Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nawał mleka po odstawieniu. Ściągać czy nie?

Polecane posty

Gość gość

Odstawiłam dziecko od piersi i po jakimś czasie już się uzbierało w nich mleka, są przepełnione i bolące. Boje się, że jak będę ściągać to tylko nakręcę laktację, a jak nie ściągnę to zrobią się zastoje i zapalenie, a raz już je przeszłam i nie życzę nikomu. Ściągać czy nie? Inne porady może

Gość gość
Hej :-) Ściągaj tylko trochę, żeby nie było grudek w piersiach i żeby nie bolały, ponadto pij napar z szałwii - najlepiej dwa razy dziennie po szklance i obkładaj biust zimnymi okładami. Ja dostałam te wytyczne od położnej i w ciągu kilku dni laktacja się zatrzymała.

Gość gość
Dzięki :)

Gość gość
na zatrzymanie laktacji na receptę jest bromergon i dostinex

Gość Paula0901
u mnie genialnie zadziałał stary babciny sposób, obwiazalam się bandażem elastycznym na sztywno, dzień i było po kłopocie

Gość gość
skoro dla ciebie laktacja to kłopot... inne by chciały kp a nie mogą

Gość gość
Nie ma za co:-) Są też tabletki właśnie, ale to już na receptę i skutki uboczne mogą być. Jeśli chodzi o obwiązywanie bandażem to mnie kategorycznie zabronił tego lekarz, bo może to spowodować ogromne zastoje i przynieść więcej szkody niż pożytku. Jeśli już to powiedział, żeby zakładać biustonosz o rozmiar mniejszy - ciut ciaśniejszy niż nosiłam, a le szczerze to nie próbowałam, więc nie wiem czy działa.