Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćvisitor

Spotkalem moja byla

Polecane posty

Oj troche inaczej zrozumialam. Ale i tak przyznaje racje i to tym bardziej. Moze mam i staromodne myslenie, ale dzieci bym chciala miec dopiero po slubie. Inaczej sobie tego nie wyobrazam

Gość gość
Jestem matka 1,5 syna, i wrocilam wlasnie do pracy. Mam meza. Zaniedlabalam sie z braku czasu. Nie przytylam ale nie mam czasu na ukladanie wlosw rano, i makijaz. Wstaje o 5:30 i po conocnej walce z malym w nocy- bo jest z tych co nie lubi w nocy spac- od urodzenia. I tak wygldam gorzej niz jak nie bylam matka. Ale nie jestem wstanie wstawac o 04. zeby wygladac lepiej zeby Wam w oczych nie razilo moje zaniedbanie. I co Wy na to?? Jak spotkalabym mojego bylego faceta to tez by pomyslal tak jak Wy pustaki. Maz mi pomaga. Nie wiem jakbym wygladal jako samotna matka??

Gość gość
Jestem matka 1,5 syna, i wrocilam wlasnie do pracy. Mam meza. Zaniedlabalam sie z braku czasu. Nie przytylam ale nie mam czasu na ukladanie wlosw rano, i makijaz. Wstaje o 5:30 i po conocnej walce z malym w nocy- bo jest z tych co nie lubi w nocy spac- od urodzenia. I tak wygldam gorzej niz jak nie bylam matka. Ale nie jestem wstanie wstawac o 04. zeby wygladac lepiej zeby Wam w oczych nie razilo moje zaniedbanie. I co Wy na to?? Jak spotkalabym mojego bylego faceta to tez by pomyslal tak jak Wy pustaki. Maz mi pomaga. Nie wiem jakbym wygladal jako samotna matka??

Gość gość
Tak sobie tlumaczcie zaniedbane mamuski. Ja znam duzo fajnych, zadbanych mam wiec nie gadajcie ze sie nie da. Kobieta powinna o siebie dbac. Jasne ze nie zaraz po prodzie als jezeli ktos rok po urodzeniu swoje zapuszczenie nadal usprawiedliwia macierzynstwem to cos jest nie halo. I mozecie sie burzyc ile chcecie als takie jest zycie wyglad moze nie jest najwazniejszy als wazny.

Gość gość
Dokładnie, wystarczy iść do pierwszego lepszego parku i można zobaczyć mnóstwo młodych matek w tym tych samotnych, które są bardzo zadbane i seksowne. Ale najlepiej zwalić winę za zapuszczenie się na brak czasu, opiekę nad dzieckiem lub wyimaginowaną chorobę, a wystarczy mniej żreć i ruszyć dupę z kanapy.

Gość gośćvisitor
Dziekuje za epitety. Powtarzam jeszcze raz, chodzilo mi o to, ze kazdy ma jakies tam swoje ambicje, plany. Jak bylismy razem, marzylismy o czyms innym, zeby te marzenia spelnic nie widzialem innego wyjscia jak wyjechac z Polski. Dla mnie to tak, jakby zadowolila sie teraz samym kubkiem po lodach bakaliowych. Jak dobrze wylize, to jeszcze poczuje slodycz - dla mnie to za malo. Polemizowalbym ze stwierdzeniem, ze zadna mnie nie chce. Nie chcialem ranic uczuc pewnej osoby wiazac sie z nia a myslac ciagle o innej. Teraz zrobie to z premedytacja, bo zrozumialem, ze tez tego chce.

Gość gość
Zdecydowana większość ludzi nie potrafi o siebie dbać, myśli że dbanie o siebie i o ciało wymaga wielu godzin spędzanych na siłowni dzień w dzień, a tymczasem wystarczy odpowiednia dieta i proste ćwiczenia w domu 3x w tygodniu po 30-45 minut, aby ładnie ukształtować własne ciało. Tylko trzeba chcieć, a nie szukać wymówek.

