Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stop lobbingowi w medycynie

In vitro, hormonalna antykoncepcja, aborcja są ze sobą powiązane

Polecane posty

Gość Stop lobbingowi w medycynie

Lobby in vitro potrzebuje aborcji: gdyż wiele dzieci poczętych metodą in vitro to dzieci chore, z poważnymi wadami - w związku z czym klienci klinik in vitro potrzebują sprawnego prawa w zakresie aborcji, by chore "wypadki przy pracy" szybko usuwać i móc próbować. Lobby in vitro potrzebuje też antykoncepcji hormonalnej - dzięki niej coraz więcej kobiet ma problem z zajściem w ciążę, więc będą one potencjalnymi klientkami klinik in vitro. Z kolei lobby antykoncepcji hormonalnej potrzebuje łatwego dostępu do refundowanego in vitro - kobiety wiedzą, że po wieloletnim łykaniu pigułek mogą mieć problem z zajściem w ciążę, więc potrzebują taniego in vitro - inaczej wybierałyby prezerwatywy. Lobby antykoncepcji potrzebuje też łatwego dostępu do aborcji - antykoncepcja bywa zawodna, więc jej użytkowniczki potrzebują dogodnego dostępu do "koła ratunkowego" - inaczej tak ochoczo by nie robiły tego z kim popadnie i współżycie rozpoczynały dopiero po pewnym stażu związku z ważnym partnerem.

Gość gość
Na leczenie dla Ciebie jest już chyba za późno. Jak czytam Twoją wypowiedź to mam wrażenieeże to Ty jesteś tym chorym dzieckiem!!!

Gość in vitro to kasa
tylko glupcy w to nie chca wierzyc

Gość gość
Nigdy w życiu nie łykałam tabletek antykoncepcyjnych i mimo tego mam problemy z zajściem w ciążę mądrlo

Gość no i kobiety ktore
lykaly pigulki po stosunku czesto nie moga zajsc w ciaze. nie mowiac o tych, ktore mialy aborcje...

Gość gość
A ja lykalam tabletki przez 5 lat, a potem bez probemu zaszlam w ciaze:D Wiec madralo gadaj sobie zdrow:P

Gość reguly nie ma
ale wiele dzieci z in vitro ma wady i sa mordowane przed porodem... by ich egoistyczni rodzice dalej mogli probowac... by walczyc o piekne, zdrowe, idealne, wymarzone dziecko... bo ich postawa jest postawa roszczeniowa... oni chca i juz... oczywiscie wszystko refundowane, za pieniadze podatnikow...

Gość gość
."............ by walczyc o piekne, zdrowe, idealne, wymarzone dziecko... bo ich postawa jest postawa roszczeniowa... oni chca i juz......" xxxxxxxxxxxx Tak, oni chca byc rodzicami, chca miec zdrowe, idealne, wymarzone dziecko, podobnie jak zdecydowana wiekszosc ludzi na ziemi. Wyglada wiec na to, ze wszyscy reprezentujemy postawe roszczeniowa. Bo chcemy i juz!

Gość reguly nie ma
to niech za swoje pieniadze sobie funduja in vitro, od moich wara! dlaczego ja mam za to placic?

Gość gość
niech sobie chcą, ale niech za swoje płacą za in vitro :)

Gość reguly nie ma
dokladnie :)

Gość gość
A dlaczego ty za moja kase wstawisz sobie kiedys zastawke serca? Ja protestuje i juz, sam se za to plac:P

Gość reguly nie ma
nie porownujmy zabiegow ratujacych zycie do uslug luksusowych takich jak in vitro

Gość gość
Podobno chcemy miec dodatni przyrost naturalny, podobno chcemy miec jak najwiecej pracujacych i placacych skladki i podatki, podobno dzieci to szczescie...........wiec co za roznica, w jaki sposob sie urodza?

Gość gość
reguly nie ma dziś nie porownujmy zabiegow ratujacych zycie do uslug luksusowych takich jak in vitro xxxxxxxxxxx A niby dlaczego? Posiadanie dziecka jest luksusem przeciez.

Gość reguly nie ma
in vitro ma znikomy wplyw na przyrost naturalny. to nie problem z zajsciem w ciaze jest tutaj przyczyna. in vitro to metoda skuteczna w przypadku promila spoleczenstwa. lepiej przeznaczyc te pieniadze na pomoc juz zyjacym, ale chorym, a jak ktos chce korzystac z in vitro, to niech sam sobie za to placi. a jesli koszt terapii in vitro go przerasta, to niech da sobie spokoj z dziecmi, bo to znaczy ze skoro go teraz nie stac na in vitro, to potem nie bedzie go stac na lekcje jezykow i gry na pianinie.

Gość gość
".........a jesli koszt terapii in vitro go przerasta, to niech da sobie spokoj z dziecmi, bo to znaczy ze skoro go teraz nie stac na in vitro, to potem nie bedzie go stac na lekcje jezykow i gry na pianinie. ..." xxxxxxxxxxxx Ciekawe podejscie.............a ile rodzin z dziecmi naturalnie poczetymi stac na lekcje jezykow i gry na pianienie? Moze oni takze nie powinni miec dzieci, co?

Gość gość
Szacuje sie, ze w Polsce ponad milion par dotknietych jest nieplodnoscia. Gdyby one wszystkie poddaly sie zaplodnieniu in vitro, to jednak wzrost dzietnosci bylby calkiem spory. Bie wolno wiec marginalizowac tego problemu.