Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to było głupie??

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj szedł sobie jakis bezdomny, zbierał puszki zagladajac do kazdego smietnika jaki napotkal-widzialam go z daleka.Siedialam na przystanku.Mialam pod reka akurat nienaruszona drozdzowke. Podeszlam i zapytalam czy chce. Wymamrotał cos pod nosem(nie wiem co,ale byl na nie) i poszedł sobie. Zrobilam cos nie tak?

Gość gość
Wszystko ok . Tylko ze niekazdy zbierajacy puszki to bezdomny dziad:-) ja tez zbieram a mam w domu wszystko nabita lodowke tez mam co jesc. Jestem wiekowy i bezrobotny dlatego cos musze robic zeby zyć:-)

Gość gość
Nie, to nie bylo glupie. Postapilas bardzo ladnie. Z wlasnego doswiadczenia wiem jednak, ze ludzie biedni czesto wstydza sie przyznac do tego, ze sa wrecz glodni. Dlatego lepiej nie pytac, tylko wreczyc (delikatnie wcisnac w dlon albo powiesic na ich wozku, jesli to do niego zbierajac puszki itp.) jedzenie ze slowami: "Prosze, to dla pana/pani", usmiechnac sie i odwrocic na piecie. Wtedy nie beda czuli sie dodatkowo zaklopotani i zawstydzeni. Mnie jeszcze nikt nigdy nie gonil potem, zeby oddac, bo nie chce przyjac.

Gość gość
Masz dobre serce. Panu od puszek zapewne było głupio przynać się, że jest głodny. Odmowa musiała być trochę przykra dla Ciebie. Następnym razem może najpierw oceń na oko po wyglądzie, ubraniu, fryzurze, czystości - im ktoś bardziej zaniedbany, tym chyba bardziej ubogi (nie ma na fryzjera ani na nowe ubrania, na ciepłą wodę w zimie, żeby sobie uprać i wysuszyć oraz umyć głowę). Jakiś pan napisał tu w komentarzu, że zbiera puszki, choć niczego oprócz zajęcia mu nie brakuje - ale to naprawdę rzadkość, zwykle ludzie zbierają, bo muszą, zwłaszcza jeśli po śmietnikach. Ja nie daję tylko woniejącym alkoholem, gdyż wtedy wiadomo, że na nic innego nie mają, bo piją.