Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

drugi kolczyk? 15 lat

Polecane posty

Gość gość

witam! moja wnuczka (tak, opiekuję się wnuczką) skonczy niedługo 15 lat, skonczyla już 2 gimnazjum i idzie do 3. męczy mnie od dawna na drugą dziurkę w uchu - nie ma tu na myśli jakiś dziwnych tam u góry, tylko obok tej pierwszej. Tu pytanie... Pozwolić? Dodam, że na półrocze miala srednia 4,13 i powiedzialam jej, ze jak się nie opuści to o tym pomyślę i skonczyła drugą klasę z średnią 4,4 i widzę, że jej zależy... ale co ludzie powiedzą? nie chce, żeby wyszla na jakąś buntowniczkę, bo ona jest dobrym dzieckiem, ale wiecie... nie wiem czy nie jest za mloda? czy nie pozwolić jej za rok? zapraszam do dyskusji

Gość gość
Nie wiem czemu myslisz ''co ludzie powiedza''. Druga dziurka to nie koniec swiata.. :/

Gość gość
niby nie, ale wiecie, jednak 15 lat to jeszcze male dziecko jak ja bylam w jej wieku to za sam taki pomysl wyleciałabym z domu! wiem, ze czasy się zmieniły, no ale jak zareagują nauczyciele?

Gość gość
Pozwól jej, to tylko druga dziurka w uchu. Jak jej nie pozwolisz, to sobie sama zrobi. Połowa kobiet ma dwie dziury w jednym uchu.

Gość gość
gość dziś niby nie, ale wiecie, jednak 15 lat to jeszcze male dziecko jak ja bylam w jej wieku to za sam taki pomysl wyleciałabym z domu! wiem, ze czasy się zmieniły, no ale jak zareagują nauczyciele? x Ty chyba żartujesz? Kończąc 15lat to ty możesz według prawa seks uprawiać , a ty małe dziecko?

Gość gość
Male dziecko??? Boze... dziewczyny w tym wieku juz puszczaja sie na prawo i lewo, a Twoja wnuczka chce tylko druga dziurke w uchu :(

Gość gość
skoro poprawila srednia, nie sprawia Ci klopotow i jak sama piszesz to 'dobry dzieciak' to zgodz sie

Gość gość
sama nie zrobi, tego jestem pewna dla mnie jest jeszcze malym dzieckiem, 15 lat to wcale nie tak duzo

Gość Sylwia223
pozwolić:)

Gość gość
najbardziej chodzi mi o szkole... sama opowiada ze maja duzo i bardzo okolczykowane twarze, uszy, ciala ale nie wiem, no.. wiekszosc jej nauczycieli są starzy, nawet starsi ode mnie, czy nie będą jakos hm... "inaczej ja traktowac"? czy nie sprawi to, że zaczna uwazac ja za typowa "buntowniczke"? jak dla mnie to nie przeszkadza, chodzi mi o jej dobro!

Gość gość
Ale biologicznie i mentalnie nie jest małym dzieckiem. Pozwól jej na kolczyka i inne małe drobne sprawy, bo jak ją teraz za bardzo ograniczysz to ci po osiągnięciu pełnoletności, przyjdzie wygolona na pół łyso, z tatuażem na szyi i przekłutymi brwiami.

Gość gość
Tylko patrzec jak ucieknie niedlugo :)

Gość gość
gość dziś Będą ja traktować normalnie. Jedyne co nauczyciel moze zrobić, to poprosić wykolczykowaną osobę o to, aby do szkoły nosiła mniej kolczyków.

Gość gość
Drugi kolczyk to nie jest buntowniczka :D :D :D Chyba buntowniczki nie widzialas jeszcze.

Gość gość
gość dziś Drugi kolczyk to nie jest buntowniczka smiech.gifsmiech.gifsmiech.gif Chyba buntowniczki nie widzialas jeszcze. xxx Tak zwłaszcza na tle tych z wykolczykowanymi twarzami. Wydaje mi się , że ten temat to prowokacja.

Gość gość
Jeszcze jedno autorko, jeśli masz 60 lat, to nauczyciele w twoim wieku są dawno na emeryturze. Wszyscy siedzą od 10 lat na wcześniejszej. Jeśli jakiś się uchował, to na pewno nie jest to połowa kadry jak sugerujesz tylko jeden góra dwóch nauczycieli. A jeśli są w twoim wieku, to się musiałaś sama rozmnożyć w wieku 15 lat, albo twoje dziecko. Prowokacja.

