Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IzkaPomorze

Rak kręgosłupa???

Polecane posty

Gość IzkaPomorze

Witajcie, od jakiegoś czasu narzeczony skarży się na drętwienia rąk. Wykonał zdjęcie rtg jednakże lekarz nie mógł stwierdzić na 100 % co to jest. Bardzo się boję, że to może być rak, chociaż próbuje sobie wbić do głowy do czasu diagnozy, że to tylko jakaś dyskopatia lub zwyrodnienie. Nie powiedział mi o wszystkim bo to ciężki temat. Powiedział, że na dniach ma powtórzyć badania dodatkowo rezonans bo lekarz nie jest do końca pewny....Jest na ogół zdrowy, silny, pracuje fizycznie, nie mamy 30 lat, dlaczego ludzi w tak młodym wieku łapią takie cholerstwa? Czy jest możliwość, że to nie musi być rak?

Gość IzkaPomorze
Czy to prawda, że przy guzach kręgosłupa występuje gorączka, spadek masy ciała, utrata łaknienia?

Gość gość
Niepotrzebnie sie zamartwiasz, to moze byc wiele czynnikow. Dretwienie reki moze wywolac zespol ciesni nadgarstka. Znajomego operowali z tej wlasnie przyczyny. Nadwyrezenie spowodowalo problem. Jesli jest dyskopatia, to nerw zostaje uciskany i rowniez pojawiaja sie objawy bolowe w tych czeciach ciala, za ktore odpowiada ten nerw lub wiazek nerwow. Ja bym nie polegala na opinii jednego lekarza, bo jakich mamy lekarzy nie trzeba nikomu mowic... Zawsze trzeba brac pod uwage opinie kilku specjalistow.

Gość IzkaPomorze
Tak niby tak, niepotrzebnie....Ale on jest tak zdołowany i uparty, że nie jestem pewna czy mówi mi o wszystkim. Nie chce na razie nikogo martwić z rodziny. Wiem, że to mogą być różne powody bo sama miałam problem z kręgosłupem szyjnym. Zawroty głowy przez ponad pół roku, drętwienia rąk i epizody omdleń. Ale po rezonansie uspokoiłam się i boje się, że z nim będzie troszkę inaczej. Ciężko pracuje, fizycznie jest b. sprawny, dopóki nie zaczęły się te dretwienia był weselszy więc teraz jestem pewna, że to akurat wina stresu i mam nadzieję, że skonczy sie na jakichs zabiegach, masazach i nakazie zwolnienia tempa zycia :)

Gość gość
gość dziś a ten troll w kazdym topiku spakmuje Nieumywakinem :-O Zobaczcie co zrobił na czerniaku.

Gość gość
typowe objawy odwodnienia organizmu. wpisz w wyszukiwarce: dr Fereydoon Batmanghelidj i wszystko sie rozjasni. dodatkowo niech chlopak zacznie przyjmowac naturalne suplementy, bo sztuczne, te sprzedawane w aptekach robia wiecej szkody niz pozytku. chociaz nie wszystkie. odkladaja sie w stawach, zatokach i na dluzsza mete doprowadzaja do chorob. nalezy brac pylek kwiatowy i w ogole produkty pszczele, w ktorych jest cala masa przyswajalnych pierwiastkow i witamin, pic tran, codziennie rano odrobina oleju lnianego, najlepiej zmiksowanego z twarozkiem, jak zaleca dr Budwig, kefiry, jogurty naturalne i absolutnie zero cukru bialego, jedyna slodycz musi pochodzic z miodu, ktory - mimo ze slodki - ma wlasciwosci lecznicze. najwiecej dobroci znajdziesz w miodzie spadziowym. zadnych kaw, alkoholowych trunkow, herbat, ,o to odwadnia, ewentualnie slaba zielona herbata. dwa razy dziennie po pol szklanki warzyw i zieleniny zmiksowanych z woda, tam znajduja sie naturalne enzymy i pirwiastki, w tym krzem, ktory odpowiada za prawidlowa komunikacje komorek, takze nerwowych w organizmie. mozna pic wywary ze skrzypu badz pokrzywy, tam jest sporo krzemu. w ogole im wiecej roznorodnych warzyw i owocow, tym lepiej. sol kamienna nieoczyszczona lub morska nieoczyszczona. malo smazeniny, a najlepiej wcale, bo smazone bardzo zakwasza.

Gość IzkaPomorze
Tak, być może macie rację tylko lekarz powiedział, że nie chce siać paniki i woli mieć 100% pewność. Sama już nie wiem. Ten czas oczekiwań na badania i wyniki jest najgorszy :(

Gość gość
jeden lekarz i tak nic nie pomoze, znam mase przypadkow, ze lekarz powiedzial to czy tamto, a okazalo sie co innego.

Gość gość
Adam z Podkapacia jest bardzo skuteczny.Leczy medycyną naturalną.Oglądaliscie filmy o Nieumywakinie?

Gość IzkaPomorze
Ale raczej guzy na kręgosłupie będą widoczne przez każdego lekarza no i przy raku nie wiem na jakim etapie występuje gorączka, zmęczenie, brak apetytu, utrata wagi, czyż nie? Zresztą każdy przypadek jest indywidualny eh