Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w Londynie w UK

Polecane posty

Gość gość

Da sie wyżyć zarabiając najniższa ? Nie wiem ile to teraz jest 6.50?

Jeżeli będziesz pracować ~50 godzin w tygodniu i wynajmiesz sobie tylko jeden pokój (tzn będziesz współdzielił(a) dom/mieszkanie z kimś) - tak, da się wyżyć a nawet oszczędzić. Znasz angielski?

Gość gość
Znam angielski

Gość gość
Londyn nie jest dla ludzi, którzy zarabiają taka jałmużnę. To jedno z najdroższych miast Świata. O prace jest juz ciezko, co z tego, ze jest jej tu niby wiecej, jeśli konkurencja jest ogromna, język dzisiaj jest wymagany wszędzie i to dobry, a wcześniejsze doświadczenie z uk nawet do prostych prac jak pomoc kuchenna, sprzedawca czy kelner jest obowiązkowe i wymagane przez pracodawców. Także nowo przybyły na bardzo ciężko, bo dodatkowo zeżrą go astronomiczne koszty utrzymania.

Proszę nie przesadzaj, jak byłem w UK w Londynie to robotę znalazłem po...godzinie. Sklep odzieżowy, stawka 7,09 funta za godzinę, ale nie zdecydowałem się. Problem jest tylko że w niektórych miejscach wymagają na "dzień dobry" National Insurance number, w innych możesz pracować zanim ci go przyślą. Najlepiej idź do centrum handlowego np. i jak znasz angielski to walisz po kolei jak leci ze swoim CV i listem motywacyjnym i mówisz że szukasz roboty i czy nie możesz zostawić tego cv i listu. I tak do oporu, niektórzy wolą przez internet aplikować ale sporo też przyjmuje.

Gość gość
@ Unreal Superhero kiedy to bylo ??? 10 let temu ?

Poza tym nie oszukujmy się, za stawki takie za jakie pracują Polacy żaden rodowity Angol nie będzie pracował, chyba że to jakiś studenciak który chce szybko dorobić podczas wakacji czy coś. Ogólnie to Polacy mają średnią renomę w Anglii, ale jeżeli jesteś kobietą, dodatkowo białej rasy i znasz angielski to nie będzie Ci nikt robił większych problemów.