Gość gość
Aha, czyli rozumiem ze zabieranie dziewczynek lat 3 - 5 na kolczykowanie czy tego chca czy nie (nie wiedza czego chca..) jest ok, jak najbardziej spolecznie akceptowane i to nie jest zaden bunt, bron boze. Ale jak juz nastolatka chce sama zrobic sobie drugi bo chce i jej sie to podoba, to juz bunt i be i nie wiadomo co jeszcze :)

Gość gość
mam 56 lat, zostałam wcześnie babcią (41 lat) stąd moje obawy:) to nie jest żadna prowokacja, po prostu nie znam się na teraźniejszej modzie, nie wiem jak będą na nią patrzeć

Gość gość
ale po jednym kolczyku jest w porządku, drugi kolczyk to już więcej? co jak poczuje, ze jej pozwalam i potem z blachych powodow bedzie chciala wiecej i wiecej i w koncu sobie sama bedzie robic i skonczy sie na 7 w jednym uchu?

Gość gość
Beda patrzec normalnie, o ile w ogole zauwaza jesli sama nie pokaze im palcem i powie ''mam dwa kolczyki, o tu!''.

Gość gość
gość dziś mam 56 lat, zostałam wcześnie babcią (41 lat) stąd moje obawyusmiech.gif to nie jest żadna prowokacja, po prostu nie znam się na teraźniejszej modzie, nie wiem jak będą na nią patrzeć x No właśnie, 56letnia kobieta i takie głupie podejście. Wcześnie zostałaś babcią he he, o tym dokładnie pisałam. Masz 15latkę za małe dziecko, a twoje własne się w tym wieku już pruło. Normalnie będą na nią patrzeć!

Gość gość
Tego Ci nikt nie powie jak ona sie zachowa. Sama ja znasz, wiesz jaki ma charakter.

Gość gość
gość dziś Mam w rodzinie kobietę w twoim wieku i ona ma po 12 dziurek w każdym uchu i co? Nikt jej nigdy nie powiedział z tego powodu złego słowa.

Gość gość
moja corka urodzila w wieku 19, prawie 20 miala, bo ona ze stycznia:) z resztą to byla taka typowa coreczka tatusia, jak na cos ja nie pozwolilam to moj mąz pozwolil i co? skonczylo się na ciazy w wieku 19 lat... moją wnuczkę chciałam wlasnie wychowac inaczej, boję się, że potoczy się tak jak jej mama, bo jej matka w wieku 15 lat już miala 3 kolczyki - zrobila je sobie sama, bez mojej zgody (oczywiscie za zgoda taty)

Gość gość
zrozumcie, ze chodzi mi o jej dobro, jest to dobre dziecko, ale nie chcę, zeby poszlo w slady matki

Gość gość
Nikt na to nie zwróci uwagi, teraz nastolatki nie takie rzeczy mają.

Gość gość
A to juz wszystko jasne. Ze swoim facetem nie potrafiliscie wychowac dziecka i dogadac sie jak to zrobic. Zamiast tego podzieliliscie sie na dwa obozy i skonczylo sie tak jak sie skonczylo. Teraz probujesz odpokutowac kosztem zycia prywatnego swojej wnuczki, trzymajac ja pod kloszem. Pogratulowac tej pani!

Gość gość
Jezus, nie!! po prostu chcę, żeby wyszła na ludzi, nie zabraniam jej nigdzie wychodzić, nie musi wracac o 19 do domu ani iść spać o 21 po prostu nie chcę, żeby się później rozpędziła w tych kolczykach, nie chcę zeby się zaczęlo na jednym a skonczylo na tunelach, papierosach i narkotykach

Gość gość
Może mnie teraz zwyzywają,ale ja pojechałam z córką do kosmetyczki na 12 urodziny żeby zrobić jej 3 dziurkę i to wyżej,tak jak ja mam. W lewym mam 3 w prawym 2. Teraz mi suszy głowę o kolejną.

Gość gość
o wlasnie, o to mi chodzi mowi, ze na tej jednej sie skonczy, ale boje sie, ze jednak sie nie skonczy