Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co to znaczy?

Polecane posty

Gość gość

co to znaczy że zostałem odwołany z pierwszej zmiany w pracy z powody małej ilości pracy na maszynach? czyli mam nie przyjść jutro? jestem zaskoczony bo biuro agencji pracy mi takiego smsa przysłało :/ nie wiem co robić....

Gość gość
czyli mam przyjść na inną zmianę czy co? chodziłem wszystko było ok a teraz mi takiego smsa przysłali...

Gość gość
to zadzwoń do niech i się zapytaj

Gość gość
nie pójdę ale zadzwonie do nich jutro albo dzisiaj bo coś mi tu nie gra....

Gość gość
po prostu nie ma na tyle pracy w danym dniu i nie beda placic za siedzenie i patrzenie sobie w oczy.jak masz umowe przez agencje to nie musza ci zapewnic pracy kazdego dnia. w ktorym kraju pracujesz?moze sie znamy, bo znam ten tekst ktory podales(podalas)

Gość gość
no bo jak mogą tak zrobic jak w rozpisce miałem napisane że w piątek idę na 1 zmianę czyli na rano ..... :/

Gość gość
no z polski

Gość gość
ale z drugiej strony cieszę się przynajmniej sobię odpocznę:)

Gość gość
tzn, że na twoje miejsce przyjdzie ktoś inny i tak sobie będziecie dzielili etat na pół bo agencje lubią być elastyczne co oznacza, że są przygotowane nawet na mało prawdopodobna sytuacje, że firma, dla której pracuja podwoi zapotrzebowanie na siłe roboczą. ponad to jest to element walki z konkurencyjnymi agencjami. krótko mówiąc pionkiem w grze ludzi, którzy z ciebie zyja:)

Gość gość
dodatkowo im więcej ludzi tym więcej przewałów na kase mozna zrobić. najczęściej księgowych tudziez "pomyłkowych". wiadomo lepiej sie nie upomnieć o głupie 10 zł niż sie upomnieć i stracic prace:) agencje jak to pośrednicy starają się wyssać swoich klientów a są w komfortowej sytuacji bo występują zarówno jako usłuygodawca jak i usługobiorca. firmy, która ich wynajmuje raczej w ciula nie zrobia dlatego muszą sobie odbić na pracownikach.

Gość gość
nie chce mi sie szukać ani myślec zbytnio na ten temat ale założe sie, że jest tysiące opatentowanych juz sposobów dymania pracowników, za których systematytczne stosowanie pracownicy agencji są nagradzani (wcale nie zdziwiłbym sie gdyby oficjalnie) w zależności od zysku jaki to przyniosło agencji. kolejny pasozyt społeczny wyrosły na sprzedajnym ustawodawstwie

Gość gość
czyli mówić krótko daję się robić w balona?

Gość gość
nie bardzo masz inne wyjście

Gość gość
zresztą może faktycznie akurat nie ma roboty. mam to gdzieś

Gość gość
to zanim coś napiszesz to pomyśl