Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki kolor ścian i mebli pasuje do białej sofy???jak myslicie kochani???

Polecane posty

Gość gość

jaki kolor ścian i mebli pasuje do białej sofy???jak myslicie kochani???

Gość gość
aaa i jeszcze jaki kolor dodatków do sofy i firanek lub zaslon??:)

Białe meble są jednymi z najbardziej uniwersalnych. Pasują niemal do każdej kolorystyki na ścianach. Można szaleć z kolorami do woli! Co powiesz na nie jeden ale dwa kolory na ścianach ? Zmiana o 360 stopni! W wyborze kolorów kieruj się upodobaniami, podążaj za męską intuicją! Jeśli nie do końca ufasz swoim umiejętnościom, niezwykle praktycznym urządzeniem okaże się koło barw. Barwy możesz dobierać 1. kontrastowo bądź 2. komplementarnie. Przygotowałam dla Ciebie kilka przykładowych połączeń. 1) aksamitny burgund/muślinowy turkus, czerwień flamenco/lawendowy welwet, żakardowy amarant/ batystowy fiolet, atłasowy grafit/ szyfonowy beż 2) satynowy wrzos/batystowy fiolet, karmelowy zamsz/ odwaga, butelkowy adamaszek/ miętowy jersey, atłasowy grafit/ intuicja Jeszcze kilka krótkich rad na koniec. Jeśli masz przestronny i jasny salon – możesz śmiało wybierać ciemniejsze, wyraziste barwy. Jeśli pomieszczenie nie jest wielkich metrażów uważałabym na intensywne kolory – wnętrze optycznie może wydać się mniejsze. Pamiętaj aby dodatki utrzymać w tej samej kolorystyce co ściany – nadasz wnętrzu spójność i harmonię. W razie pytań pisz – chętnie pomogę. Powodzenia! Ekspert Dekoral

Gość cympekwm
Ciężka sprawa, raczej się na tym nie znam bo moje mieszkanie musiałam zlecić firmie, która zajmuje się dekorowaniem. Po pierwsze nie lubię chodzić po sklepach, a po drugie ciężko jest mi się na coś zdecydować. Okazuje się nagle, że wszystko mi się podoba, ale nie wszystko pasuje do mojego mieszkania :p

Do białych mebli pasuje wszystko :) Kiedyś miałam białe meble i wystarczyło zmienić kolorystycznie dodatki i wyglądało zupełnie jak inne wnętrze.

Gość gość
Dokładnie, białe meble komponują się z każdym kolorem. Czy to jasnym czy ciemnym. :) Ładne białe meble widziałam w sklepie http://www.dobremeblez.pl/ . Mają duży wybór i dobre ceny.

Gość gość
Do białej sofy sofy pasuje wszystko. :) Ja łączę białe meble z drewnianymi, które robiłam na zamówienie w http://www.stolarstwoagmar.pl/ i to rozwiązanie sprawdza się super.