Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćCccccccc

Czy mam sie prosic o paczki dla dziecka??

Polecane posty

Gość gośćCccccccc

Gdy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, duzo osob obiecalo pomoc. O nic nie prosilam ale znajome same zaproponowały ze wysla mi cos,dla dziecka. Jedna obiecala ciuszki, inna nieuzywane butelki i smoczki, jeszcze inna posciel. Super, cieszyłam sie bo u nas krucho z kasa. Bylo to pol roku temu... Teraz jestem w 8mscu i nadal nic niemam.

Gość gośćCccccccc
Nie chcialam sie narzucac, kilka razy delikatnie zapytalam kiedy moge sie spodziewać czegos, to zawsze odp byla 'dam Ci znac' albo 'szykuje dla ciebie' boje sie ze zostane z niczym. Teraz tez pisalam, tłumaczylam ze moj dostanie wyplate i chcemy cos kupic, tylko nie wiem co dostane. I znow cisza. Wszyscy narobili szumu jak to mi pomoga, a teraz nic.. Co robic? Czekac czy im podziękowań ikupic samemu?

Gość miła jak zawsze
Ja bym tylko zapytała sie tej od ciuszków czy możesz na cos liczyc bo bys musiała juz pokupować.

Gość gość
Podziękować. Żadna umowa was nie wiąże. One pewnie chciały byc takie super do przodu ale ich z tylu zabrakło-zdarza sie. Jak moje znajome sie dowiedziały to każda mówiła ze cos kupi a jedna zaoferowała ubrania po dziecku i mówiła ze niektóre nawet nowe ma. Powiedziałam ze chetnie (wtedy wiedziałam juz ze używek nie założę dziecku ale nie chciałam wyjsć na jakas niewdzięczna) do tej pory (corka ma 2lata) nawet jej nie widziałam...

Gość gość
to takie obiecanki cacanki zwykle. poza tym takie mowienie bez konkretnego kiedy i co to juz w ogole bym powaznie nie traktowala zwłaszcza jesli to nie sa jakies bliskie kolezanki. kochana ... stare powiedzenie. umiesz liczyc licz na siebie. nie masz kasy trudno. wejdz na olx i gumtree czesto mamy calymi torbami za free lub za niewielkie pieniądze pozbywaja sie rzeczy dla dzieci. polaz po szmatexach. takie male dziecko szybko rosnie i zwykle nie sa to jakies znoszone rzeczy. poza tym nikomu nie musisz byc wdzieczna wtedy ani sie tlumaczyc czy to nowe czy uzywane.

Gość gośćCccccccc
Czyli nie ma sensu czekac... Troche przykre, bo przeciez wiedza, ze u mnie nie jest tak ze sie ubieram i lece na zakupy w kazdej chwili, ze mam odlozone kilka stow na wyprawke. Musze czekac na wyplate zeby cos kupic. Zla jestem w sumie na siebie, bo gdybym nie czekala naiwna, to juz bym pewnie miala większość kupione. Ale skad moglam wiedziec

Wiesz ludzie raczej patrza każdy swojej dupy a nie jak komuś jest. Co prawda nie fajnie z ich strony,że tak zrobili ale skoro za chwile rodzisz to powinnaś mieć tak czy siak coś pokupione

No ale na co chcesz czekac zapytaj sie tylko tej od tych ubranek czy możesz na nia liczyć jak tak to kiedy bo powiedz że 10 idziesz po wyprawkę i tyle. ,,Troche przykre, bo przeciez wiedza, ze u mnie nie jest tak ze sie ubieram i lece na zakupy w kazdej chwili, ze mam odlozone kilka stow na wyprawke " Kilka stów?Za kilka stów chcesz zrobić wyprawke? To powodzenia.