Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marzenka1995

czy to puste jajo ?

Polecane posty

Witam jestem tutaj nowa ale już sama niewiem co o tym myślec ... Mam 20 lat osttanią miesiączke miałam 8 czerwca a wiec ponad 2 miesiace temu . Moje miesiączki są bardzo regularne . 3 dni temu byłam u ginekologa . USG dopochowowe pęcherzyk 22. 21 mm ale zarodka nie ma według Pani gienokolog jest tu 7 tydzien i 1 dzien weddług miesiączki 9 tydzien . Pani doktor powiedziała że nie ma juz szans aby zarodek sie pojawił, kazała czekac na poronienie lub łyżeczkowanie i jeszcze dla pewności zrobic bede ktora wynosiła ponad 39192 czyli 7 tydzien i dzis mialam jeszcze powtórzyc aby porównać. mimio wszytkiego nie dawało mi to spokoju i wybralam się wczoraj do innego ginekologa . Usg " brzuszne " owszem również pusty zarodek ale ku mojemu zdziwieniu powiedział mi dopiero że to dopiero 5 tydzien i że mam przyjść za 2 tygodnie, i przepisał duphaston i badanie na toksplazmoze i powiedział ze zadnych innych badan mam nie robić . i teraz moje pytanie . Dlaczego takie rozbieżnośći w tych tygodniach tu 9 tu 7 tu 5 ? który z nich ma racje ? czy możliwe aby pęcherzyk się zmniejszył ? skoro beta wskazuje na 7 tydzien ? czy ten lekarz chce mi po prostu dac jeszcze nadzieje przez te 2 tygdonie ? dodam ze test robiłam jakies 5 tygodnie wczesniej i wyszedł poztywny wiec jakim cudem to by był 5 tydzien ? czy moje dziecko sie źle rozwija ? czy go nie ma ? już sama nieqwiem którego z nich mam słuchać

Gość gość
Ewidentnie nie ma dziecka i coś jest nie tak,dwóch lekarzy potwierdziło puste jajo a ty piszesz o dziecku.Wez poczekaj te dwa tygodnie ale raczej licz na cud

Gość gość
20 latka sama jest jeszcze dzieckiem!tu chyba raczej czekanie na cud zeby ciazy nie bylo

Gość gość
Marzena ciąże się liczy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, skoro miesiączka była 8 czerwca jesteś dokładnie w 9 tygodniu ciąży, natomiast lekarz widzi ciąże jako dużo młodszą na 5-7 tydz bo się nie rozwija zarodek. U mnie przy pustym jaju tez pytali czy ciąża może być młodsza czy to możliwe np owulacja przed dniem następnej miesiączki itd Natomiast to się raczej nie zdarza skoro na tym etapie (9 tydz) nie ma zarodka, to już on się prawdopodobnie nie pojawi. W 2 ciąży w 7 tyg już miałam piękny zarodek, z bijącym sercem.

dzieckiem nie jestem , owszem młoda ale to nie oznacza że nie chce tego dziecka, gdybym nie chciala to bym nie poszłam do drugiego gienokoloda sprawdzać czy tak na pewno jest tylko raczej bym " świetowała "pierwsza informacje . a tego dziecka bardzo chce i ciągle licze że może będzie inaczej , i po drugie są matki które w wieku 16 lat sa dobrymi matkami a są też 30 latki nie odpowiedzialne , wiec wiek to tylko liczba . i nie wkładaj wszystkich do jednego worka , bo mnie nie znasz.

Gość gość
Niestety, ale widać, zgadza się termin wg ostatniej miesiączki, skoro test był pozytywny już 5 tygodni temu to dodając do tego ok 4 tygodnie (tyle potrzeba od miesiączki do pozytywnego testu) to mamy 9 tygodniową ciążę, więc zarodek powinień mieć kilka cm. Przykro mi.

Gość gość
Przy takiej becie zarodek powinien być widoczny. Ile ci wyszła kolejna beta?