Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem beznadzieją mamą. Nie umiem uspokoić własnego dziecka.

Polecane posty

Gość gość

Mam 2 miesięcznego syna. Wstał dziś normalnie, ale od godziny 11 kiedy wstał po drzemce płakał prawie cały czas. Z pół godziny temu padł. Jestem beznadziejna. Nie umiem uspokoić własnego dziecka.

Gość gość
Pewnie kolka. Niewiele na to pomaga. Musisz byc cierpliwa. To minie. Musicie to przetrwac razem.

Gość gość
jak dziecko placze caly czas a ma sucho i jest najedzony to znaczy ze cos jest nie tak i trzeba ustalic co. Moze jest mu za goraco a moze cos go boli i trzeba z nim isc do lekarza..

Gość gość
ej droga mamo! nie jesteś beznadziejna. dzieci mają to do siebie, że płaczą. to ich jedyny sposób porozumiewania się ze światem,nie ma co tego tak brać do siebie. jeśli był najedzony, pił, ma sucho, nie było mu ani za gorąco ani zimno tzn. , że była to kolka. proponuje espumisan, iflacol, suszarkę i dużo cierpliwosci polaczonej z miloscia. ALE podejrzewam,ze po prostu bylo mu za duszno. w takie upaly dzieci gorzej toodczuwają. mój 5 miesięczny synek też kiepsko sie czuje, nie może spać, jest marudny itd. trzymaj się!

Gość gość
Nie przejmuj się, tez tak czasem mam i tez mam 2-miesięczne dziecko. Moja córka ogólnie ciężko zasypia i zazwyczaj taka histeria następuje jak jest zmęczona i nie może usnac. U mnie działa ciasne zawinięcie w kocyk, mocno ja przytulam, tak aby ja unieruchomić i intensywnie bujam. Zazwyczaj po chwili uspokaja sie. Może tez byc kolka oczywiście. Nie doluj sie, często jest tak, ze kto inny weźmie dziecko i jest lepiej, prawda? Bo za bardzo się denerwujemy, a dzieci to czuja. Na pewno nie jestesmy beznadziejne ;-)

Gość gość
jeżeli to kolka a na tym etapie jest ona częstą normą to żadna nawet najlepsza matka nie będzie w stanie uspokoić własnego dziecka. To trzeba po prostu przeczekać

Gość gość
tak coś jest nie halo może metka ,pieluszka ,pić cokolwiek albo kolka idź do lekarza niech coś przepisze :-) no i szczerze współczuję bo miałam to samo dziś ma 17 miesięcy i inny świat nastał na nas więc uszy do góry nie Ty jedna autorko i nie ostatnia musisz spinać pośladki o co temu dzidziolowi chodzi :-)