Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmama

Jak się zorganizować

Polecane posty

Gość gośćmama

Drogie mamy i nie-mamy:) Pomóżcie proszę z jakimiś sprytnymi sposobami na zorganizowanie się. Ja: pracująca mama dwóch chłopaków w wieku szkolnym, gotująca i sprzątająca (rodzina pomaga, więc nie jest jakoś fatalnie na tym polu, niestety sami faceci, dla nich np. zakurzone szafki, które wysoko to nie jest problem, bo nie widać, więc czasem poprawić muszę tu i tam). Problem: dupa rośnie, forma spada, nie chcę za parę lat zostać zadyszanym wielorybem. Niestety nie potrafię się zorganizować, żeby znaleźć czas na sport. Obiady zwykle jemy późno, około 17:30, kiedy mąż wróci z pracy, ja pracuję do 16:00. Wiadomo, po takim obiedzie nie pobiegnę od razu na fitness, bo źle się to skończy. Oprócz tego dochodzą takie różne pierdoły typu pilnowanie młodych, żeby odrobili lekcje, wieczorne douczanie się do pracy (niestety wymaga tego), lubię też czytać i oglądać, a wiadomo, że to łatwiejsze niż wyjście z domu :P Teraz latem jest nieco lepiej, rowery, spacery itp., ale z nastaniem jesieni pewnie znów wszystko wróci do normy. Czy macie jakieś fajne patenty, co można w takiej sytuacji zrobić?

Gość gośćmama
Podbijam:)