Gość gość
No na pewnwo gruba warstwa makaijazu zakrylaby moje zmeczenie spowodowane nie przespanymi nocami od 1,5 roku. Ale co tam jaka sie tlumacze przeciez w pracy powinnam odespac. Szkoda tylko ze by mnie wtedy zwolnili. ZALOSNI jestescie i tyle.

Gość gość
Co ma makijaż do dbania o siebie? Można być zadbaną kobietą i się nie malować, no chyba że ktoś ma tak paskudny ryj że potrzebuje retuszu, to wtedy co innego :P

Gość gość
Jestem wdowa od 7 lat, córka ma teraz 11 lat a ja 43 i wyglądam na jakieś 35 lat. Codziennie do pracy jeżdżę rowerem, jestem szczupła, nie opalam się, do fryzjera chodzę co pół roku aby podciąć końcówki. Paznokcie, depilacje i maseczki robię sobie sama w domu. Nie objadam się, prawie w ogóle nie jem słodyczy. Jedyny grzech jaki popełniam to papierosy w pracy ale kiedyś rzucę. Mój były facet, który rzucił mnie dla młodszej o prawie 10 lat laski teraz żałuje, jego żona po 15 latach wygląda starzej ode mnie. Różnie to bywa.

Gość gość
Skoro 1,5 roczne dziecko tak Ci daje popalic w nocy to sorry ale sama go tak przyzwyczailas. Dziecko trzeba wychowywac od 1. dnia zycia nawet niemowlaka mozna juz nauczyc ze nie jest sie na kazde kwikniecie. Nie przelewaj wiec swojej zlosci na innych sama z siebie zrobilas matke-polke-cierpietnice.

Gość gość
Ale czas na wylewanie swoich zalow na tym forum to MA ! Co za hipokryzja ! Twoim lenistwem cuchnie az na wyspach.

Gość gość
Bo takie są baby, żalą się, skarżą na męki jakie przechodzą i na brak czasu, ale czas na siedzenie na forum, fejsie i wieczorne seriale seriale zawsze znajdą :)

Gość gość
chyba mało osób zrozumiało co miałeś na myśli:-) może to jest dobry sposób dla innych aby zobaczyły "co straciły" i może to pomoże im iść dalej przez życie bez oglądania się za siebie. Takie wyleczenie - zobaczyłeś, zwyciężyłeś:-) poza tym ona też ma luzik bo jak twierdzisz byłeś zdziwiony ze z Tobą rozmawiała, ona jest zadowolona i Ty tez więc do przodu!

Gość gośćvisitor
Zastanawiam sie, czy gdybym ja spotkal 3, 4, 5 lat temu, tez by mnie natychmiast uzdrowilo. Przyznam, ze zawsze jak przyjezdzalem do rodzicow, to specjalnie krecilem sie po ulicach w jej rejonie, z nadzieja, ze przynajmniej ja zobacze. Nigdy nie mialem szczescia, dopiero teraz w niedziele, calkiem przypadkowo. Smiac mi sie chce, smiac z samego siebie, jak czlowiek moze byc taki glupi !

Gość gość
samo zycie

Gość gość
Nie martw się o twoją byłą, ona daje sobie radę lepiej niż myślisz :) Wkrótce może będzie o niej głośno (w pozytywnym sensie) to sam zobaczysz, a skąd wiem? Jestem jasnowidzem :p ;)

Gość gość
Naprawdę :)

Gość gość
człowiek z natury swej jest głupi. lubi sobie wyobrażać, marzyć, zamiast kontaktować regularnie, spotykać się regularnie i rozmawiać. wtedy nie byłby głupcem rzuconym w odmęty swojej wyobraźni, a realnym obserwatorem tego, co jest teraz i tu. wszyscy zmieniamy się, wszyscy mamy jakieś nieprzewidziane choroby, wszystkim nam coś doskwiera, tylko cholera jasna najtrudniej jest spotkać człowieka, który zamiast marzyć realnie spogląda w tym samym kierunku. bajki i mrzonki są dobre dla dzieci, a dorosły człowiek powinien wiedzieć, że , jak mówił mędrzec: wszystko płynie!

