Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mysiapysia0309

Prawidłowy rozmiar biustonosza

Polecane posty

Witam, od dłuższego czasu próbuję dobrać sobie odpowiedni rozmiar biustonosza. Moje wymiary to pod biustem ścisło 67-68 cm a w biuście luźno 87-88. Raz kupiłam rozmiar 65D, miseczki były zdecydowanie za ciasne, ale musiałam się chyba wtedy źle zmierzyć? Teraz kupiłam 65F, obwód idealny ale nie jestem pewna czy miseczka nie jest za duża. Jest to stanik miękki, gdy stoję wyprostowana to miseczki przylegają, ale gdy usiądę , położę się albo pochylę to delikatnie odstają i sie marszczą. W pozycji leżącej najbardziej to widać. Nie wiem tez czy fiszbina nie kończy się odrobinkę za daleko. No i teraz wiem, że na pewno prawą pierś mam mniejszą co nie było widoczne wcześniej na pierwszy rzut oka bo na lewej miseczka zdecydowanie lepiej leży. Moje pytanie, czy to co opisałam jest normalne czy powinnam spróbować rozmiar 65E?

Gość gość
To, że jak się pochylasz czy kładziesz miseczka się marszczy, to normalne, biust "ucieka" z niej. Stanik powinien dobrze leżeć jak stoisz w naturalnej pozycji (czyli ani nie zgarbiona, ani w jakimś przeproście) :) Fiszbiny najlepiej ocenić po zdjęciu stanika: podnieś wtedy rękę i zobacz, gdzie jest odcisk druta - nie powinien być zbyt daleko od linii piersi. Szerokość fiszbin będzie zależeć od rozmiaru, ale też od marki i modelu stanika. A rozmiary sąsiadujące zawsze warto mierzyć, a już na pewno jak dopiero uczysz się dobierać sobie stanik, nie znasz jeszcze firm i modeli, no i jak masz wątpliwości :)

Ja dobierałam rozmiar u brafitterki i teraz wszystko jest jasne :)