Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdzie na wakacje?

Polecane posty

Gość gość

witam, szukam fajnego miejsca na wakacje dla 2 młodych osob. oczywiscie wakacje w polsce, chociaż na 5 dni tak aby było co robić,. intersują nas niekoniecznie typowe muzea, ale podobaja nami się zamki, bunkry, woda , góry. byliśmy już w tatrach, szklarskiej porębie, karpaczu, dosyć dobrze zwiedziliśmy dolny ślask, kraków, rzeszów (z Łańcutem) kazimierz dolny, lublin, warszawe mikołajki i Giżycko. Byliśmy także w trójmieście, Toruniu na helu, Kołobrzegu Świnoujściu i Łebie i Pogorzelicy. no i skończyły nam się pomysły:( chcielibyśmy pojechać w jakieś nowe ciekawe miejsce, co polecacie? generalnie chcielibyśmy spędzić czas aktywnie, zwiedzając ale też szukamy miejsca gdzie będą fajne knajpki, restauracje aby można było też posiedzieć i "nic nie robić" co polecacie?:)

Gość gość
roztocze

Gość gość
może Darłowo jest zamek i morze

Gość gość
gdzie - na wakacjach dokąd - na wakacje kafeteria strasznie wypacza polszczyznę

Gość gość
polecam ci taką miejscowość międzybrodzie żywieckie w beskidach ogólnie super góry woda itd co roku tam jeździmy jeśli jesteś zaintersowana to moge opisać dokładniej

Gość gość
a ta miejscowość międzybrodzie żywieckie jest duża? duzo jest szlaków w górach?

Gość gość
wiesz co , ogólnie nie jest duża , raczej taka spokojna wypoczynkowa są domki kempingowe , kilka pensjonatów i jako takich szlaków nie ma jest tylko góra żar można wjechać kolejką lub pieszo nawet autem bo na sam szczyt prowadzi asfaltowa droga a miejscowi mówili że na tej drodze w pewnym miejscu przemdioty toczą się same pod góre i sprawdzałam w necie i faktycznie tak jest tylko niestety nie wiem dokładnie w którym miejscu bo to strasznie długa i kręta droga ale można pływać rowerkami po jeziorze jest plaża także super moim zdaniem wymarzone miejsce na wypoczynek

Gość gość
góry jak góry wiadomo że nie takie wysokie jak w tatrach no ale góry ...

Gość gość
o jakieś knajpki, restauracje? tam są? więcej niż jedna do wyboru?:) ogólnie raczej szukamy miejsc "ludnych"

Gość gość
Ja z narzeczonym tydzień temu wyjechałam do Wieliczki. :) Tam jest bardzo ładnie. Nocowaliśmy w http://hotellenart.pl/ . Hotel świetny, w bardzo wysokim standardzie. Mają też gabinet SPA i bardzo dobrą restaurację. Bawiłam się świetnie!

Gość gość
Ja byłam z chłopakiem w hotelu ze SPA w http://www.chotynia.pl/ . Było naprawdę cudownie, chętnie bym to powtórzyła. :)

Gość gość
Jeśli interesują Cię góry, to może Karpacz? To bardzo piękna okolica. Niedawno pojechaliśmy z mężem do tej miejscowości i wynajęliśmy apartament w http://www.sunnyhill-karpacz.pl/ . Było bardzo romantycznie. :)

Po prostu trzeba spakować walizki i jechać na relaks do Kudowy Zdrój :) To już był mój trzeci pobyt w tym mieście i ciągle odkrywam nowe miejsca. Co do noclegów najlepszy Hotel Adam&Spa . Obiekt posiada wiele atrakcji , czysty, przyjazny rodzinie, personel sympatyczny i pomocny. www.adamspa.pl znajduje się w samym centrum , przy bocznej uliczce, jest spokojnie i co najważniejsze atmosfera sprzyja wypoczynkowi.

Gość gość
Swinoujscie , Miedzyzdroje , Wolinski park narodowy etc

Gość gość
Krynica Zdrój - polecam z czystym sumieniem. Byłam i na feriach i teraz na wakacjach i było super, szczególnie, że znaleźliśmy świetny hotel w przystępnej cenie - Hotel Wysoka.

Gość gość
Kraków? W okolicy jest dużo zamków, też takich "na dziko". A jak chcecie posiedziec i nic nie robic to tez dobre miejsce, duzo knajp ;) My ostatnio spedzilismy caly tydzien, spalismy w Hotelu pod Kamykiem (tu masz ich strone http://www.podkamykiem.pl/pl/ ). Są w Krakowie niedaleko Balic, ale jaka piekna okolica ogólnie... Niedaleko jest zalew Kryspinow, wiec na lato idealnie wrecz. Moj facet z kolei sie cieszyl najbardziej z pola golfowego, bo bylo w okolicy. Do rynku tez nie jest daleko, jakies 10 minut samochodem? :)

Gość gość
Polecam okolice Beskidu Małego, są tam bardzo urocze szlaki turystyczne (a turystów na szczęście jeszcze mało), do tego w okolicy jest dużo parków rozrywki, w których można spędzić aktywnie czas, można także spróbować wyruszyć na samochodową wycieczkę szlakiem orlich gniazd:) Na nocleg w tamtych okolicach proponuje hotel Łysoń w Inwałdzie - http://www.parkhotellyson.pl , ma bardzo dobry standard, strefe spa i rewelacyjna restaurację :)

Gość gość
my byliśmy z narzeczonym w te wakacje właśnie w górach. nocowaliśmy w willi Silene w Bukowinie Tatrzańskiej. malownicze widoki, spokój - czego chcieć więcej;)

Gość Malina01
A może zwiedzicie woj. Zachodniopomorskie? Tutaj można wybrać się na spotkanie z Wikingami, zobaczyć jak żyli i czym się zajmowali. Bedziecie mogli zgłębić tajemnicę zakonu templariuszy. Do gustu przypadną Wam pewnie zamki książąt pomorskich, czy pozostałosci po II wojnie światowej (np. ośrodki gdzie pracowano nad tajną bronią, czy ufortyfikowany Wał Pomorski). Opcji jest wiele. Tutaj podsyłam odnośnik do serwisu, gdzie znajdziecie spis atrakcji i zabytków: http://www.polskaatrakcyjna.pl/atrakcje/wszystkie/zachodniopomorskie . Pozdrawiam serdeczniie! :)

Gość gość
Może Borne Sulinowo w zachodniopomorskim? To miasteczko o wyjątkowej historii, kiedyś niemiecki garnizon wojskowy. Jest tam dużo zabytków, jeziora, lasy. Można aktynie odpocząć. Jest tam ośrodek Revital. Warto skorzystać bo mają dużo atrakcji, dobre ceny, pyszne jedzenie.

Gość marika9288

Jeżeli ma to być wypoczynek z prawdziwego zdarzenia to tylko i wyłącznie kierunek mazury, a konkretniej hotel Zalesie Mazury. Mają spa, strefę piękna, baseny, mini club dla najmłodszych i wiele wiele więcej. Zresztą zerknijcie same. Organizują często różne weekendy tematyczne, więc można trafić coś w świetnej cenie. Jeżeli chodzi o warunki w pokojach to zdecydowanie na 5 z plusem. Pokoje ładnie urządzone, czyste i pachnące.