Gość takiSobieSzczesliwyTata
Milo sie czyta ;-) tez tak mialem. Placze prosby na nic sie zdaly. Ten drugi lepszy byl i w banku pracowal. Ja leczylrm sie kilka lat. Spotkalem ja ostatnio i stwierdzilem ze musialem byc na prawde w desperacji. Fakt,ładna ta moja byla to jest do dziś, ale zmarszczek przybylo no i jest jeszcze glupsza niz była... Bardzo sie ucieszylem z tego spotkania bo w sekunde znikły wszelkie watpliwosci,zale czy pretensje.jak u autora,tylko ze on zobaczyl gruba zapuszczona babe, a ja tępą kretynke ktora mocno żałuje przynajmniej polowy swojego życia. Mam od kilku lat wspaniala kobiete.zboczona jak ja,dynamit. Mamy syna, radosc i do tego jeszcze pieska labradora.taka rodzina z obrazka. Ja od poczatku mojej mowilem ze jak bedzie żrec jak świnia, to ją zostawie i Ona wie że mówie powaznie. To bul moj warunek umowy jaka jest zwiazek. Ja wymagam od niej ona odemnie. WYSTARCZY MNIEJ ŻREC WY GRUBE PRETENSJONALNE ŚWINIE WYCHOWANE PRZEZ NIENAWIDZĄCE MĘŻCZYZN MATKI POLKI CIERPIĘTNICE-MACIORY, KTORE MĘŻÓW TAK PRZEZ SIEBIE ZNIENAWIDZONYCH WYBIERALY ANI SERCEM ANI ROZUMEM TYLKO DUPĄ-CHCICĄ,EGOIZMEM I PORADAMI TAKI H SAMYCH JAK ONE MAMUŚ I PRZYJACIÓŁEK,CO TO ZAWSZE WIEDZĄ LEPIEJ. Panowie nie dqjcie się omamic pierdzeniem kobiet o milosci. WYMAGAJCIE!!!

Milo sie czyta ;-) tez tak mialem. Placze prosby na nic sie zdaly. Ten drugi lepszy byl i w banku pracowal. Ja leczylrm sie kilka lat. Spotkalem ja ostatnio i stwierdzilem ze musialem byc na prawde w desperacji. Fakt,ładna ta moja byla to jest do dziś, ale zmarszczek przybylo no i jest jeszcze glupsza niz była... Bardzo sie ucieszylem z tego spotkania bo w sekunde znikły wszelkie watpliwosci,zale czy pretensje.jak u autora,tylko ze on zobaczyl gruba zapuszczona babe, a ja tępą kretynke ktora mocno żałuje przynajmniej polowy swojego życia. Mam od kilku lat wspaniala kobiete.zboczona jak ja,dynamit. Mamy syna, radosc i do tego jeszcze pieska labradora.taka rodzina z obrazka. Ja od poczatku mojej mowilem ze jak bedzie żrec jak świnia, to ją zostawie i Ona wie że mówie powaznie. To bul moj warunek umowy jaka jest zwiazek. Ja wymagam od niej ona odemnie. WYSTARCZY MNIEJ ŻREC WY GRUBE PRETENSJONALNE ŚWINIE WYCHOWANE PRZEZ NIENAWIDZĄCE MĘŻCZYZN MATKI POLKI CIERPIĘTNICE-MACIORY, KTORE MĘŻÓW TAK PRZEZ SIEBIE ZNIENAWIDZONYCH WYBIERALY ANI SERCEM ANI ROZUMEM TYLKO DUPĄ-CHCICĄ,EGOIZMEM I PORADAMI TAKI H SAMYCH JAK ONE MAMUŚ I PRZYJACIÓŁEK,CO TO ZAWSZE WIEDZĄ LEPIEJ. Panowie nie dqjcie się omamic pierdzeniem kobiet o milosci. WYMAGAJCIE!!!

