Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brat męża

Polecane posty

Gość gość

witajcie. temat nieco skomplikowany ale może ktos cos doradzi. sprawa wyglada następująco. brat męża rozstal się z żoną i przyszedł mieszkac do nas z racji ze nie mial gdzie. w sumie logiczne rodzinie sie pomaga. mialo byc tymczasowo az stanie na wlasne nogi. ma prace i jeszcze dodatkowo dorabia. mieszkamy w uk i tamto mieszkanie z zona mieli z councila. z racji stanu separate sam zlozyl papiery o mieszkanie choc moim zdaniem nie nalezy mu sie skoro pracuje a dzieci sa przy matce. ustalilismy okres 3 miesiace ale przez rozpoczecie spraw starania sie o mieszkanie musi mieszkac na podanym adresie. dodam ze spi u nas w salonie ktory zaadoptowal na swoj pokoj. wlasnie mija okres 3 miesięcy ale on nie widzi problemu mowi ze nie moze sie wyprowadzic bo straci szanse na mieszkanie ktorego moim zdaniem raczej nie dostanie bo jest wiele potrzebujacych rodzin. poza tym sa z zona w dobrych stosunkach spędzają razem weekendy itd i uwaga. rozmawialam z nim ostatnio i wprost spytalam czy wracaja do siebie a on mi powiedzial ze nawet gdyby chcieli to nie mogą bo ona bez niego dostaje ponad 1000f od panstwa :/ no normalnie szlag mnie trafił. usilnie też twierdzi że nie stac go na wynajęcie czegokolwiek bo nie ma pieniędzy. niby nam nie przeszkadza w niczym no pracuje na nocki czesto go w domu nie ma ale mimo wszystko to ktos obcy w domu. bardzo jestem zbulwersowana swiatopogladem jaki oboje prezentuja i obawiam sie ze w taki sposob to on moze i latami u nas mieszkac a mi to nie pasuje.

Gość bogusia_zajac1
Hej! A nie myśleliście o tym, żeby brata męża zainteresować jakąś kobietą? Zorganizuje w domu obiad, zaproście jakąś dobrą przyjaciółkę i spróbujcie ich "spyknąć". W moim przypadku się to udało. Jezeli to nie pomoże, zawsze pozostają jakiś portale randkowe: wchodzisz, na przykład, na http://ekstaza.pl/ , zakładasz mu konto, wstawiasz fotki i umawiasz. Później coś ściemniasz i faceta masz z głowy :)

Gość gość
Pożyczka na Dowód bez Zaświadczeń http://www.kredytyt.pl od 100zł do 200.000zł Odbierz pieniądze! - Kredyty na Wakacje 2015 - kredyty przez internet, dla Firm - Kredyt na mieszkanie/hipotekę - Pożyczka na Samochód bez BIK, Chwilówki Wypełnij krótki wniosek a my do Ciebie bezpłatnie oddzwonimy i przestawimy najlepszą ofertę Kredytu!

Gość gość
Pożyczka na Dowód bez Zaświadczeń http://www.kredytyt.pl od 100zł do 200.000zł Odbierz pieniądze! - Kredyty na Wakacje 2015 - kredyty przez internet, dla Firm - Kredyt na mieszkanie/hipotekę - Pożyczka na Samochód bez BIK, Chwilówki Wypełnij krótki wniosek a my do Ciebie bezpłatnie oddzwonimy i przestawimy najlepszą ofertę Kredytu!

Gość gość
nie no co do swatania to juz w ogole mnie to nie interesuje poza tym wszyscy optujemy za połączeniem rodziny a nie jej rozbiciem. tak jak pisalam. w sumie to oni sie dogaduja tylko mieszkac ze soba nie chca. wszystko fajnie ich sprawa tylko dlaczego ma nas to dotyczyc. poza tym nie cierpie takich ludzi w stylu cos im sie nalezy. sami wynajmujemy mieszkanie i nigdy nie mielismy zadnych swiadczen od panstwa a robienie tego z premedytacja to juz w ogole mam wsciek. poza tym u nas nie hotel! bez przerwy klocimy sie z mezem. mowi mi ze nie mam serca bo rodzinie trzeba pomagac blablabla. tyle ze dla mnie to cwaniactwo i hamstwo tak postepowac zeby siedzieć u kogos ot tak. ja tak bym nigdy nie zrobila zeby sie komus zwalic na glowe. poza tym mieszka u nas za darmo tylko sam sobie czasem jakies jedzenie kupuje.

Gość gość
witaj. jedyna opcja to powiedziec mu do kiedy ma sie wyprowadzic. nie musicie sie z niczego tlumaczyc. poza tym co na to wasz landlord? nie wasz w tym tez interes czy sobie poradzi czy nie. skoro ma prace to stac go chocby na wynajecie pokoju. 3 miesiace to 3 miesiące. z tym ze musicie byc po tej samej stronie z mezem. moglby tez mąż pojechac z bratem do councila spytac jakie ma realne szanse na dostanie mieszkania. zwykle mówią.

Gość gość
typowy pasożyt. pracuje kilka lat w uk i nie takie historie. wpierw rozmnażanie na potege a potem nagle samotna matka a mimo to co roku nowe dziecko z tym samym tatusiem. biznesmeni kurde. ten brat twojego meza to nie na honoru zaden z niego mąż i ojciec. poza tym jako singiel pracujacy to juz sam ci mowie ze marne ma szanse. teraz wszystko zaostrzyli i imigrantom ze wszystkim będzie ciężej. poza tym nie rozumiem... skoro pracuje to dlaczego nie wynajmie sobie kawalerki tylko wam na głowie siedzi. tzn. rozumiem ze jak za free to mu sie oplaca i skoro 3mce mial stanac na nogi to juz powinien miec ladna sumke i spokojnie sobie wynajac. skoro piszesz ze nic nie placi a załóżmy zarobi najnizsza to nawet 100f tygodniowo wydajac na siebie to mu sporo zostaje. dajecie sie robic w bambuko po mojemu.

Gość gość
na twoim miejscu autorko przede wszystkim pogadalabym z wlasnym mezem. ze najpierw jestescie wy a dopiero na drugim miejscu caly swiat. niestety ludzie a często rodzina lubi pasożytowac lub wrecz zadac bo im sie nalezy. z rodzina to sie dobrze wychodzi na zdjeciu i to z dala od cukierniczki. przede wszystkim nalegaj na wyprowadzke z racji tego ze zle sie czujesz we wlasnym domu a tak byc nie moze. poza tym slowna umowa to slowna umowa. 3 mce to 3mce. uprzyj sie i koniec.