Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile macie oszczednosci?

Polecane posty

Gość gość

ciekawa jestem ile macie oszczednosci i ile odkladacie miesiecznie i gdzie i w jakim kraju pracujecie?

Gość gość
2000 zł oszczednosci. Odkladamy 500 zł/mc zyjemy w PL.

Gość gość
ja mam 60 tys oszczednosci odkladam ok 600 zl

Gość gość
a czy na cos zbieracie czy tak po prostu?

mam 21 lat, studiuję dziennie i pracuję. Oszukuję jak tylko mogę by kumulować oszczędności (wiem, zę to niemoralne). Biorę na uczeli stypendium socjalne 600zł -co mieciąc to odkładam. Zarabiam 2500 netto, a żyję za 1000-1200 miesięcznie i o ile nie mam żadnych większych wydatków to resztę odkładam. Rodzice mi wysyłają co miesiąc (choć zawsze mówię im , zeeby tego nie robili, ale to co mi wyślą, odkładam ma specjalne subkonto by im to kiedyś zwrócić jak będą w potrzebie. Dorabiam po nocach u koleżanki robiąc jej zlecenia, bo ta sama branża, to z tego mam jakieś 300 zł - też odkłądam. mam trochę obligacji kupinych, za około 5000, ale teraz to się nie opłąca, to nie kupuję i trymam na koncie. nie mam nawet czasu poszukać jakiegoś dobrego oszczędnościowego ;/

Gość gość
Pracuję w pl. Odkładam 2,5-3,0tys/mies. Na nic nie zbieram. Po prostu zarabiam więcej niż potrzebuję więc zostaje.

Gość gość
kolejne pytanie dla tych co nie maja oszczednosci ile macie dlugow/kredytow

Gość gość
studentki to czasami dupa zarabiaja

Gość gość
jak mozna w pl zarabiac wiecej niz sie potrzenuje? kto tak ma?

Gość gość
Zarabiam ok 1500 zł na rękę ale raczej nie oszczędzam tylko inwestuje. W ciągu 5 lat wyremontowałam generalnie dom, kupiłam dwa auta. Obecnie mam ok. 15 tyś. Powiem tylko że mieszkam z rodzicami i całą kasę wydaje jedynie na siebie. Nie mam dzieci.

Gość gość
42 tysiące

Gość gość
7 tysięcy miesięcznie, zero oszczędności,jedno dziecko i ja z mężem, nie mamy oszczędności, bo nam nikt nie pomaga , nie mamy rodziny bo jestesmy z domu dziecka, musimy wydawać na opiekunki do dziecka,teraz robilam prawo, i auto kupuje, no i kredyt na okna do domu,dziecko poszlo duzo kasy, i nas okradziono więc zaceliśmy od minusa i teraz jesteśmy na zero

Gość gość
nic nie oszczedzam bo nie mam pracy

Gość gość
gość 2015.08.08 Pracuję w pl. Odkładam 2,5-3,0tys/mies. Na nic nie zbieram. Po prostu zarabiam więcej niż potrzebuję więc zostaje. x Identyczna sytuacja jak u mnie. Te trzy tysiące po prostu same zostają. Też nie mam żadnych planów bo właściwie co potrzebuję to mam.

Gość miła jak zawsze
,,gość 2015.08.08 Zarabiam ok 1500 zł na rękę ale raczej nie oszczędzam tylko inwestuje. W ciągu 5 lat wyremontowałam generalnie dom, kupiłam dwa auta. Obecnie mam ok. 15 tyś. Powiem tylko że mieszkam z rodzicami i całą kasę wydaje jedynie na siebie. Nie mam dzieci." Szacun. Jak rodzice nie utrzymuja autora tego postu to bardzo mnie zastanawia jego wybitna zaradność. Za 1500 zł wyremontować dom, kupić dwa auta i odłozyć 15tys to nawet w ciągu 5 lat jest jak dla mnie abstrakcją chyba,że remont to pomalowanie ścian

Gość gość
mieszkamy w UK, zarabia tylko maz (okolo 2000-2500f miesiecznie), nie mamy dzieci, ile mamy dokladnie? nawet nei wiem, odkladamy jakies 500-700 f miesiecznie...hm to nawet nie, ze odkladamy, po prostu tyle zostaje, po oplaceniu rachunkow, raty za dom, zakupow spozywczych (bez odmawiania sobie czegokolwiek), wyjsciu do restauracji 2-3x w tygodniu, kina itp.

Gość gość
a mowia zw w bieda i male zarobki

Gość Ciekawe

Z żoną zarabiamy łącznie 4327 na rękę, mamy 4 mieszkania o wartości 1 mln 195 000 oraz oszczędności 464 000 zł na lokatach, nie mamy dzieci, mieszkamy w PL 

Gość Ciekawe
1 minutę temu, Gość Ciekawe napisał:

Z żoną zarabiamy łącznie 4327 na rękę, mamy 4 mieszkania o wartości 1 mln 195 000 oraz oszczędności 464 000 zł na lokatach, nie mamy dzieci, mieszkamy w PL 

Przepraszam 5327 na rękę, Pracujemy od lat 13 :)