Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić by piersi przestały boleć i zniknęły te guzy?

Polecane posty

Gość gość

Mam 14 lat i od jakichś 2 lat jak dotykam do piersi to mnie bolą i wyczuwam w nich jakieś duże płaski guzy.Kiedy mi to zniknie? :( moje koleżanki nie mają takich problemów

Gość gość
Też tak miałam jak miałam 14 lat.. (dziś mam 35 lat) Te piersi są bolesne bo rosną, jest w tobie burza hormonalna. Z każdym rokiem a nawet miesiącem będzie coraz mniej boleć, a póki co ciesz się że masz te "guzy" bo jeśli coś w piersi, coś ją wypełnia w środku to znaczy że są jędrne i śliczne, to oznacza że jesteś młoda. Jak już nie będzie tych "guzów" to znaczy że już kaplica. Ja teraz mam piersi po ciąży i są strasznie miękkie, jakby puste w środku. Na starość jeszcze zatęsknisz za tymi "guzami"

Gość gość
a może ty jesteś po prostu szczuplutka a koleżanki bardziej przy kości więc nie czują żadnych guzów

Gość gość
Nam doradził ginekolog (bo przy każdym badaniu nawet pochwy mam męża i wspierał porody a Mamy prawo do obecności osoby bliskiej mawet w szpitalu podczas badań i zabiegów ust 2008 r art 21 prawo pacjenta)po każdym okresie masowa nie piersi pokazując jak robić by uniknąć raka i są jedrniejsze i wieksze.Do tego gdy byliśmy w ciąży to zalecił uchem osluchiwac tętno płodu . dobrze jest wesprzeć leczeniem u O.Bonofratrzy tam są lekarze przynosisz wynki.

Gość gość
To prawda, moje koleżanki są bardziej przy kości niż ja. Ale znam też takie co są chudsze ode mnie, a mają miękkie piersi. Słyszałam, że to przez hormony ale to juz 2 lata trwa...

Gość gość
Nic. To jest etap rozwoju biustu - tkanki rosną, dlatego boli. Jak bardzo boli to śpij w jakimś obciskającym topie, żeby było jak najwygodniej, a w dzień noś dobrze dobrane staniki (poszukaj sobei na Stanikowej Mapie gdzie masz w swojej okolicy brafitterki). Poboli i za jakiś czas przestanie :)

Gość gość
Ja bym chciała żeby te guzy zniknęły i było całkiem miękko

Gość gość
Dziękuje paniom za odpowiedzi :-)

Gość gość
w twoim wieku nie musisz nic robic, ale paniom troche starszym polecam robic takie masaze, rosyjscy lekarze to madrzy ludzie: :) https://www.youtube.com/watch?v=jzrXzASpkQg piersi po masazu sa nie do poznania :) zdrowe piersi to elastyczne piersi, a nie pozrastane kamienie.