Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie chudne... czy ktoś ma pomysł dlaczego

Polecane posty

Gość gość

Mam 31 lat, 1 dziecko (5lat) po którym schudłam do wagi startowej. Całe życie walczę z kilogramami i ostatnio blokada koniec nic się nie da... w ciągu ostatniego roku- dwóch lat straciłam 2 ciąże (1 wysoka w 6 miesiacu) i od tej pory nie wiem co się dzieje. Mam 173 cm i 73 kg jestem na restrykcyjne diecie 1000 kcal. Z firmy z cateringiem dietetycznym a więc zbilansowana i skrócona pode mnie. Minął 4 tydzień i nie straciłam ani grama. Nie jem nic poza pudełkami pije tylko wodę. Hormony, tarczyca ok. Prowadzę aktywny tryb życia pracuje fizycznie. Czemu nie mogę schudnąć na 1000 kcal?

Gość gość
to przez upały

Gość gość
Bo jesz ZA MAŁO!!! Zdrowa dieta dla przecietnej dorosłej kobiety to min. 1500 kcal.

Gość gość
Da się jeść za mało? Właściwie na tym 1000 kcal jestem pojedzona. Nie głodu je. Autorka

Gość gość
Tak, da się jeść za mało, i to nie jest dieta tylko głodówka (dla organizmu, ty możesz nie czuć głodu). Na takiej głodówce zwalnia przemiana materii i młody człowiek będzie miał metabolizm jak 80-letnia babcia. Plus nabawisz się niedoborów składników odżywczych i witamin (bo nie ma takiego cudu, żeby taka "dieta" dostarczała ich w wystarczających ilościach).

Gość gość
Ty nie ale twój organizm tak. I odkłada ile może. Policz jakie masz minimalne zapotrzebowanie kaloryczne. Organizm zamiast spalać tłuszcz spała białko bo ma za mało "paliwa "

Gość gość
Dziękuję. Jak mogę policzyć to zapotrzebowanie? Jak wyjdzie 1500 to o ile mniej zamówić w cateringu żeby chudnac

Gość gość
Tutaj: http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html I od wyniku odejmujesz 300 kcal, to będzie twoja dieta. Tylko dochodź do tego stopniowo, dodawaj po ok. 200 kcal tygodniowo. I tu warto poczytać: www.sfd.pl/Odchudzanie_%C5%81opatologicznie,_czyli_odpowiedzi_na_najcz%C4%99%C5%9Bciej__zadawane_przez_kobiety-t585708.html

Gość gość
Dziękuję będę czytac

Gość gość
Wyszło mi 100 kcal. Boje się ze na 1500 będę tył a ; (

Gość gość
1800 mi wyszło a nie 100. Autorka

Gość MaggieMagMag
Metabolizm zwolnił to nie chudniesz. Jedz minimum 5 posiłków dziennie, 40% węgli, 30% tłuszczy i 30% białka. Wylicz na start swoje zapotrzebowanie, tak jak mówią przedmówcy. Odejmij 300 kcal. Ja liczyłam kalorie na tej stronie: http://www.tabele-kalorii.pl . Odchudzanie zaczelam około rok temu i schudlam już 19 kg. Powodzenia

Gość gość
Jesz zdecydowanie za mało. Twój organizm jest wycieńczony, więc magazynuje wszystko, co mu dajesz. Zwiększ koniecznie ilość kalorii. Ale niech to będą zdrowe kalorie. Jedz nieograniczone ilości warzyw. Nawet jeśli na początku przytyjesz jedząc 1500 kcal, to po ok 2 miesiącach wg mnie zaczniesz już chudnąć, bo organizm nie będzie potrzebował więcej magazynować. Walcz i nie poddawaj się :) Jeśli brak Ci motywacji, zapraszam na swojego bloga. inesfrankiewicz.blog.pl

Gość gość
zbadaj tarczyce, cukier i hormony

Gość DoradcaDietetyczny
Po pierwsze: dietę 1000 kcal stosuje się przy zrzuceniu kilku kilogramów, jest to restrykcyjna dieta która powoduje, że nie dostarcza się wszystkich niezbędnych składników mineralnych w pokarmach. Dlatego ja jej osobiście nie polecam. Po tej diecie szybko się wraca do efektu ''jo - jo'', zazwyczaj dostaje się ten ''efekt''. Dieta powinna być ułożona po szczegółowym wywiadzie oraz po pomiarach i obliczeniach ile dziennie potrzebujesz kcal. Jakie masz zapotrzebowanie? Jeżeli masz pytania to pisz.

Gość DoradcaDietetyczny
Poza tym: 173 cm i 73 kg wiek 31 lat Wg wskaźnika Benedicta 655 + (9,6 x 73) + (1,7 x 173) - (4,7 x 31) = 655 + 700,8 + 294,1 - 145,7 = 1504, 2 kcal Nie możesz jeść mniej niż 1,500 kcal!

Gość gość
Dieta pudełkowa się u Ciebie nie sprawdza albo masz wahania hormonów innych niż tarczycy?

Gość Zdrowieprzedewszystkim
Najważniejsze Jest Odchudzanie Zdrowe i Skuteczne Bez jo-jo. Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie tabletek i proszków to bardzo szkodliwa chemia typu DNP czy Chiński Meizitang, błędne koło, pewna choroba i efekt jo-jo!!!. Różne diety typu: Dieta proteinowa dr Dukana, Dieta 1000 kalorii ,Dieta 1200 kcal, Dieta 1500 kcal i inne prowadzą do odwitaminizowania i odmineralizowania organizmu z powodu mono-diety to bardzo nie zdrowe. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do zaparzania i picia naturalnego suszu Ziół Tybetańskich ale tylko suszu i oryginalnych Tibetan Herbs. Nigdy tabletki czy proszki typu DNP, Meizitang, Zelixa, T3, Retard, Alli, Term Line, Vitaslim, Alveo, Elvia, Lida, Linea, Sibutril, Sibutramin, Adipex Novoslim, Asystorslim, Meridia i …..itp TRUCIZNY. TO TOKSYCZNE (CHIŃSKE I NIE TYLKO) ALE ZAWSZE CHEMICZNE SRODKI. Stosujcie zawsze tylko parzony naturalny susz ziołowy oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to naprawdę klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo no i oczywiście mądre efektywne odżywianie. Światowa organizacja zdrowia ( WHO ) oficjalnie uznała zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki nagradzając je w 2013 roku pierwszym miejscem w kategorii – „Natural Product for Slimming”. Ja ostrzegam przed chemią a namawiam na naturalny susz ziołowy TibetanHerbs , ponieważ przez 5 miesięcy bez diet i bez wyrzeczeń pijąc Tybetańskie Zioła i dbając o trochę ruchu schudłam i odmieniłam naprawdę swoje życie.

Gość mrugam727
Każdy zna swój organizm i chyba wie dlaczego się nie chudnie;) ja np. jak nie mogłam zrzucić kilogramów zamówiłam sobie suplementację African Mango http://szczupla-kobieta.pl zaczęłam jeść regularnie 5 posiłków i trochę spacerować szybkim krokiem;) i efekt już po tygodniu;) może nie duży bo 1kg ale później było lepiej bo 2kg ;)