, buty do nich różne- zazwyczaj botki i kozaki, latem sandałki, szpilki tylko do bardzo eleganckich sukienek okazyjnie. Spodni nawet nie mam, jeśli już to kilka dresów na trening.

Gość gość
a ja nigdy nie stroje sie dla innych, jedynie dla wlasnej przyjemnosci :)

Gość gość
A ja lubię zarówno sukienki i szpilki, jak i styl casual - w zależności od okazji. :) Byle modnie i z wyczuciem. Ostatnio znalazłam sklep, w którym mogę znaleźć sporo ubrań w swoim stylu na różne okazje - http://ifriko.pl/ , jak dla mnie rewelacja.

Gość Natka606
Wszystko zależy od okazji, ale uwielbiam sukienki i szpilki - w nich czuję się kobieco i sama sobie się podobam. Jest to rodzaj dowartościowania. Strój mniej oficjalny też się zdarza, bo wygoda jest niekiedy niezbędna.

Gość gość
przeciez bez szpilek też jesteś kobietą