Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przeciwwskazania do biegania

Polecane posty

Gość gość

Czy są jakieś? Mam oponkę, sporą. Właściwie wszystko co mi się odkłada idzie w brzuch. Nogi, pupa zgrabne a ten brzuch tragedia. Jeżdżę prawie codziennie na rowerze, juz jakis miesiąc i nogi się wysmuklily, w ogóle wydaje się chudsza ale waga ani drgnie!! I tak sobie myślę że może bym zaczęła biegać naprzemiennie z tym rowerem ale czy są jakieś przeciwwskazania? Nie chodzi mi o obciążenia nóg czy stawów tylko np ginekologiczne? Wiem że pytanie może wydawać się dziwne ale mimo wszystko wolałabym wiedzieć ;p

Gość gość
Jeśli nie masz problemów z kręgosłupem to śmiało możesz biegać. Tylko nic na wariata przed biegiem i po biegu należy się rozciągnąć.

Gość gość
To świetnie. Z kręgosłupem ani z kolanami nie mam problemów. A lepiej biegać po np chodniku czy lesnych drogach? Czy może nie ma roznicy? Myślę że powolutku sobie zacznę, bo coś czuje że na początku będzie kiepsko. Niby na rowerze przejezdzam średnio 20km bez problemu ale to co innego ;p

Gość gość
Pożyczka na Dowód bez Zaświadczeń http://www.kredytyt.pl od 100zł do 200.000zł Odbierz pieniądze! - Kredyty na Wakacje 2015 - kredyty przez internet, dla Firm - Kredyt na mieszkanie/hipotekę - Pożyczka na Samochód bez BIK, Chwilówki Wypełnij krótki wniosek a my do Ciebie bezpłatnie oddzwonimy i przestawimy najlepszą ofertę Kredytu!

Gość gość
A czy można biegać mając skoliozę.Czy ktoś wie ?

Gość gość
czy Tobie tak ciężko wejść sobie na stronę o bieganiu i poczytać jak się do tego zabrać aby nie narobić sobie problemów ani też nie zniechęcić się na początku? dlaczego chcesz aby podawać Ci wszystko na tacy, internet masz więc jaki problem poszukać sobie przydatnych informacji? co za leń!

Gość gość
Lepeij po miękkim, ale czy Ci to na brzuch akurat pomoże to nie wiem - byc może odklada Ci sie tam tłuszcz wewnątrz i w takim układzie musialabyś trochę diete zmienić. Pomyś tez nad hula hop może.

Gość gość
Chyba od tego jest forum żeby pytać? Nie chcesz odpowiadać nie musisz być od razu kogoś obrażać

Gość gość
Bieganie, a moze do polowy września już sie tak rozbiegasz, zę weźmiesz udział w pko bieg charytatywny. Warto pomagać dzieciom

Gość Anka Klamka
Super sprawa, ale ja wiem, że mi się nie uda, bo jednak nie biegam regularnie tylko od przypadku do przypadku, ale kupiłam do tego nawet specjalnie buty: http://www.dobiegania.pl/buty-do-biegania-damskie-c-116.html żeby jednak nie zepsuć sobie stawów, zwłaszcza, że przy zakupie powinnyśmy zwrócić uwagę na amortyzacje i stabilizacje stopy oraz dostosowanie produktu do terenu, po którym biegamy.

Gość gość
Bieganie aktywność fizyczna - to na 100% tak, ale to 30% sukcesu. Pozostała część, to dieta. U mnie, to z nią był problem, bo zawsze lubiłam aktywność fizyczną, ale jadłam niezdrowe rzeczy, nawet wtedy kiedy myślałam, że jem dobrze. W poradni COiO uzmysłowiono mi co robie zle i jak tworzyć posiłki . Rezultaty było widać dosłownie po miesiącu, a po dwóch - 8 kilogramów :) Małe zmiany mogą mieć wielkie znaczenie :)

Gość kasia ksai
niekoniecznie, tak się zazwyczaj uważa, ale ja zauwazyłam, że po bieganiu się nie garbię. A inne dolegliwości jesteśmy w stanie zminimalizować np. przez dobre buty do biegania, amortyzacja w butach to podstawa, ale nie każda firma daje to co jest potrzebne, New Balance ma najlepsze buty pod względem amortyzacji i wytrzymałości

Gość gość
bieganie znacznie pogarsza stan kolan, nie wiem czy są jakieś przeciwwskazania przed rozpoczęciem biegania w ogóle, ale myślę, że warto skonsultować to z lekarzem, żeby się później nie okazało, że trzeba operować. Osobiście polecam lekarzy z ArtroCenter bo rzadko już się spotyka takich z powołania, więc warto korzystać póki można :)