Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Drobinka z King Kongiem

Czy mój chłopak to sknera?

Polecane posty

Co prawda nigdy mi na nic nie żałował ale biorąc pod uwagę jego dochody to prowadzi się jak jakiś biedak. Jeździ starym samochodem choć stać go na lepszy i wygodniejszy. Mówi, że ten dobry bo się nie psuje i mało pali. Ubiera się w ciucharni, bo mówi, że po co ma wydawać na spodnie dwie stówy jak można podobne kupić za 2 złote. W domu stary telewizor kineskopowy choć namawiam go na normalną plazmę jak u ludzi, a on do mnie po co plazma skoro nie będzie na niej co oglądać bo filmy są same głupie. W sumie prawda, dawno nie oglądałam czegoś mądrego. Jedyne na co mu chyba nie żal kasy to podróże motorem. Wszędzie mnie zabiera ze sobą i przez rok znajomości z nim zwiedziłam więcej niż przez całe swoje dotychczasowe życie. Ale ja się trochę boje jeździć motorem. Wolałabym jednak samochodem. Tylko takim porządnym klimatyzowanym, a nie obdrapańcem jaki teraz ma. Czemu on tak sknerzy na sobie. Nie twierdzę, że sknerzy na mnie, bo nie powiem - kupuje mi co chce. Nawet więcej niż chcę. Ostatnio np. powiedziałam, że chciałabym się nauczyć grać na pianinie i upatrzyłam sobie fajne organki na OLX za 200zł a on do mnie, że jak mam sie uczyć to trzeba od razu kupić porządny sentezator z minimum sześciooktawową klawiaturą i kupił mi taki długi za 550zł czyli ponad dwukrotnie droższy niż chciałam, bo mówi, że na tańszych to sobie tylko słuch popsuje i zniechęcę się. Dobra, na mnie nie sknerzy. Ale za to na sobie sknerzy i to bardzo-bardzo. Nie wiem jak go przekonać do życia na normalnym poziomie. Może wy macie jakieś pomysły?

Gość gość
A ty masz jakies własne dochody czy na nim żerujesz? Potrafisz sobie zapewnić normalny poziom bez niego? Jego sprawa co robi ze swoją kasą i na co przeznacza, chcesz zyc na poziomie to zarób kasę a nie innych rozliczaj.

Tu nie chodzi o rozliczanie czy nie rozliczanie kogoś. Planujemy wspólna przyszłość i średnio mi się uśmiecha perspektywa, że w domu będzie stara pralka, stara lodówka, stare meble, bo po co kupować nowe, jak stare obdrapańce też jeszcze służą. No służą, służą, ale jak to wygląda...

Gość gość
Powinien jezdzic bmw i ubierac sie w markowe dresy? Jeju jakie te dziewczyny sa pustaki...

Gość gość
bardzo rozsądny facet, wie co jest ważne. a Ty trochę pomyśl nad swoimi priorytetami. bo ciekawie to nie wygląda.

Gość gość
Ja mam tak samo jak on, są rzeczy ważne i ważniejsze i stara dobra pralka mi nie przeszkadza, podbnie z autem. Sama widzisz, że jak coś trzeba to kupuje porządne i nie załuje i to jest duzy plus. A po co świecić ludziom w oczy nowym autem, czy plazmą, której i tak nie używasz? Chcesz to zarób i sobie kup - jestem pewna, że ci nie zabroni. A jak się nie podoba to daj na niego namiary - zaopiekuję się chchętnie takim facetem:)

Gość gość
Powiedz mu, że jak kupi telewizor SMART to będzie mógł na nim oglądać wszystkie filmy z internetu.

Gość gość
nie sknerzy tylko nie jest materialistą. Mnie też stać na superauto a jeżdżę 10letnim, bo nie widzę potrzeby zmieniać na nowe i żyć z 5 kredytami

Gość gość
A ty nie możesz kupić nowych rzeczy do domu z twojej kasy? Jezu najbardziej materialistycznie nastawione do zycia i do obnoszenia sie gadzetami są panny golodupce które same na nie zarobią ale lansować sie za cudza kasę lubią.

