Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ból ręki po welfronie u dziecka pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

wczoraj córka miała zabieg usunięcia migdałka. Miała zle wkłuty wenflon więc lekarz stwierdził że wkłuje na zgięciu od rau pytałam co się będzie działo z rączka to mówił że nic będzie siniak i tyle córka cały czas mówi że boli ja rączka miała zawinięte bandażem dopiero dzisiaj jej przed chwila odwinęłam i ma bardziej widoczną tą żyłę i delikatnie napuchniętą nie wiem czy jechac na pogotowie ?

Gość gość
taki upał i bandaż na ręce PO WENFLONIE , puknij się w czoło, biedne dziecko...

Gość gość
Skąd ten bandaż

Gość gość
Zaczerwienione jest? Spuchniete? Zdezynfekuj i niczym nie zakładaj, niech ręką "oddycha". Ile córka ma lat?

Gość gość
nic nie rob. wchlonie sie. tez tak mialam.

Gość gość
"flustracja", "na dworzu", "perfuma", "kontrol" to nic w porównaniu z WELFRONEM :P hahahaha Myślałam, że to nazwa jakiegoś leku i zaciekawiona weszłam tu. Jak zwykle niezawodne, tłukowate, młodociane mamuśki dają mi tyle śmiechu :D

Gość gość
w szpitalu jej nałożyli bandaż. Dzwoniłam przed chwila na pogotiwie i pani powiedziała żeby robić kłady z rivanolu i altacetu

Gość gość
17:58 kochana ja tu lepsze cuda widziałam: "nadczo" hahahaha

Gość gość
Nadczo :-D padlam

Gość gość
ja pierniczę :O opuchnięcie po wenflonie powtarzam WENFLONIE to normalna sprawa. Przez takie histeryczki jak ty SORy są zapełnione :O dzieciakowi łapa spuchła a ta na pogotowie, dżizas :O dobrze że tylko zadzwoniłaś, nie jesteś kompletnym debilem, tylko półdebilem

Gość gość
ja swojemu dałabym jakiś lek przeciwbólowy. mnie też często bolą ręce nawet po zwykłym pobieraniu krwi. to minie.

Gość gość
- mamo , boli mnie ręka... - sprawdźmy co na to kafe...

Gość gość
No ale to normalne. Moja córka mając dwa lata miała pobieraną krew, włożony weflon pod kroplówkę , potem zrobił się mały krwiako siniak, rączka bolała. Normalna rzecz, w końcu uszkodzone zostały małe naczynia krwionośne, ręka była zginana zapewne , żyła jest obolała i opuchnięta. Tego nie trzeba owijać żadnym bandażem , skąd wogóle ten pomysł. Takie rzeczy smaruje się specjalną maścią która zapobiega sinieniu i opuchliźnie, trzeba zapytać w aptece, dobre są też żele schładzające. To już nie jest żadna rana tyko ślad po wkłuciu, nic takiego. Moje dziecko Taki weflon nosiło 3 dni w szpitalu.

Gość gość
sorrki za błąd (wenflon). Zapomniałam dodać że moja córka miała go w żyle po zewnętrznej stronie dłoni a to dopiero bolesne.