Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wytłmaczyc dziecku co to jest dusza

Polecane posty

Gość gość

jak wytłmaczyc dziecku co to jest dusza

Gość gość
a po co ?

Gość gość
bo mi zadało pytanie

Gość gość
możesz powiedzieć, ze to taka specjalna cząstka od boga, która po śmierci człowieka na ziemi idzie do nieba. nawet ja niekatoliczka to wie:D

Gość gość
O kurcze chyba sama bym nie wiedziala jak to wytlumaczyc. Napewno na tresc bedzie mial wplyw czy jestes osoba wierzaca i wytlumaczysz wedlug kosciola czy ateistka, tu mozesz sama zinterpretowac tak jakys chciala aby dziecko w to wierzylo :)

Gość gość
ja nie wierzę że człowiek ma duszę i że jest coś po śmierci więc mam to z głowy :D

Gość gość
Ja wlasciwie tez nie wierze :p ale dziecku staralabym sie cos tam sklecic zeby nie mowic ze nie ma czegos takiego :) cos w stylu- to taka czesc czlowieka, ktorej nie mozna zobaczyc :p moze bym dodala, ze decyduje o tym czy czlowiek jest dobry czy zly itp.

Gość gość
Ja wlasciwie tez nie wierze jezyk.gif ale dziecku staralabym sie cos tam sklecic zeby nie mowic ze nie ma czegos takiego xxxx nie wierzysz w duszę ale dziecku będziesz pakować do głowy, że dusza jest? bo co??? bo co za debilizm :o można zawsze powiedzieć, że niektórzy wierzą w duszę ale ty nie wiesz czy istnieje i teraz sprawa dziecka czy ono będzie wierzyć Nie rozumiem też ludzi niewierzących, którzy nie mają odwagi tak samo wychować swoich dzieci i psim swędem posyłają je do komunii, bierzmowania, ganiają je do kościoła, bo co ludzie powiedzą :o i hodują te biedne dzieci na uciechę obcym :o

Gość gość
12:41 Za pozwoleniem, swoje dziecko wychowam jak bede chciala i jak uznam za sluszne. Tobie nic do tego. A wyzwiska od debilek schowaj sobie w kieszeń. Skoro anonimowo potrafisz kogoś oczerniać to chyba znaczy o Twoim złym wychowaniu. Jest to forum i każdy ma prawo wyrażać swoje opinie. Naturalnie możesz się z nimi nie zgadzać ale możesz to zrobić kulturalnie podając odpowiednie argumenty. Dziękuję.