Gość gość
Chcesz miec nowa pralke? Co za problem, kup ja. Chcesz nowy telewizor? To sobe kup........skoro masz wymagania i chcesz zyc "jak ludzie" to zapewnij sobie to sama. Facet ma dobrze poukladane w glowie. Nie wywala kasy na to, co nie jest niezbedne. To bardzo dobrze o nim swiadczy. Wiec jezeli chcesz czegos innego, to sobie sama to zapewnij, a nie zeruj na nim. Proste?

@ gość dziś bardzo rozsądny facet, wie co jest ważne. a Ty trochę pomyśl nad swoimi priorytetami. bo ciekawie to nie wygląda. x Tylko dziwnym trafem jego motor jest 10x droższy od samochodu jakim jeździ. Nie chciał się przyznać ile kosztował ale podpytałam go jaki to model i sama sprawdziłam w internecie. Taką jak on ma Hondę Gold wing to min. 50 tyś. Sam sie chwalił, że trzeba kawał chłopa, żeby poradzić sobie z takim ważącym pół tony potworem. Nie przeczę, motor bardzo wygodny, z oparciem dla pasażera, podparciami pod łokcie, itd. Tylko, że jak się pobierzemy i pojawi sie dziecko to będziemy jeździli we trójkę na motorze? Bo nie wyobrażam sobie żebym miała wieźć dziecko w jego autem w 35-stopniowy upał, gdzie w środku auta bez klimy jest chyba z 70 stopni!!! Tak są rzeczy ważne i ważniejsze. Jak się zakłada rodzinę to trzeba myśleć i o rodzinie a nie tylko o motorku.

Gość gość
Przyjdzie czas to kupi co trzeba, na razie nie masz dziecka jeszcze? Poza tym - mżesz sama kupic auto jakie ci się podoba, nie rozumiem czemu on ma to zrobić, skoto ty będziesz tym jexdzic?

Gość gość
Facet ma zdrowe wartości, o których pisał Erich Fromm, woli być niż mieć, ludziom juz sie w tyłkach poprzewracało zwłaszcza takim co nie potrafią zarobic tylko zyc jak ludzie za kasę zarobioną przez innych.Twój facet powinien sie dobrze zastanowić czy mu z toba po drodze.

Gość gość
A ty nawet auta sie nie dorobilas za swoje a chcesz zyc jak ludzie? Śmiech na sali. Jak facet kopnie cie w materialistyczną dupe to co zrobisz?

Gość gość
A dobry w łóżku?

Gość gość
A co ty zamierzasz wnieść do wspólnego majątku? Bo za dokładanie sie do domowego budżetu i utrzymywanie ewentualnego dziecka odpowiadają oboje rodzice. jak cie mierzi stara pralka to ja kup za swoje.

Gość gość
pustak jak nic poleciała na gold winga bo myślała że w garażu lepsze cuda a tam kukuuuu :D i teraz ma pretensje do całego świata :/

Gość gość
kup sobie porzadny samochód a nie liczysz na to że facet Tobie takowy da.to się odpowiednio nazywa.żalosna jestes.facet ,ktory ma prawidłowy system wartości a ta marudzi.Marudź a on znajdzie sobie kobietę,ktora będzie wolała pojechać motorem do pragi niz kupić nową zmywarke

@ gość dziś A dobry w łóżku? x Miałam nie odpowiadać na debilne pytanie ale w sumie to mnie też gryzie ta kwestia i nie wiem czy mam go za to chwalić czy być ostrożną. Otóż wbrew pozorom taki rosły motocyklista jeżdżący w jakimś gangu motocyklowym, który zna mnie od roku i wszędzie ze sobą zabiera razem z tymi swoimi zbirami to nie tknął mnie ani razu jeśli chodzi o współżycie. Nawet jak ja dawałam wyraźny sygnał, że chcę to on pytał tylko czy testem dziewicą i że moje dziewictwo skonsumuje dopiero po ślubie. Jest teraz w jakiejś sekcie czy coś i mnie też chce tam wciągnąć. To neokatechumenat i odkąd tam wstąpił to gada o Jezusie, że Bóg mnie kocha i że nasza rodzina będzie żyła wg przykazań. W sumie to dobrze, że nie ogląda się za innymi babami ale może coś z nim nie tak skoro nie chciał ze mną seksu? Niby chce ale mówi, że chce dotrwać do ślubu i wtedy weźmie moje dziewictwo. To dobrze czy źle?

