Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Która specjalizacja lekarska jest według Was najbardziej prestiżowa?

Polecane posty

Gość gość
radiologia jest bardzo kasiasta. dlatego np na dolnym slasku tylko 1 miejsce na to bylo. Siedzisz na chacie i opisujesz zdjecia z maila. Moj kumpel zaraz po rezydenturze ma ok 18 na reke miesiecznie z tego a moglby miec wiecej

Gość gość
Raczej Cię wkręca z tą kasą. Jest niewiele miejsc bo niewielu radiologów nie potrzeba a dodatkowo mało kto chce nim zostać więc jak nikt nie deklaruje chęci aby nim zostać to i nie ma miejsc.

Gość gość
Czy przy wyborze lekarza zwracacie uwagę na płeć?

Gość gość
Owszem jestem kobieta I chodze tylko do facetow. Sa mniej napuszeni. ale ja jestem mloda.

Gość gość
Kardiochirurg, kardiolog, onkolog

Gość gość
Powiem szczerze, że też wolę facetów lekarzy, w ogóle w każdej dziedzinie życia wolę z mężczyznami załatwiać sprawy.

Gość gość
Neurochirurg,kardiochirurg,chirurg-onkolog, chirurg dziecięcy, onkolog dziecięcy .

Gość Margareeeettkaaaaa
a co to znaczy prestiż? Każda jest bo każdy lekarz bierze udział w ratowaniu zdrowia i życia.

Gość Laura2777777
Neurochirurg. Nie wiem czy prestiżowa, ale pewnie najtrudniejsza

Gość gość
bzdura że najtrudniejsza. Bo niby czemu?

Gość gość
Prestiż=szacunek, poważanie.

Gość gość
Transplantolog tylko i wyłącznie. To musi być lekarz z powołania.

Gość gość
a z terapeutów kogo cenicie najbardziej bo ja logopedów [ale tylko tych dobrych a jest ich niewielu] i specjalistów integracji sensorycznej - oboje wyciągneli moje dziecko z dna praktycznie, a żaden lekarz nie mógł/nie chciał/nie wiedział jak pomóc przez 5 lat życia mojego dziecka także ja pediatrów, otolaryngologów, neonatologów, neurologów omijam szerokim łukiem, zmarnowali mojemu dziecku 5 lat życia i jeszcze zakazywali i nie dawali skierowań do odpowiednich terapeutów grrr jestem wściekła jak o tym pomyślę

Gość gość
"Raczej Cię wkręca z tą kasą. Jest niewiele miejsc bo niewielu radiologów nie potrzeba a dodatkowo mało kto chce nim zostać więc jak nikt nie deklaruje chęci aby nim zostać to i nie ma miejsc. " Albo jestes pijana albo glupia. W samej mojej grupie 6 osob deklarowalo chec robienia specki z radio. Jest multum chetnych na radio, jest rowniez zapotrzebowanie. Tyle ze sie te specki reglamentuje bo ci ktorzy duzo hajsu zbijaja teraz i nie maja konkurencji nadal jej nie maja miec. Moze mi jeszcze powiesz ze na taka plastyczna tez nie ma chetnych i zapotrzebowania? A miejsce rowniez bylo jedno

Gość gość
a ty jaką będziesz robisz bo interesuje mnie pewna kwestia [już pisałam wyżej o dziecku]

Gość gość
Znam polskie realia. Radiologia to porażka.

Gość gość
Zdecydowanie DOBRY CHIRURG. A najmniej internista i pediatra, bo zwykle są dość słabi i przemądrzali. Dobrzy to prawdziwe perełki.

Gość gość
stomatolog, ginekolog-to jest fucha ortopedia i perdiatria -tam sie kazdy dostaje

pamiętajcie że endokrynolog, nefrolog, pulmonolog czy hematolog to też interniści, po których tak jeździcie. Transplantolog także może być internistą. Kardiolog dziecięcy czy endokrynolog dziecięcy to z kolei pediatra :)

Gość gość
Najgorsze gowno to obecnie ortopedia. Z marcowej dogrywki bylo tam chyba z 25 miejsc na samym dolnym slasku. Najwiecej miejsc daja na najgorsze gowna. Jak bym chcial robic kardiochirurgie albo cos w tym stylu to oczywiscie miejsce jest 1 albo wogole. Jest jeszcze jakas psychiatria dzieci i mlodziezy -5 miejsc , totalne gowno na ktore nikt nie chce isc. Kopaczowa p******i ze tyle rezydentur zwiekszyli ale juz nie powie ze dali same gowna a to co ludzie chcieliby naprawde robic to tego nie ma bo jakis stryjek krolika trzepie na tym dobra kase i nie chce zeby mu w przyszlosci konkurencje robic. Na chirurgie plastyczna jest zawsze 1 miejsce a obecnie nie bylo zadnego mimo iz pacjenci do zabiegow czekaja po 3-4 lata bo nie ma lekarzy specjalistow. To cale PO i to p********ie ze to niby jest partia nastawiona na ludzi wyksztalconych , elite to mozna miedzy bajki wlozyc. Podejrzewam ze za tego pisu nawet bedzzie lepiej

Gość gość
jesteś w błędzie,jesli chodzi o specjalizacje za pisu było DUUUUŻO gorzej, połowa roku kończyła na wolontariacie, dzisiaj może 10%. Wtedy nawet na pediatrie, ortopedie ani nic się dostać nie dało bo było po 1 miejscu

Gość gość
Ja myślę o chirurgii. Strasznie mi się podoba. :)