Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niewieli przyrost wagi w ciazy

Polecane posty

Gość gość

jestem w 25 tygodniu ciazy, jak do tej pory przytylam 3 kg. nie mialam problemow z mdlosciami w 1 trymestrze, wiec nic nie zgubilam od wagi wyjsciowej. jakies 3 tygodnie temu zdiagnozowano u mnie cukrzyce ciazowa, jestem na zdrowej diecie, nie gloduje, jem 5 posilkow dziennie, a mimo wszystko waga nie idzie w gore wcale, wrecz zgubilam dodatkowy kilogram od diagnozy. boje sie ze moje dziecko ma za malo skladnikow odzywczych zeby sie dobrze rozwijac - niby brzuch rosnie, ale waga bez zmian. kolejne usg z pomiarem wagi dziecka dopiero za 3 tygodnie. co myslicie o tak powolnym przyroscie wagi?

Gość gość
ja w drugiej ciąży straciłam 1kg czyli ważyłam mniej przy porodzie o ten kilogram a zdarzyło mi się że było 4 kg mniej podczas ciąży.lekarz się pytał czy w polu pracuję że tracę wagę zamiast przybierać ale dziecko się prawidłowo rozwijało a powodem nieprzybierania mojego na wadze był stres prawdopodobnie bo dwa razy wcześniej poroniłam i się mocno denerwowałam.córeczka urodziła sie w terminie ,zdrowa i bez problemów. a profit dla mnie taki że tydzień po porodzie ważyłam 15kg mniej niż przed zajściem w ciążę :-)

Gość gość
*w drugiej ciąży donoszonej miało być.