Gość gość
On cię niedługo zostawi więc tym się martw.

autorko a ty chociasz plcisz za sibie - z ate podroze z nim, hm? czy masz podejscie/charakter prostytucyjny, hm?;-) widcznie dla niego nie sa wazne te same rzeczy co dla ciebie - dlatego nie ywdaje kasy na to - proste. chcesz jechac wygodnie - kup sama samochod i go zapros, w czm problem, hm?;-)

Gość gość
Nie pasujecie do siebie macie inne wartości.

Gość gość
@ Drobinka z King Kongiem dziś Otóż wbrew pozorom taki rosły motocyklista jeżdżący w jakimś gangu motocyklowym, który zna mnie od roku i wszędzie ze sobą zabiera razem z tymi swoimi zbirami to nie tknął mnie ani razu jeśli chodzi o współżycie. W sumie to dobrze, że nie ogląda się za innymi babami ale może coś z nim nie tak skoro nie chciał ze mną seksu? Niby chce ale mówi, że chce dotrwać do ślubu i wtedy weźmie moje dziewictwo. To dobrze czy źle? x Chyba trafiłaś na porządnego gościa jakich mało.

Gość gość
@ Drobinka z King Kongiem dziś Miałam nie odpowiadać na debilne pytanie ale w sumie to mnie też gryzie ta kwestia i nie wiem czy mam go za to chwalić czy być ostrożną. Otóż wbrew pozorom taki rosły motocyklista jeżdżący w jakimś gangu motocyklowym, który zna mnie od roku i wszędzie ze sobą zabiera razem z tymi swoimi zbirami to nie tknął mnie ani razu jeśli chodzi o współżycie. Nawet jak ja dawałam wyraźny sygnał, że chcę to on pytał tylko czy testem dziewicą i że moje dziewictwo skonsumuje dopiero po ślubie. Jest teraz w jakiejś sekcie czy coś i mnie też chce tam wciągnąć. To neokatechumenat i odkąd tam wstąpił to gada o Jezusie, że Bóg mnie kocha i że nasza rodzina będzie żyła wg przykazań. W sumie to dobrze, że nie ogląda się za innymi babami ale może coś z nim nie tak skoro nie chciał ze mną seksu? Niby chce ale mówi, że chce dotrwać do ślubu i wtedy weźmie moje dziewictwo. To dobrze czy źle? x Raczej nie impotent tylko facet z zasadami.

Gość gość
Dlaczego autorko nie odpowiadasz na pytania dotyczace twojej kasy? Kupisz sobie sama auto/pralke/telewizor, czy bedziesz czyhac na jego kase?

Gość gość
Chyba trafiłaś na porządnego gościa jakich mało. x Porządnego mężczyzny kobiety nie chcą!

Gość gość
Autorko a ty pracujesz zarabiasz? Jak tak, to co za problem kupić sobie nowe auto. jak facet kupi to i tak będzie jego i nie masz do niego żadnych praw.

Gość katexx
rozumiem go w 100% jeżeli się wierzy naprawdę w Boga to nie potrzebny jest nowy telewizor, telefon, smartfon itp. człowiek wtedy ma inne wartości w życiu. chciałabym żeby mój facet tak myślał. i na koniec jeszcze jedno z takim facetem nie będziesz się musiała bać że mu się znudzisz, taki facet nie pójdzie na bok, dla niego rodzina będzie najważniejsza i będzie się starał o szczęście w rodzinie. rzeczy materialne (też i pieniądze) dziś są jutro nie ma a prawdziwego uczucia tak łatwo znaleźć nie można. i co Ci z pięknego wyposażonego wypasionego domu jak mąż nie będzie cię kochał i szanował????

Gość gość
Facet ma dobrze poukładane w glowie a ty masz fiu bździu:-P

Gość szukam partnera
Dasz mi jego telefon?