Gość gość
Czu ktoś dba o siebie czy nie to zależy od człowieka, a nie od ciąży czy zamążpójścia. Wiele kobiet-mam pięknie wygląda i nie trzeba im żadnych diet ani specjalnych ćwiczeń. A popatrzcie na niekóre nastolatki czy studentki - oponka tu, oponka tam, włosy przetłuszczone, tona makijażu bez ładu iskładu - dlaczego ? Bo nie dbają o siebie, jedzą byle co, piją byle co , żyją byle jak, palą etc. a mają czasu cały dzień żeby się doprowadzić do jakiegoś wyglądu i nic z tym nie robią. Takie nie będą wyglądały dobrze ani przed ślubem, ani po urodzeniu dziecka, bo po prostu, nigdy nie wyglądały dobrze.

Gość gość
sluchaj autorze.. to juz nie twoja sprawa jest jej zycie jej wyglad jej maz. to cieszy ze ulozxyla sobie zycie ma 3 dzieci?? super ,zostawi slad po sobie i chwala jej za to ze je ma i kocha twoje glupie zlosliwe uwagi na temat jej meza i tego ile pije piwa i jej dzieci i tuszy sa prostackie i chamskie. co cie to obchodzi chyba raxczej juz nic??? zajmij sie swoim zyciem swoja dupa i nie zastanawiaj sie czemu jej sie przytylo,zycie jest rozne moze i ty kiedys przytyjesz spotkacie sie ,ona schudnie i pomysli podobnie o tobie w kategorii wagi. nie jest to twoje zycie ,twoja sprawa nic ci do tego. dobrze ze ma rodzine tych ktorzy ja kochaja i niewazne czy zyje jej biedniej czy lepiej. wazne jest to ze ma przy sobie ukochane osoby dzieci i meza. bo taki jest sens tego zycia jak bys nie wiedzial....

Do osoby wyzej: wlasnie sie zastanawiam jak to trzeba kochac dzieci zeby ryzykowac zyciem z nadwaga-cukrzyca,miażdzyca cisnienie zawaly... No rzeczywiscie milosc rodzicielska k***a... Z********anie po lekarzach z taka matka to faktycznie fajne zajecie. Po prostu w tym kraju sie utarlo ze jak baba jest gruba to kocha rodzine. A w rzeczywistosci to kocha, ale WPIERDALAC SLODYCZE. Flejtuchy na szczescie wygina lub zostana w sferach patoli,bo kazda normalna kobieta-i mezczyzna- w dzisiejszych czasach wie co to jest nadwaga i co się z nia wiąże.mowie o pewnosci chorob z niej wy ikajacych.kwiestia czasu. No i nasze poleczki zwlaszcza te mlode sa przesliczne.nikt nie bedzie siedzial ze smierdzaca ropucha i sluchal jej stękania.

Gość gość
Tu Autor. Dziekuje za kolejne epitety, malo kto mnie tu zrozumial. Chodzilo mi o to, dlaczego tak to jest, ze czlowiek kocha sie w drugim bez opamietania a potem wystarczy jedno spotkanie i czlowiek trzezwieje ? OK, mogla tez przejsc na Islam, zostac babcia klozetowa, kandydowac na premiera czy ja wiem co jeszcze. Mielismy swoje marzenia i plany, ja w nie wierzylem, dlaczego ona sie tak diametralnie zmienila ?

