Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

o co chodzi z tą ustawą 500 zł na każde dziecko?

Polecane posty

Gość gość

to znaczy ,że co miesiąc będą dawać po 500 zł? czy jednorazowo czy jak?

Gość gość
biedota bedzie sie masowo rozmnażala :(

Gość gość
może mi ktoś odpowiedzieć

Gość gość
co miesiąc,ale duda już pwiedział że odwołuje

Gość gość
ta już widzę, jak dają po 500 zł na każde dziecko co miesiąc

Gość gość
wy naprawdę wierzyliście, że Duda dotrzyma słowa? ha ha ha ha ha ha ha ha no co za naiwność!

Gość gość
odpieprzcie się od prezydenta szumowiny antypolskie ! takich jak wy powinno się wypiepr...dalać z kraju bo jesteście zakałą naszego narodu !

Gość gość
aż tak cię prawda boli?

Gość gość
ale serio to miało być co miesiąc?

Gość gość
jasnę,że w to nie wierzę, tymbardziej jak niby to miało być co miesiąc

Gość gość
jak zwykle w kampanii wyborczej używa się wszystkich chwytów, obiecuje się gruszki na wierzbie, a potem mówi, że przecież chcieliśmy wam dać, ale ... /tu wpisać dowolny powód dlaczego nie/ A głupi lud to kupuje i leci do urny licząc, że dostanie coś za darmo, żeby nic nie robić a żyć "godnie" :D:D:D

Gość gość
Tak mialo byc co msc ale teraz sie okazko, ze Duda naobiecywal a rzad PO ma pisac ustawe bo to rzad jest od pisania ustaw. Tak powiedzial. Tylko po jakiego wacka On to obiecywal? To jest tak jak ja bym obiecala mojej siostrze, ze oddam Jej caly moj majatek a kazala zrobic to mojemu bratu. No bezsens! Zreszta ja to mam w d***e bo sama sobie daje rade i pomocy nie potrzebuje ale po co lud******onia robi? Od poczatku jak go zobaczylam wiedzialam, ze jest oszuszt! Nigdy, przenigdy nie ufalam, nie ufam i nie bede ufac tym ###### z Pisu!

Gość gość
może w końcu większość z Was pojmie ,że żyjecie w demokracji która dzięki rządom PO nie ma nic wspólnego z prawdziwą demokracją ! w normalnym demokratycznym kraju rząd dba o swój naród więc taki dodatek na dziecko jest normą jak i opieka socjalna dla bezrobotnych ! tylko u nas w Polsce dzięki PO i ex prezydentowi Komoruchowi , są najniższe płace ograniczony zasiłek a na dziecko 60zł !!! te sprzedajne mendy wszystko zrobili tak jak im dyktowała UE a głównie Merkelowa ! zyski z naszego kraju czerpały kraje UE głównie Niemcy Francja i Anglia a my zapieprzamy do dzisiaj za grosze jak niewolnicy ! dano nam jak osłom na pocieszenie marchewkę w postaci możliwości emigracji za pracą a to nie tak powinno wyglądać ! powinniśmy mieć możliwość życia we własnym kraju , tutaj pracować godnie zarabiać i wychowywać Polskie dzieci !

Gość gość
to znaczy ,że jak ktoś ma np. troje dzieci to co miesiąc miałby dostać 1500 zł??? ha ha ha w życiu w to nie uwierzę, to już w ogóle patologia by nigdy do żadnej roboty nie poszła a rozmnażała się jak myszy

Gość gość
11.43 Nieudacznicy zawsze szukają winnych... U sąsiada szukają paproszka, a u siebie belki w oku nie widzą Katolicki naród :D w żadnym kraju na świecie nic za darmo nie ma. A ty byś chciał piwko chlać i dostawać socjal. To najważniejsze :(

Gość gość
jak można wierzyć w takie brednie,ładnie wam ten Duda oczy zamydlił, przecież to nie realne, trzeba znać realia naszego kraju a nie wierzyć we wszystko co się wam obieca, za te obiecanki niespełnione już widzę koniec kadencji Dudy za 5 lat i wspomnicie moje słowa

Gość gość
tylko u nas w Polsce dzięki PO i ex prezydentowi Komoruchowi , są najniższe płace ograniczony zasiłek a na dziecko 60zł !!! te sprzedajne mendy wszystko zrobili tak jak im dyktowała UE a głównie Merkelowa ! zyski z naszego kraju czerpały kraje UE głównie Niemcy Francja i Anglia a my zapieprzamy do dzisiaj za grosze jak niewolnicy ! xxx o ile sobie przypominam to weszliśmy do Unii za rządów SLD!

