Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cena i jakość artykułów dla dzieci, pomóżcie mamusie

Polecane posty

Gość gość

Za miesiąc rodzę, szczerze mówiąc od samego początku ciąży zaczynałam kupować różne artykuły, pampersów mam spory zapas, kosmetyków, proszki do prania, nawet mleko.. Zawsze kiedy wiedziałam, że są jakieś promocje to kupowałam. Wszystko mam z tej lepszej półki, ponieważ zawsze stawiałam na jakość. Jednak siostra mojego chłopaka mówi, że to bez sensu. Ona ma pół roczne dziecko i kupuje też często po promocjach ale najzwyklejsze marki. I się tak zastanawiam może rzeczywiście bez sensu jest kupować te droższe pampersy i wgl. Na razie jej mówię, że zobaczę czy jakość idzie z ceną w praktyce, jak już urodzę.. ale sama nie wiem.. A jak to jest u was? Szczerze mówiąc nie spię na pieniądzach, jestem bardzo młoda, przed ciążą dużo pracowałam i zbierałam pieniądze na koncie. Ciąża była zaskoczeniem, ale od razu zaczęłam zakupy i strasznie się cieszyłam, że mogę kupić akcesoria dla dziecka, jakieś zabawki, łóżeczko.

Gość gość
A jak dziecko będzie uczulone? Rozumiem kupić ubranek na zapas, ale pamersy i kosmetyki kupowałam tylko małe ilości zanim zobaczyłam jak młody reaguje. I bardzo dobrze, bo wielu nie mógł używać, szczególnie kosmetyków.

Gość gość
Jeśli będzie na coś uczulone to się tego pozbędę, w rodzinie dużo małych dzieci :)

Gość gość
A może poleci mi ktoś jakąś fajną markę wózków..

Gość gość
Tak to juz chyba jest, ze przy pierwszym dziecku kupujemy wszystko najlepsze i najdroższe, a to wcale nie musi iść w parze. Rzeczywiście jest wiele tańszych alternatyw. Ja przy pierwszym dziecku startowałam z najwyższej półki, a im syn byl starszy tym zwyklejsze artykuly kupowałam i tez okazywaly się dobre lub nawet lepsze. To co masz, to zużyjesz, a dalej sama próbuj. Pieluchy to każdemu dziecku i rodzicowi inne pasuja... Jak dziecko nie jest uczulone to można wypróbować różne. Generalnie produkty Babydream z Rossmanna mamy sobie chwalą. Sa dobre i niedrogie. Osobiście cala wyprawke kosmetyczna dla drugiego dziecka mam tylko stamtąd.

Gość gość
No to moje pierwsze dziecko, nie znam się za bardzo na tym wszystkim, wiem tylko tyle co przeczytałam :)

Gość gość
Dla mnie podejście typu: kupię a jak się nie przyda to komuś dam, to po prostu wywalanie pieniędzy w błoto... Rozumiem szał zakupowy w ciąży, ale można to z głową załatwić. Mój synek, jak się okazało, tolerował tylko jedne pieluchy które nie uczulały- huggies, chusteczki też tylko tej firmy i jeden rodzaj, po wszelkich innych pieluchach i chusteczkach dostawał wysypki. Chociaż gdybym miała luz w wyborze wolałabym pieluchy pampers i chusteczki innych firm. Tak samo jak z kosmetykami do pielęgnacji- miałam przygotowane delikatne i dobre dla dzieci, i tak mały ponad rok używał tylko emolientu. Butelkę też na początek miałam jedną, i dobrze bo okazało się że z takiego smoczka nie umie pić, laktatora nie kupowałam przed porodem... Z tymi markami różnie bywa, po prostu. Też się u nas świetnie sprawdzały kosmetyki babydream z rossmanna, nie mówiąc o domowych sposobach typu wywar z szałwii na wysypkę. Chociaż fakt że niektóre sprzęty jak laktatory czy wózki po prostu są solidniejsze, z gwarancją no i ładniejsze i bardziej funkcjonalne jeśli się wybierze lepszy produkt. A z drugiej strony- wszystko według potrzeb, jakbym mieszkała w parterowym domku i nie musiała z wózkiem w rękach biegać na wysokie drugie piętro, ani manewrować na ciasnych chodnikach, ten lekki i zwrotny wózek do niczego by mi nie był potrzebny.

Gość gość
Pieluchy kupiłam Tesco Loves Baby, bo czytałam wiele pozytywnych opinii i znajoma, która używała bardzo sobie chwaliła. Na razie kupiłam po jednej paczce 1 i 2, więcej nie w razie uczulenia. Kosmetyki kupuję w ogóle marki prawie niedostępnej w zwykłych sklepach - Himalaya Herbals, a w zasadzie to tylko mydełko, krem ochronny do buzi i zasypkę (tak w razie czego, ale nie jestem przekonana czy będę używać). Butelki i smoczki dostałam w pakietach w szkole rodzenia, więc nie kupuję. Za to ubranka kupuje nowe, z dobrej bawełny, ale nie w mothercare tylko raczej w Tesco. Jakość ta sama, ceny o 1/3-1/4 niższe.

Gość gość
Ja też nie zarabiam jakoś dużo, ale jeśli chodzi o podstawową wyprawkę, to sporo rzeczy kupiłam w http://prampol.pl/pl/ . Mają bardzo fajny wybór różnych wózków i akcesoriów dziecięcych dobrej jakości.

Gość gość
Głupio robisz, ale przekonasz się o tym sama... A jeśli chodzi o wózek polecam britax B- motion... Super sie składa, jest poręczny a jednocześnie wszystko ma

Gość gość
Kiedy ja bylam w ciązy i kompletowałam swoją torbę porodwą ( czego w niej nie było ) to wszystkie rzeczy higieniczne zakupiłam w aptece internetowej http://www.aptekawsieci.pl/ . Wyszło to dużo taniej .