Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kroopelka0987

Udało się są dwe kreseczki :D

Polecane posty

Gość kroopelka0987

W końcu udało się ujrzałam dwie kreseczki :P po 11 cyklach !! :D Dziewczyny jednak to prawda że trzeba odpuścić i się uda. U mnie też się sprawdziło :P 10 cyki liczyłam dni płodne owulację temperaturę itd. i nic. Na początku lipca odebrałam wyniki między innymi TSH i wynik był 3.4 stwierdziłam że nie ma szans na dziecko dopóki nie dostanę się do lekarza a kolejki były takie że w marcu mam dopiero wizyte. Odpuściłam i proszę dwie cudowne kreseczki :) jestem Najszczęśliwsza na świecie :D

Gość gość
gratulacje :)

Gość gość
Gratulacje!:) przed Toba piekny okres. Nie czytaj zazdrosnych kafeterianek,ktorym sie nie udalo.

Gość kroopelka0987
Dziękuję:) nie mogę w to uwierzyć jeszcze

Gość gość
heh no to twój wóz cyrkowy ruszył na dobre i machina się rozkręca :P ale i to ma swoje uroki. Dbaj o siebie i dziecko :)

Gość gość
No gratulujemy!!! Ile masz lat?:))

Gość gość
Polecam wybrać się w najbliższym czasie do endokrynologa, w ciąży nie ma żartów z tsh

Gość kroopelka0987
22 lata :)

Gość gość
idź do prywatnego endokrynologa jak najszybciej!

Gość kroopelka0987
myśle że teraz ginekolog musi mi pomóc w sprawie tego TSH

Gość gość
Tsh zajmuję się endokrynolog chyba że masz ginekologa i endokrynologa w jednym, ważne żeby dostarczyć teraz sztucznie hormonów tarczycy zanim u dzidzi się tarczyca nie rozwinie

Gość gość
To tyle co ja:) Kiedy testowalas? W dniu @?

Gość kroopelka0987
Pierwszy test robiłam dzień po @ i wyszła blada dziś jest 9 dzień i dwie piękne kreseczki :)

Gość gość
Cieszę się:)) Mi @ wychodzi na 10.08 i czekam niecierpliwie co się wydarzy:)

Gość gość
Predzej wspolczujemy a nie gratulujemy :D jak mozna gratulowac zniszczonego zycia? :/

Gość kroopelka0987
gość 14:49 Życzę powodzenia :)

Gość gość
Tsh powinno byc kolo 1. Szczegolnie na poczatku ciazy zapotrzebowanie na tyroksyne rosnie. Ja mialam spr tsh co kilka tyg i zwiekszana dawke leku. Z tym nie ma zartow. Zapisz sie do endokrynologa- ginekologa na juz! No i gratulacje!

Gość kroopelka0987
Ale u mnie nie ma wogóle wolnych terminów do tego endykronologa... jak byłam się ostatnio zapytac to mi powiedzieli że trzeba czekać jak wszyscy

Gość gmtja
Gratuluje :-)tez mam 22l. i juz mam 7tyg. coreczke :-)

Gość gość
Chora, nieleczona tarczyca to powod poronien. Nie chce cie straszyc ale prosze nie lekcewaz podwyzszonego tsh. Dzis masz je okolo 3, za dwa tygodnie bez lekow wynik moze byc trzy razy taki :( Poczytaj o niedoczynnosci w ciazy albo idz do lekarza ogolnego, moze on cos doradzi. Naprawde nie dasz rady isc prywatnie?

Gość kroopelka0987
a ile może kosztować taka wizyta ?

Gość gość
Gratuluje! Dopiero co ja robilam test a już mam 11 tc i mam dość :-P wymiotow oczywiście :-)

Gość kroopelka0987
dziękuję :) ja jak narazie z objawów to brak miesiączki oczywiście ból i powiększenie piersi oraz wieczorem i w nocy boli mnie brzuch ale to ponoć macica się rozciąga tym bardziej że to 1 ciąża to chyba musi trochę boleć.

Gość gość
Wizyta kosztuje ok 70-100 zł. Bardzo ważne jest jak najszybsze rozpoczęcie leczenia. Ja ok 6 tygodnia jak dowiedziałam się że jestem w ciąży, tsh miałam ok. 3,5 - 4. W 8 tygodniu poszłam do swojej endokrynolog i jeszcze dostałam lekki opiernicz że odrazu nie przyszłam, zwiększyła mi dawkę leków i wszystko jest już w porządku - obecnie 17 tydzień

Gość gość
BIEEGIEEM DO ENDOKRYNOLOGA! Na JUZ! Tez w 11.cyklu zaszlam. Jak odebralam wyniki TSH to juz bylo po ciazy (lekarz skierowal mnie na badania dopiero w 7tc jak bilo srrduszko). Poronilam w 8tc. Ciaza obunarla. Potem 7cykli staran i kolejna ciaza. Od razu pod opika endo i mam coreczke

Gość gość
3.4 to baardzo zly wynik. Lec do lekarza na dniach,bo jest ogromne ryzyko poronienia

Gość gość
Koniecznie do endo, ja poronilam 2 razy, nie wiadomo bylo dlaczego, później sama zrobilam tsh w kolejnej ciazy,bylo tylko trochę ponad normę, ale następnego dnia bylam prywatnie u endo (powiedzialam ze wczesna ciaza i przyjal od ręki), dostalam leki i dzisiaj zaczynam juz 22 tydzień ciazy, wiec chyba jednak warto nie bagatelizowac tarczycy.

Gość kroopelka0987
Witajcie. Byłam u gin i powiedziała że nie ma potrzeby żadnych tabletek na tarczyce bo mieści się w normie. Zapisała mi luteine i to wszystko. Stwierdziła że za 2 tygodnie mam przyjść na kontrole i zdecydujemy czy powtórzyć to TSH