Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powró do figury po ciąży

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny, chciałabym zapytać te, które w jakiś sposób wspomagają się sportem - co lepiej wybrac po porodzie : siłownię czy jakiś fitness typu salsa, zumba itp itd, żeby w miarę szybko wrócić do formy, zrzucić kilka kg i ujędrnić-wyszczuplić ciało? Będę mieć cc, niewiele utyłam, ale jednak chciałabym process powrotu albo.. "ulepszenia" przyspieszyc :)

Gość gość
jak będziesz mieć cc, to niestety, ale będziesz musiała odczekać z ćwiczeniami

Gość gość
Wiem, wiem, ale jak już minie okres niezbędny dla organizmu do regeneracji... To co lepiej?

Gość gość
powiem Ci, jak mi minie czas rekonwalescencji nałożony przez lekarza ;), myślałam, że zacznę ćwiczyć max po 2 miesiącach, a ten mi kazał czekac do września

Gość gość
Ja przy I córce miałam też cc i też mówili, żę 6-10 tygodni to minimum, ale baaardzo szybko doszłam do siebie ja i moja rana :) i jakieś próby ćw podjęłam właśnie 4 tyg po.

Gość gość
ja też szybko doszłam do siebie i w sumie o cc przypomina mi jedynie blizna i syn, ale lekarz zabronił kategorycznie nawet lekkich ćwiczeń ( co jest trochę głupie, bo wózek dźwigam na pierwsze piętro i żyję) i kazał czekać, w sumie to mnie teraz troch popchnęłaś i poczekam jeszcze z tydzień, a potem zacznę treningi z mel b, później zobaczymy

Gość gość
mi lekarz na wizycie popołogowej (miałam cc) powiedział że moge wszystko ćwiczyć czyli po 6 tygodniach. Poszłam jeszcze do innego zanim zaczełam chodzić na siłkę żeby się upewnić i też nie miał przeciwwskazań. Dodam że po porodzie sn mogłam dopiero ćwiczyć po 3-4 miesiącach ze względu na ropniejąca ranę krocza :o także nieraz po cc szybciej można ćwiczyc niz po sn, ale to nie reguła. przy porodzie nie ma reguł.

Gość gość
Polecam Chodakowska na jej facbooku mozesz poogladac metamorfozy dziewczyn.

Gość gość
A czy coś wyklucza połączenie treningów? Jeśli tak to polecam siłownię. Aerobik możesz odwalić w domu czy zwyczajnie aerobowo potruchtac z wózkiem.

Gość gość
Jak córka starsza wróci do przedszkola, to będe mogła coś poćwiczyć w domu, bo z dwójką nie mam szans... Wolałabym wyjść, bo wychodzę, zamykam drzwi i mam czas dla siebie, o co w domu trudno...

Gość gość
Miałam cc. Po 2 miesiącach chodziłam na fitness na basenie i zumbę. Po pół roku zaczęłam ćwiczyć na siłowni z trenerem personalny.