Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilka3

Czy ktos stosował olej rycynowy...

Polecane posty

Gość kamilka3

Czy ktoś stosował olej rycynowy w czasie karmienia piersią? Mam okropne zaparcia od czasu porodu, a nie wiem czym mogę się wspomóc. Czy olej rycynowy nie zaszkodzi dziecku? Nie dostanie biegunki? Dziecko ma 4 tygodnie.

Gość gość
Weź kup sobie laktuloze i czopki... To nie przedostatnie się do mleka i nie zaszkodzi dziecku... A laktuloze na pewno Ci pomoże

Gość gość
Przed ciążą raz kupiłam tą laktuozę i działa tak jak wcale. Tak jak xenna itp. Pytam o olej rycynowy, bo mi to jest dla mnie pewnik, tylko, czy dziecku nic nie będzie.

Gość gość
Powyżej to ja kamilka3.

Gość gość
Nie wolno stosować oleju rycynowego, senesu ani kory kruszyny ani w ciąży ani podczas karmienia, zapytaj po prostu o bezpieczne środki w aptece, dicopeg jest podobno dobry. A olej rycynowy jest niezły na włosy, strasznie mi zaczęły wypadać kiedy karmiłam. :(

Gość gość
U mnie w szpitalu po cc podawali pacjentkom olej rycynowy do wypicia, żeby się wypróżniły - więc skoro by nie można było to by raczej nie dawali?

Gość gość
To fatalnie! Ale to może dlatego że po cc nie ma pokarmu w pierwszej dobie, w każdym razie ja dostałam czopka, wypieprzyłam go do śmieci, jakoś dałam radę bez tego :O