Gość gość
co? szczekające mordy się zamknęły?

Gość gość
Te pieniądze na dzieci w innych krajach są.Nic dziwnego,że naród /teraz razem z prezydentem/chciałby aby u nas też tak było.Niestety wszystko zależy od rządu,który pieniądze daje najchętniej sobie jeśli nie w formie pensji to nagród i dodatków.Długo już jesteśmy w Unii i pod niekórymi względami nie tylko nie doganiamy reszty unijnych państw ale idziemy wstecz.Zamiast dodatków na dzieci,mamy opinie o patologii co rodzi dużo dzieci,zamiast poprawy w służbie zdrowia opowieści o dodatkowych ubezpieczeniach na świecie a dopłaty rolnikom umniejszono,no bo co też taki chłop by chciał/żyć tylko z dopłat?/.Istnieje po prostu nienormalna tendencja do nagonki na ludzi,którzy żyjąc w Unii chcą być jej członkami poprzez równe traktowanie.

Gość gość
gość dziś Te pieniądze na dzieci w innych krajach są.Nic dziwnego,że naród /teraz razem z prezydentem/chciałby aby u nas też tak było.Niestety wszystko zależy od rządu,który pieniądze daje najchętniej sobie jeśli nie w formie pensji to nagród i dodatków. xxx poczekaj do października jak PiS dojdzie do władzy to zobaczysz jak ze swoim prezydentem będzie "wspierał" rodziny! nie wiem czy wiesz ale PiS rządził już w latach 2005 - 2007 - poczytaj na ten temat to dowiesz się jak to się skończyło!

Gość gość
Nie wspomniałam jeszcze o traktowaniu osób na umowach śmieciowych.Tutaj mądrale mówią,,niech się cieszy,że ma robotę,niech o nic nie pyta i niczego się nie domaga.Może ubezpiczenie by chciał albo emeryturę?To są roszczeniowi ludzie!,,

Gość gość
Poczytałam i wiem jak i dlaczego tak się skończyło.To może raczej TY POCZYTAJ i nie siej propagandy.A za rządów PiS /tylko 2 letnich/ żyłam i wiem jak było,więc Twoje straszenie nie robi na mnie wrażenia.

Gość gość
A czymże się te rządy PiS skończyły,bo ja do dziś nie wiem.Długi zostawili,pokradli coś,pomordowali ?

Gość gość
nie, naobiecywali, nic nie zrobili a potem oddali władzę PO - bo przecież najwygodniej być opozycją - brać taką samą kasę jak rządzący, za nic nie odpowiadać i wszystko krytykować szczerze mówiąc, mam nadzieję że wygrają i rozpieprzą wszystko do końca - nie ma innego sposobu, żeby cokolwiek się zmieniło w tym kraju i żeby ludzie przejrzeli na oczy na szczęście ja już od dziesięciu lat w UK

Gość gość
nic nie zrobili a potem oddali władzę PO - bo przecież najwygodniej być opozycją xxx Nie oddali władzy PO, tylko ludzie wybrali PO, bo mieli dość Kaczynskiego, wiecznych kłótni i "haków". Wasza znajmość konstytucji jest na żenująco niskim poziomie. Ustaw nie uchwala rząd tylko sejm.

Gość gość
nic nie zrobili a potem oddali władzę PO - bo przecież najwygodniej być opozycją xxx Nie oddali władzy PO, tylko ludzie wybrali PO, bo mieli dość Kaczynskiego, wiecznych kłótni i "haków". xxxxxxxxx ale ludzie mają krótką pamięć, więc niech wybiorą PiS jeszcze raz to sobie przypomną!