Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobitki w ciąży jak znosicie upały?

Polecane posty

Gość gość

Ja jestem w 32 tygodniu i cały tydzień siedze w domu, rano o 9 jakies zakupy bo potem wyjść się nie da. Juz bym chciała serio, żeby "ochłodziło" sie do tych 25 stopni:o

Gość gość
ja jestem w 31 tc. Czasami zdarzy sie wyjazd do miasta (czy to zakupy, bank itd). ale tylko z samochodem z klima. nie wychodze na dwor (typu spacery itd) bo nie moge wytrzymac.. :/

Gość gość
Ja jestem w 33. tygodniu. W domu jeszcze 5-latek. Ledwo zyje. Siedze w domu i sie poce nawet jak leze ;-) Do sklepu tylko maz mnie wozi samochodem z klima, do supermarketu z klima. Duszno mi okrutnie i nogi puchna jak banie!!! Pryskam twarz i cialo mgielka wodna i wiatrak chodzi prawie non stop. Tylko to mnie ratuje. Masakra, a to konca nie widac tego skwaru :-(

Gość gość
22 tydzień, nie ma tragedii, u nas dzisiaj 37stopni w cieniu, no ale do pracy trzeba pojsc, potem zajac sie 3 latkiem, jedynie nie wychodze na plac zabaw z dzieckiem, a tak robie wszystko normalnie, chociaz wiadomo ze lekko nie jest w taki upal.

Gość gość
39 tydzien, wiatrak non stop chodzi ja mocze nogi w zimnej wodzie, siedze w basenie, a jak leze to przykrywam sie mokrym recznikiem. Juz nie daje rady, te upaly mnie tak rozstroily nerwowo ze caly czas chodze wsciekla

Gość gość
To ja- autorka. Mnie też upały rozstroiły, w domu 4latka, którą mąż zawozi i odbiera z przedszkola, bo ja nie jestem w stanie wyjść. Biorę kapiel 3 razy dziennie a i tak cała się kleję:0 Jeszcze dziś usłyszałam, że kolejny tydzień takich upałów ma być. Wiatrak po całych dniach chodzi, nawet w nocy włączam, zmęczona jestem bo brzuch już spory, budzę się w nocy i nie śpię po 2h, a w ciągu dnia jestem zmęczona:o Zresztą to siedzenie na tyłku w 4 ścianach mnie przytłacza, bo lubię ruch, potrzebuję przestrzeni a teraz jestem uziemiona. Ekh Do dzewczyny w 39hbd- zazdroszczę Ci, że to już końcówka, sama chciałabym być juz na finiszu:)

Gość gość
ja jak bylam w 7 miesiacu coaizy to pojechalam z mezem do chorwacji. a tam caly czas upal po 30-35 stopni, temp wody 22 st. A ja w raju :) kocham upaly, straszny ze mnie zmarzlak, w ogole mi taka pogoda nie przeszkadzala. gorzej czulam sie wczesna wiosna na samym poczatku ciazyvod tego zimna :p

Gość OnlyDreams
ja sobie kompletnie nie radze z upalami, a dla pocieszenia napisze, ze upaly mamy non stop od maja tego roku i jakos nie zapowiada sie by w najblizszym czasie to sie zmienilo. Jestem w 33 tygodniu, palce mi popuchly, stopy zaczynaja rowniez puchnac, ledwo sie ruszam - chociaz staram sie wychodzic w ciagu dnia. A to na spacer, a to na plaze, do lasu itp. Nie moge doczekac sie rozwiazania ;)

Gość gość
28 tydzień. Czuję się dobrze. Zauważam, że jest gorąco. Pracuję normalnie, robię zakupy, sprzątam. Wiatraka nie mamy, bo zepsuł się w zeszłym roku i stwierdziliśmy, że nie będziemy na te parę upalnych dni zagracać mieszkania przed pojawieniem się dziecka. :)

Gość gość
A ja 33 tydz i tez posiłkuje się wiatrakiem i prysznicami, natomiast nie wydaje mi się żeby mi było jakoś gorzej niż zwykłemu człowiekowi ( na szczęście nie puchnę), czy tez mnie jak nie byłam w ciąży, każdemu jest źle. Myślę, że starsi ludzie to gorzej znoszą.

Gość gość
Nie tylko starsi, nawet w średnim wieku :O

Gość gość
Ja jestem w 31 tygodniu. Z domu nie wychodzę, bo od samego leżenia czy siedzenia pocę się tak, że cała się kleje pomimo nawet i kilkukrotnych kąpieli w ciągu dnia. Ciągle boli mnie głowa i nie mam siły wyjść z domu. Na szczęście to pierwsza ciąża, więc nie muszę się zajmować starszakiem ;)

Gość Przyszła Mamma Córki
35 tc. Kobietki po 30 tc mają nieco ciężej, bo brzuszki już spore i mamy co dźwigać :) Nie cierpię upałów. W zamrażarce leżą wkłady chlodzące, które wkladam do skarpetek i przykładam je sobie np. w okolice serca, lub nadgarstków dla ocłody - pomaga! Jak muszę gdzieś pojechać, to biorę min. jeden taki wkład, ewentualnie nawet wilgotną szmatkę, która lepiej chłodzi niż sucha. A ja się przegrzeję, to chlup! cała do wanny z chłodną wodą, na kwadransik - opuchlizna schodzi. Nóżki trzymam w górze i staram się duuuużo pić wody. Ja normalnie źle znoszę pały, a teraz to już całkowicie źle się czuję - ale trzeba dać radę! :)

Gość gość
Tragedia ale ja w ogole bardzo zle znosze upaly. Puchne. Mdleje. Dopiero 12tydzien. Wychodze spod prysznica i juz mnie poty oblewaja. Skore mam chlodna nieraz a ja czuje jakbym dostala samozaplonu. Do d**y.

Gość gość
Ja nie puchnę, ale tez fatalnie znosze upały, a jeszcze cały przyszły tydzień ma tak grzać. Nie daję rady z siedzeniem w domu, jestem słaba a od wody, którą wypijam litrami czuję sie jak wielki balon, nie licząc wielkiego brzucha. Wiatrak chłodzi non stop, wszystko się klei, normalnie juz odpadam. Jak ja bym chciała być juz tak w 37-38tyg. i urodzić. Albo żeby te upały odpuściły. dzis pół dnia spędziłam w klimatyzowanym hipermarkecie, małe zakupy a potem siedziałam na ławce:o Koszmar, po prostu koszmar. Jeszcze to osłabienie, które uniemozliwia zrobienie czegokolwiek w domu. Ugotowanie obiadu, sprzatanie, wszystko przychodzi mi z mega trudem, zaczęły mnie bolec plecy i najchętniej tylko bym spała. No ale w nocy tez gorąco. Kolejną ciążę zaplanuję na zimę:D

moja siostra ciagle na supermami poduszce lezala na balkonie na lezaczku, z nogami w gorze.. bo nie ma sie wytrzymac.. pot po prostu cieknie z czlowieka. przybierala dogodna pozycje dzieki tej poduszce