Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Matysia23

Czy ciąża jest możliwa?

Polecane posty

Czesc dziewczyny. Mam pytanie odnośnie tabletki Ellaone. Nie wiem czy zadziałała wiem, że nie jesteście wróżkami aby to wiedzieć, no ale warto posłuchać co inni o tym myślą. Tak więc opiszę wam moją sytuację. Wczoraj kochałam się z chłopakiem - stosunek z prezerwatywą, niestety prezerwatywa pękła we mnie. Od razu wskoczyłam pod prysznic i dokładnie się wymyłam. Po 2h wzięłam tabletkę Ellaone. Wieczorem zaczęłam odczuwać ból brzucha i szczypanie sutków - więc domyślam się że tabletka zaczęła działać.Dziś zauważyłam na piersiach czerwone kropki one także szczypią. Podczas stosunku byłam 2 dni po owulacji. Czyli jakby nie patrząc okres niepłodny. Myślicie że ryzyko zajścia jest dosyć spore zważając na to że tabletkę przyjęłam po 2h, a także byłam już 2 dni po owulacji? Porszę o wyrozumiałe odpowiedzi.

Gość gość
Dziewczyno jak się ry/piesz to zachodzisz w ciążę.

Gość gość
W dni niepłodne nie ma możliwości zapłodnienia. Więc rzeczywiście była to ta faza cyklu to nie będziesz w ciąży. Zacznij je wyznaczać porządnie. Z własnego doświadczenia mogę polecić Afrodytę na ślinę - taki testerek działający jak mikroskop.

Gość gość
Owulacja mogła się przesunąć jednak jeśli rzeczywiście 2 dni po + tabletka to szans nie widzę

Gość gość
Witam, kochałam się z chłopakiem na imprezie po sporej ilości alkoholu. Rano gdy zdaliśmy sobie sprawę co zrobiliśmy, zażyłam tabletkę EllaOne około 13 godzin po stosunku. 2 godziny później dostałam miesiączki typowej nic szczególnego oprócz występowania co jakiś czas skrzepów. Dzisiaj mija 5 dnień okres się kończył, lecz dzisiaj wieczorem znowu zaczął się bardziej obfity, zaczął boleć mnie brzuch i lewy jajnik. Ból do zniesienia jest podczas miesiączki czasami są gorsze. Dodam że nie wiem czy miesiączka jest w terminie gdyż cykl się rozregulował przez leki na uczulenie. Mam typowe objawy zażycia tabletki. Ból głowy, podbrzusza lekkie mdłości i straszna senność. Czy tabletka zadziałała, czy mam się martwić ciążą? Błagam o odpowiedź.

Kiedy pojawi się kolejny okres, będziesz wiedzieć, że pigułka ellaOne zadziałała. Po jej zażyciu większość kobiet ma normalną miesiączkę w przewidywanym terminie. Jednak w niektórych przypadkach może ona pojawić się później lub wcześniej niż zazwyczaj. Jeśli miesiączka spóźnia się o ponad 7 dni lub jest nietypowo skąpa lub nietypowo obfita, lub jeśli pojawią się takie objawy, jak ból brzucha, mdłości, wymioty lub tkliwość piersi, bądź też jeśli podejrzewasz ciążę, wykonaj test ciążowy.

Gość gość
zainteresowała mnie ta afrodyta. można ją kupić w aptece?