Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wypadające włosy a dieta

Polecane posty

Gość gość

Strasznie wypadają mi włosy czy to może być skutkiem diety redukcyjnej? Odchudzam się już od jakiegoś czasu, raz idzie mi dobrze a raz gorzej, wiadomo, są wzloty i upadki, w roku szkolnym prostuje włosy codziennie, teraz w wakacje nie, tylko wtedy gdy wychodzę z domu, nie prostowałam już z 3 tyg, raz chyba z półtora tyg temu i dzisiaj a tak to noszę związane. Ogólnie są bardzo zniszczone od prostowania, rozdwojone i chyba wgl nie rosną bo to coś urośnie to zaraz wypadnie. Jak są "naturalne" to jest wielkie, puszyste siano na głowie a jak je dzisiaj wyprostowałam to są takie cieniutkie, tak malutko mam ich na głowie, no dosłownie jakbym miała z 3 włosy na krzyż. A włosy najbardziej mi wypadają gdy są mokre, na sucho nie aż tak bardzo. Ale jak są mokre ja raz przeciągnę ręką a już mam całą garść włosów. Oraz gdy prostuję, prostownica strasznie wyrywa mi włosy. Co mam z tym zrobić?

Gość gość
jedz więcej warzyw i owocow, pokrzywa, skrzyp - herbatki albo tabletki. za duzo od siebie wymagasz, dlatego wlosy wlasnie wypadają :/

Gość gość
polecam też jakieś odżywki na wlosy najlepsze dla pań po 50+

Gość gość
a co głodóweczki były, zacznij jeść to i włosy przestana wypadac.

Gość gość
A ja jem zdrowo już od wielu lat - mnóstwo warzyw i owoców, jogurty, orzechy, zdrowe oleje, ryby itp. Owszem czasem grzeszę jakimś słodkim, czy białym makaronem lub bułą z wędliną, ale generalnie przy tylu owocach i warzywach jakie jadam nie powinnam mieć niedoborów witaminowych, a jednak włosy mam bardzo przerzedzone ...... Wcierki nie działały, pokryzwy, skrzypy i tabsy też nie dały cudów. Za miesiąc idę na testy na nietolerancje pokarmowe i jeśli cos wykarze, to odstawię dane jedzenie i zobaczymy ...... Mojej koleżance bardzo wypadają włosy po czekoladzie. Jak odstawiła, to po kilku tygodniach zauważyła, ze problem minął

Gość gość
Przestań maltretować te włosy i o nie zadbaj!!! Jak można palić (bo prostowanie niczym innym nie jest) włosy dzień w dzień? :o Nic dziwnego, że się w końcu buntują...

pewnie, ze dieta ma wplyw na wyglda nie tylko wlosow, ale skory i paznokci tez, jak sie ktos bardzo zle odzywia, nie dostarcza wlasciwych skladnikow mineralnych to nic dzie\wnego, ze wlosy wypadaja. Warto ratowac sie suplementami, ale top nie wystarczy w dluzszej perpektywie czasu

Gość MMaggda
Ogólnie ogólna codzienna dieta, jak i stosowanie restrykcyjnych diet zawsze ma wpływ na nasz organizm - nie tylko na włosy. Może nie aż tak ci wypadają w sumie jak są po prostu bardzo cienkie i zniszczone. Jeśli jednak jesteś zainteresowana tematem możesz tutaj: http://pieknojestwtobie.com/problem-wypadajacych-wlosow-jak-zaradzic/ poczytać o sposobach na wypadające włosy. Ewentualnie trzeba by dać może trochę odpocząć włosom ;) Jeśli masz puszące się włosy i faliste polecam różne zabiegi fryzjerskie. Co prawda cenowo różnie wychodzą, ale jeśli możesz sobie na coś takiego pozwolić, to byłaby to najlepsza opcja.

Gość Berrnia84
Musisz zmienić sposób odżywiania. Mi pomagają też tabletki Vitapil bo bardzo mi lecą włosy i sama zmiana diety okazało się mało skuteczna