Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co z tymi zbożami?

Polecane posty

Gość gość

kochane wytłumaczcie mi proszę o co chodzi. jeszcze calkiem niedawno chleb był be ale za to owsianka zarąbista i przepisy na diety opartej na kaszy jaglanej i owsiance wyzierały z każdej gazety. teraz zmiana. wszystkie zboża są be za to pojawiła się nowa dieta paleo [wtf?] gdzie żadnych zbóż jeść nie można. zczynam bardzo sceptycznie podchodzić do tych wszystkich odkryć. co rok to prorok normalnie oszaleć idzie.

A tak jest co roku jest na pewno co innego. Musisz się do tego przyzwyczaić i na pewno musisz się z tym dobrze zapoznać. Jeśli coś Ci nie pasuję to na pewno możesz nie jeść tego zboża bo tylko będziesz robił sobie krzywdę i tylko będziesz żałował, że tak krzywo psioczyłeś na to swoje zboże. Proszę Cie.

Gość gość
ja rozumiem ze mody na diety się zmieniają. ale przecież robi się jakieś tam badania chyba prawda? to dlaczego one są tak skrajne? no i oczywiście nie mówię tutaj o kimś kto na coś choruje konkretnie i czegoś mu dietetycznie nie wolno lub ma alergię lub nietolerancje. osobiście jestem zdania ze nic w nadmiarze nie szkodzi. no i że faktycznie zdrowiej i smaczniej jeść nieprzetworzone świeże produkty kiedy tylko się da. ale tak atakować chleb i makaron? i moją ukochaną owsiankę? proszę wytłumaczcie mi.

Gość gość
masz rację wszystko w nadmiarze szkodzi, ja owsiankę uwielbiam i będę jeść WŁosi jakoś nie wyobrażają sobie życia bez makaronu, jedzą codziennie i nie widzę ich na paleo te nowomodne diety to tylko coraz więcej grubasów produkują

Gość gość
Światem rządzi pieniądz, branża spożywcza nas tuczy, a dietetyczna musi nas odchudzać, wiec ciągle wymyśla nowe diety, które w większości też nas tuczą;) Trzeba mieć swój rozum, żeby być zdrowym i szczupłym trzeba jeść wszystko, jak najmniej przetworzone, regularnie i z umiarem. Chyba, że komuś cos szkodzi.

Gość gość
paleo sie nie pojawiła nagle - istnieje juz od lat, po prostu rozpowszechniły sie pewne badania o szkodliwości współczesnie uprawianych, modyfikowanych genetycznie zbóż oraz ludzie zaczęli zadawac sobie pytania - co sie stało z naszym zdrowiem, skąd ta otyłość, epiedemia cukrzyc i innych chorob cywilizacyjnych... gazety musze publikowac coraz to nowe trendy, bo z tego żyją, ot i wszystko, a nam trzeba wybrac co da nas jest dobre.

Jest teoria, że jedzenie przez lata, dzień w dzień zbóż ma bardzo prozapalne działanie i jest przyczyną zdecydowanej większości chorób. Jest to związane z jakością obecnych zbóż.

Gość gość
Oj bo się wszysycy teraz raptem boją glutenu. Ja tam jem pełnoziarniste pieczywo i żytnie z piekarni Mega&Dolce i nie narzekam wcale :) Bardzo lubię. Nie ma co się przejmować nowymi modami, bo to przemija.

Masz dojść wymagającej walki z samym sobą? Chcesz poczuć się doceniona? Marzysz o seksownej sylwetce ale brakuje Ci motywacji? Jestem tu dla Ciebie! Uzyskaj szczupłą sylwetkę nawet bez chodzenia na siłownię! ZACZNIJ DZIAŁAĆ! Jeżeli nie chcesz fajnej sylwetki to nie wchodź: www.wymarzonasylwetka.com.pl

Gość gość
To tak samo jak zwolennic diety raw / surowej diety / witarianizmu - twierdzą, ze rewelacyjnie się czują na surowiznie, ze jest ona najzdrowsza i w oóle super, super, a na drugim końcu są zwolennicy makrobiotyki, czy kuchni 5 przemian - którzy wprost przeicwnie -tylko gotowane jedzenie, i też są zdrowi, świetnie się czują i super, super. Chyba po prostu każdy z nas jest inny i każdemu co innego sluzy, wiec nie ma jednego przepisu dobrego dla wszystkich.