Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Długie starania i nagle ciąża,dopiero po całkowitym odpuszczeniu. Miałyście tak?

Polecane posty

Gość gość

Czy udało wam się zajść w ciążę po długich staraniach, dopiero kiedy odpuściłyście i miałyście już dość tych ciągłych "starań"? Ja po 5 latach starań chyba doszłam do ściany. Mam dość mierzenia temp., badań - wszystkie ok, mikroskopów owulacyjnych, seksu pod dyktando etc. Zaczynam ćwiczyć, odchudzać się (lekka nadwaga), biorę się za siebie i za remont. Czy któraś z was też kiedyś doszła do ściany, i nagle się udało w najmniej oczekiwanym momencie?

Gość gość
Koleżanka próbowała 10 lat, lekarze nie dawali szans na ciążę, adoptowali córeczkę, minęło 2 lata a ona jest w 18 tc. Więc cuda się zdarzają, zwłaszcza ze wy macie wyniki ok.

Gość gość
Ja starałam się przez 14 miesięcy. Z tym, ze nie jakoś obsesyjnie z mierzeniem temp, testami owu, seksem tylko w owulacje, co dwa dni czy cos takiego. po prostu przestaliśmy się z mężem zabezpieczać. Po roku pół roku gdzieś tam pojawiła się myśl,że może coś jest nie tak ale stwierdziłam, że poczekamy i jeśli do roku nie zajdę w ciąże to wtedy zgłoszę się do lekarza. Rok upłynął, po jakimś czasie zapisałam się na wizyte a w międzyczasie okazało się że jestem w ciąży i na umówioną wizytę poszłam już tylko po to zeby potwierdzić ciąże. Nie wiem czemu przez tyle czasu się nie udawało a później nagle coś ,,zaskoczyło". Teraz kończę 28 tc. :)

Gość gość
Witam;) my długo staraliśmy się o maluszka (4 lata), badania wykazały, że wszystko ok a testy wychodziły negatywne:( Dopiero jak skupiliśmy się na przygotowaniach do ślubu i przestaliśmy liczyć dni płodne"zaskoczyłam" :) Aktualnie mam dwa dni do terminu porodu. Wiem, że łatwo się mówi: "odpuść sobie a bedzie dobrze", ale to faktycznie działa:) Z całego serca życzę autorce tematu ( i wszystkim starającym się) upragnionych dwóch kresek testowych:) Pozdrawiam:)

Gość gość
mam znajomą, która pierwsze dziecko ma z in vitro, drugie natomiast, to "wpadka"- oczywiście w ich przypadku było to przyjemne zaskoczenie (różnica między dziećmi nie jest duża)

Gość gość
ja tak miałam- 4 lata monitoringi, leki, hsg, laparoskopia, histeroskopia, poddałam się, przeszłam na dietę pod okiem dietetyka i nagle zaskoczenie zupełne, bo test pozytywny, teraz ma 3 miesiące i siedzi właśnie obok mnie i się śmieje

Gość gość
Tez tak miałam, 3 lata starania o 2 dziecko, wyniki wszystko ok, odpuscilam wiec z mysla, ze może pisane nam jest 1 dziecko, zmieniliśmy dietę, tak do siebie, zaczęliśmy duzo tańczyć, skakać, takie ćwiczenia. I mieliśmy wlasnie robic sobie silownie w piwnicy a tu bach! Ciaza i szok, ze jednak

Gość gość
tak, jesli masz pco

Gość gość
moj post bedzie z wieloma historiami! otoz kolezanka cioci po jednym invitro zaszla z blizniakami. ma troje dziec*****erwsza ciaza jakos po 16 latach druga po kolejnych 4-6.urodzila majac 36 i 42 lata. kolezanka s i m-po 8 latach.zdrowe obie. cos sie ruszylo. dwie kuzynki-j i b urodziny w 2012 i 2014.braly obie slub 15 lat temu. obie 38 lat mialy.siostry.jaja co? co do wpadek-moja znajoma zaszla po roku staran w okres. moze bzykajcie sie w kazdy dzien cyklu anie tylko w owulacje

Gość gość
no i moja kochana m! slub brala w 2007.zaszla po 3 latach bez zabezpieczen, ale poronila. potem jakos po roku. gdy mala miala 8miesiecy to wpadla. ma dwoje dzieci i uwaza.

Gość gość
Tak ja też tak miałam.3lata starań,stresów,obliczeń.zmieniłam pracę odpuscilam całkowicie oddałam się domowi i pracy a tu bec i jestem w 35tyg.

Gość gość
Po 5 nieudanych inseminacjach nie mialam juz nadzieji. W sierpniu 2014 wyjechaliśmy na wakacje nad morze, a we wrześniu bylam w ciazy. Staraliśmy sie kilka lat. Zrezygnowałam tez ze stresującej pracy w biurze na rzecz pracy w sklepie. Wypoczelam psychicznie i fizycznie i udslo sie.

Gość gość
koleżance 2óch czy 3ech ginekologów powiedziało,że trudno,ale jest aktualnie bezpłodna ,,,minęły 2 lata jest w 5tym mc