Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nananananananana

Moja przyjaciółka przegina. Co zrobić?

Polecane posty

Gość Nananananananana

Martwię się o przyjaciółkę. Odchudzamy się razem, miałyśmy nie schodzić ponizej bmr i robić sobie cheat day (do 2000kcal). Ale ostatnio dowiedziałam się, ze ona je 300-700 kcal i stwierdziła, ze ona takiego dużego cheata nie zrobi, bo utyje i zjadła 700kcal. Wiem, ze często kręci jej się w głowie i ma mroczki przed oczami. Ogólnie wciągu 3tyg. Schudła ok 4 kg. (Z 170/66-65 do 61 kg.) mówi ze ma ogromne uda (53cm w najgr. Miejscu) Co o tym sądzić?

Gość gość
Pogadaj z jej mamą, bliskimi. Ona jest na prostej drodze do anoreksji, albo innych zaburzeń łaknienia. Ze mną też tak było... chorowałam na anoreksję. W zasadzie przypadek był bardzo podobny. Ważyłam 71 kg przy 173 cm, zaczęłam się odchudzać jednocześnie z mamą. Ona wytrwała na diecie tydzień, ja prawie rok. Kiedy ważyłam 43,5 kg i nie miałam siły na nic, trafiłam do szpitala. Teraz jest ok, nie twierdzę że idealnie, bo od myśli nie da się uciec. Ale ważę 60 kg, jem 1800-2000 tys kcal dziennie i żyję. Niedługo wyjdę za mąż, chcę kiedyś mieć dzieci. To moja motywacja.

Gość gość
*1800-2000 KCAL dziennie miało być :p

jeśli to jest anoreksja to ja miałam 100 razy w życiu anoreksję, zawsze po długim i niezdrowym odchudzaniu się przeżywałam na 500 kcal, bo po prostu żołądek się gwałtownie zmniejsza, naprawdę nie trzeba na nią dmuchać, przejedzie się na tym i zmądrzeje tak jak i ja jak wymiotowałam antybiotykiem bo się nie absorbował to się nawróciłam na normalność, kafeteria nazwie to pewnie anoreksją

bo utyje i zjadła 700kcal x lęk przed przytyciem po DUŻYCH wyrzeczeniach to też normalka, dlatego ja już dawno rzuciłam diety,