Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przedsiębiorcy moga walczyć o swoje prawa

Polecane posty

Gość gość

Jak przedsiębiorcy moga walczyć o swoje prawa? Chodzi mi o małą firmę, którą wciąż kontrolami nękają i jeszcze te ch... 1100 zł zusu co miesiąc, paranoja

Gość gość
Pisz na twitterze Gowina

Gość gość
pewnie wykorzystujesz pracowników dobrze ci tak jak nie to pewnie ktoś cię podkablował i stąd kontrole

Gość gość
Ja miałam kiedys mały sklep i taka akcja: wchodza 2 pańcie na kontrolę, kawka coś tam proszą i tekst "my tak lubimy od Pani zaczynać" - !!! kurde! A ja jedna w sklepie, zero pracowników, sama zapierdzielam, a obok chińczyki z towarem bez metek, bez paragonow, bez niczego - ale oni duzi, więc dla pań kontrolek to problematyczne było żeby iść, a u mnie tak "miło" wrrr

Gość Zuzzka1980
Ale numer- serio taką sytuację miałaś? W sumie wciąż mnie to dziwi, że zawsze NASI kontrolują małe polskie firmy, a niewiele robią z tymi, którzy podatków unikają zza granicy, kombinują , kantują i nie dają durnych paragonów. Polaczka małego najłatwiej usadzić. Ale co do walczenia o prawa przedsiębiorców - http://www.robimyustawe.org/ - tu masz ustawę Budrewicza z ciekawymi postulatami, ale żeby zaczęła działać czy w ogóle poszła do sejmu, to potrzebni sa ludzie - małe firmy, przedsiębiorcy. Może dołącz do akcji i sprawdź co Ci to da?

Gość Sunsin
Bo problem polega na tym, że obecnie w Polsce urzędnik czuje się bezkarny może wymyślić coś zupełnie chorego, wlepić Ci mandat, a Ty nawet jak masz rację i wygrasz po 10 latach w sądzie to urzędnik nie poniesie żadnej kary. Projekt ustawa Budrewicza przyznam bardzo ciekawy. Właśnie się zapisałem i może uda się coś pomóc. Faktycznie propozycje proporcjonalnego Zus'u + urzędów przyjaznych dla obywatela i prostszych przepisów wydaje się być jakimś krokiem w dobrym kierunku.