Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To prawda ze w UK nie ma przyszlosci

Polecane posty

Gość gość

Coraz wiecej osob mowi, ze UK tonie, ze jest coraz gorzej, o prace bardzo trudno, ze nie ma tam juz przyszlosci ?

Gość gość
To kraj dla emigracyjnych niemot z laptopem na kolanach.

Gość gość
Dla twoich znajomych owszem :D pracownicy fizyczni, wiocha

Gość gość
Mam znajomego, ktory od 7-8 lat mieszka w UK. W tym roku skonczyl studia, mowi, ze jest coraz gorzej i lepiej nie bedzie. On zna biegle angielski, ma tutejsze doswiadczenie, a o prace i tak jest mu ciezko ! Mowi, ze wraca, bo po studiach i tak by pracy w UK nie znalazl, dlatego, ze jest Polakiem. Do tego zarobki sa smieszne do kosztow zycia itd

Gość gość
Moi sąsiedzi wyemigrowali całą rodziną do UK zaraz na początku. Pojechali w ciemno. Początkowo chyba dobrze im się powodziło. Teraz zjeżdżają do Polski i wcale nie widzę aby mieli więcej niż ja zarabiając w Polsce.

Gość gość
I powiem jeszcze że pracuje fizycznie, skończyłem jedynie technikum. Jestem kierowcą i zarabiam 2.5 tyś na rękę. Moja żona tyle samo. Czyli na miesiąc mamy 5 tyś. Mieszkamy u jej rodziców, mamy piętro, ale mamy osobne ogrzewanie i liczniki. Mamy 3 letnie auto. Jeździmy na wakacje, chodzimy do kina, kupujemy nowe ubrania. Żyje nam się całkiem przyzwoicie.

Gość gość
Mase ludzi powracalo. Uk tonie w imigracji jest po 100 osob na miejsce .Stawki minimum. Pojedziecie i splokacie sie tylko z $$$

Gość gość
Dokladnie. Koszty zycia duze, a stawki minimalne

Gość gość
gość dziś Mase ludzi powracalo. xxx chyba po resztę rzeczy!

Gość gość
U mnie w mieście powróciło kilku znajomych. Za zarobione i zaoszczędzone pieniądze pobudowali domy i zatrudnili się w firmie za 2.000 tyś na rękę.

Gość gość
Gość 18.15. Chciałeś/aś być smieszny nie wyszło :) po reszte rzeczy. Umm.... Pewnie jakis po 40 sie odezwał i po mechaniku. Jak sobie pościelisz tak sie wyspisz.

Gość gość
Czasem sie dziwie jak dorosły człowiek, niby taki mądry a tak narzeka na swój kraj w którym narzekać praktycznie nie ma na co. Wiem,wiem ktoś zarzuci mi że jestem młoda (19l) i sie nie znam. Studiuje medycyne. Nie rozumiem jak można tak mówic o swoim kraju! To jest chore!!!

Gość gość
czyli jak mówić? o co ci chodzi? może ty masz przyszłość - inni nie mieli i wybrali inne miejsce do życia - zabronisz im?

Gość gość
Czasem sie dziwie jak dorosły człowiek, niby taki mądry a tak narzeka na swój kraj w którym narzekać praktycznie nie ma na co. xxx jak byłam na utrzymaniu rodziców i bawiłam się w studentkę to również na nic nie narzekałam może najpierw się usamodzielnij a dopiero potem zabieraj głos - na razie wypowiadasz się o rzeczach o których nie masz bladego pojęcia!

Gość gość
Mieszkam 15 nasty rok w IE i z kregu moich znajomych 1 ( jedna ) osoba wrócila do Pl.. Reszta pokupowala domy i zostaje :) Kto mial wrócic , wrócil jak zaczal sie kryzys.. Pare osob wyjechało do UK, Kanady.. Fali powrotów jakos nie widze :)

Gość gość
Mieszkasz w Internet Explorer? Gratuluję :classic_cool:

Gość gość
Co jest chore? To kraj,a właściwie cały ten system jest chory. Ludzie uciekają z Polski,bo nie mają za co żyć,chcą móc normalnie funkcjonować,a nie wegetować,chcą mieć dzieci. Ostatnio usłyszałam,że w Polsce posiadanie jednego dziecka,to już właściwie luksus. Oczywiście,że pewien procent Polaków jest zadowolony,zarabia dobrze,wiedzie im się super. Szkoda tylko,że to jest niewielki procent; cała reszta na kredytach, na umowach śmieciówkach,na zasiłkach,kombinują jak przetrwać do tego "pierwszego". To jest chore,a nie mówienie źle o Polsce. Jak zaczniesz żyć sama na własną rękę,będziesz chciała założyć rodzinę,to może zrozumiesz,o czym tutaj mowa; póki co, pojęcie o życiu masz dość blade. Jak miałam 19 lat,to też myślałam,że ludzie przesadzają i wcale tak źle nie jest,wręcz się z tego śmiałam. Oj,życie baaardzo zweryfikowało moje poglądy i od ponad 5 lat mieszkam poza granicami Polski (nie,nie w UK). Mam 2 dzieci, normalne i stabilne warunki finansowe i nie boję się jutra.

Gość gość
https://www.youtube.com/watch?v=eoja-Jwlk6U Obaczajcie tą kobietę. Ja prdl jakaś patologia. Prawdziwy obraz Polaków nieudaczników na obczyźnie. W ogóle Pani wydaje się być wiecznie niezadowolona i roszczeniowa. Podobnie jak w tym filmiku. https://www.youtube.com/watch?v=fJ3DUV8fxvA&feature=iv&src_vid=eoja-Jwlk6U&annotation_id=annotation_2247642515#t=14.8s

Gość gość
Na szczescie wiekszosz przyjezdzajacych to niemoty bez absolutnie zadnych zdolnosci, nawet angielskiego nie znaja, wiec predzej czy pozniej zostana wy da le ni do kraju z ktorego przybyli. Tutaj nawet zwykly counterbalance jest zbawieniem bo wiekszosc niemot nadaje sie max na tasme i to tez czasem za szybko wszystko sie dzieje dla jednej czy drugiej czarnej ci/py...

Gość gość
Mam takie pytanie: czy 1400 funtów za mieszkanie 3 sypialnie w Londynie to drogo i czy można z dwóch pensji go utrzymać? czy mieszkania agencyjne można remonotwać?

Gość gość
Mam takie pytanie: czy 1400 funtów za mieszkanie 3 sypialnie w Londynie to drogo i czy można z dwóch pensji go utrzymać? czy mieszkania agencyjne można remonotwać?

Gość gość
1400 f za 3 pokojowe mieszkanie w Londynie to norma, a przy dzisiejszych cenach to nawet tanio ! A czy da sie to z 2 pensji utrzymac, no jesli to dwie minimalnej czy cos w tym stylu to nie ma zadnych szans !

Gość gość
Gorzej -prawei pewne są krwawe konflikty rasowo-religijne . Wiele miast UK to juz dziś Afryka albo Ciapatystan .Za 20 lat bedzie tam jak w Bośni ...

Gość gość
UK jest dla niemot, alkoholików i patologii żyjącej po kilkoro w domach na pokojach.

Gość gość
a jaki kraj jest dla takiego arystokraty jak ty???

Gość gość
gość 2015.08.03 Mieszkasz w Internet Explorer? Gratuluję cool.gif xx Ok napisze ROI, wiesz gdzie to ? :) IE to oficjalny, unijny skrót.. Podpowiem: Europa :)

Gość gość
Irlandia jest krajem z niezbyt mocną gospodarką dodatkowo pod silnymi wplywami UK z ogromnym długiem publicznym zmierzającym do bankructwa!

Możesz mieć przyszłość w Anglii ale musisz umieć bardzo dobrze język. Bez tego jak to mówią moi koledzy "zgnijesz" - praca dom praca dom i tyle. Angielski na dobrym to i znajomi Anglicy, i dostęp do kultury, chocby czytanie angielskich gazet itd,chodzenie do kina, nie mówiąc o jakimś teatrze.

Gość gość
gość dziś Irlandia jest krajem z niezbyt mocną gospodarką dodatkowo pod silnymi wplywami UK z ogromnym długiem publicznym zmierzającym do bankructwa! xx Serio ? Nie wiedzialam :) U mnie bezrobocie spadło, spłacili częśc pozyczki z BS,oprocentowanie mojego kredytu mieszkaniowego wynosi 1 %, podniesli stawke na godzine i znów IT otwiera nowe siedziby kolo Galway.. A jak tam w PL ? :)