Gość gość
Zmieniła się bo wszystko się zmienia, ty też autorze i to co dziennie. Twoje zdziwienie jest pretensjonalne i infantylne wręcz. Nie widzisz jakiejś osoby 10 lat, a potem nagle spotykasz przypadkiem, i uważasz, że ta osoba będzie w dalszym ciągu wyglądała (myślała), tak jak 10 lat wstecz? Przecież to śmieszne. Każdy dzień, to nowe doświadczenie, to nowe wyzwanie, to nowe kilogramy (w przypadku osób nie kontrolujących swojej diety lub kobiet rodzących dzieci) :D, to choróbska, które spadają na człowieka w najmniej spodziewanym momencie, to wyniszczające nałogi (alkohol, narkotyki), etc. Przypatrz się sobie. Czy rzeczywiście jest możliwe, że przez ostatnie 10 lat nic a nic się nie zmieniłeś? Takie bajki możesz wciskać sobie, jak chcesz, ale każdy zdrowo myślący człowiek powie ci, że jesteś debilem, jeśli myślisz, że jesteś w stanie zatrzymać czas i jego skutki uboczne. Ja też spotkałam byłego, po wielu latach, ale rozczarowania nie czułam bo wiem, że przez lata nie widzenia się oboje zmieniliśmy się..tyle, że on zdziadział bo pił i pije dotąd, a ja uśmiecham się do życia mimo kilku zmarszczek ;)i mam się z czego cieszyć bo kocham i jestem kochana.

Gość gość
A mówi się przecież ,ze ludzie nie zmieniają się :) i nie chodzi mi tu o wygląd bo to jest naturalne, ze starzejemy się ale jeżeli ktoś pil będzie pil zawsze , jeżeli ktoś dużo jadł będzie jadł zawsze , jeżeli ktoś nie dbał o higienę osobista to nie będzie dbał o nią nigdy itp Zmieniamy poglądy , zmieniamy marzenia ale w głębi zawsze jesteśmy tacy sami, jak ktoś był sknera to będzie, jak ktoś był głupi to będzie, jak ktoś był marzycielem to będzie, jak ktoś był uczuciowy to będzie itp. Jedynie więcej doświadczenia mamy.

Gość gość
I właśnie te doświadczenia zmieniają. :) Nie wszystkich jednakowo, jednych bardziej, innych mniej ale zmieniają. W przypadku autora zdecydowanie niewiele - jak był bucem, tak nim pozostał.

Gość gość
do 6:45 - no, nie przesadzaj :D Prawdą jest, że jeśli ktoś dużo pił to i będzie ,chociaż, tak do końca wcale mnie to nie przekonuje bo w końcu można zrezygnować z czegoś na rzecz swojego zdrowia, (braku nerki, choroby wątroby , upośledzenia myślenia, palpitacji serca i delirki;). Potocznie mówi się, że tylko głupcy się nie zmieniają bo oni w zmianie nie widzą sensu. Co do dbania o higienę też się nie zgodzę bo w końcu własny smród zmusi brudasa do polania się choćby wodą :P Idąc dalej, twoim tokiem myślenia i sknera może się zmienić i takim nie być bo np. przeżył śmierć kliniczną i teraz inaczej patrzy na świat i ludzi. Co do marzycielstwa też się nie zgodzę bo jak długo można katować się marzycielstwem? Kiedyś dorasta się do tego, że marzenia, jeśli są nierealne i jeśli nic nie robi się w tym kierunku, żeby je realizować, to one zostaną zawsze tam, gdzie były, czyli w głowie, a nie w realnym świecie. Jeśli zaś chodzi o uczucia, to i one zostają skutecznie tępione przez doświadczenia życiowe. Niestety głupiego człowieka trudno zmienić w mądrzejszego choć odrobinę, jeśli on sam nie chce zmienić się nie dla otoczenia, ale dla samego siebie. Tak więc nikt nie jest taki sam, nawet jeśli uważa, że jest inaczej. Chyba, że zatrzymał się w rozwoju i to mu wystarcza do życia. Amen :D

Gość gość
pięknie napisał ostatni gość, zgadzam się