Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciagly placz niemowlecia

Polecane posty

Gość gość

witajcie moje 3 miesieczne niemowle caly czas placze karmie butelka poniewaz mialam za malo pokarmu musialam dokarmiac pozniej zanikl doslownie po kilku dniach...dziecko lezy grzecznie gr**** smeje sie wola..tak kolo 15 min i jest ryk zaczyna sie rzucac i placze okropnie to samo jak lezy w lozeczku dopoki smoka ma lezy jak wypadnie jest ryk ,,przy jedzeniu zje troche jakies 20 ml wygina sie w palak i placz ..musze karnic na raty,.. Odbije sie poloze i chwila i jest placz czym to moze byc spowodowane?

Gość gość
czesto wstaje o 4,30 i do 16 np nie spi tylko placze a ja musze nosic na rekach czesto i to nie pomaga ma sucho nic ja nie drapie najedzona napita i nadak placze puszcza bardzo glosne baki nie ullewa ale glosno bardzo tez beka ,,, lekarz mowil ze to kolki ale przed napadem placzu ma miekki brzuszek

Gość gość
kolki albo refluks ale to oba wystepuja po jedzeniu.moj syn tez plakal i sie prezyl podczas jedzenia.rada jaka dostalam to trzymac dziecko w jakby misce (z rak i nog twoich) zeby nie mogl sie naprezac.niewiele pomagalo.moja rada- jak skonczy 3,4-4 miesiace zacznij dawac papki warzywne.blonnik bardzo pomaga przy kolkach.teraz kup infacol i dodawaj do mleka.tez troche pomaga ale nie dziala cudow.trzeba przejsc.niedojrzalosc jelit.

Gość gość
to ja na gorze bylam.moj tez mial miekki brzuch.tu nie chodzi tylko o gazy ale o niedojrzalosc jelit.nic nie zrobisz.trzeba czasu.pierwsza rada- przy kolkach dziecko ma lezec na plasko.tak ponc mu latwiej.moze robic masaz jelit i przykladac cos cieplego do brzuszka ale ogolnie nic tak naprawde nie pomoze.trzeba czasu.

Gość gość
Mialam to samo dokarmialam mm bo miałam mało pokarmu i tak samo sie zachowywal jak twoj - spał nawet 4-6 godz na DOBĘ a reszte czasu płakał, pręzyl sie - tak jak opisujesz... zawalczylam o rozkrecenie laktacji i karmilam tylko moim mlekiem i od tego czasu spokój - częstsze karmienie ale mleko lekko strawne i nie było kolek. Od kiedy karmilam tylko moim mlekiem przesypiał 16 godz na dobę :) albo zawalcz o lakracje albo szukaj innego mm.

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak za mało pokarmu. Jest nieumiejetne karmienie

Gość gość
infacol nie pomaga jest jeszcze gorzej po nim dlelicol rowniez espumisan tez nie,..klade na brzuszek tez nie pozatym corka placze caly czas a kolki nie wystepuja cala dobe placze dzien w dzien ostatnio nawet budzis sie w nocy z placzem jak mam ja pionowo do odbicia czesto sie bardzo spina albo wygina w palak prostuje zaciska mocno piastki i usta tak sie wzdyma i probuje przec na kupe albo podkorcza tez nozki ale to nie plqcz tylko taki ryk pisk nie wiem jak nazwac bardzo chce jej pomoc ale nie umiem

Gość gość
a wlasnie ze jest jak jadlam 1 posilek o 16 bo dziecko wylo od rana

Gość gość
nie rozmawiamy teraz o tym ile mialam pokarmu tylko o?tym co moze byc przyczyna

Gość gość
To kolki. Pomyśl o kupieniu mleka innej firmy. Może ma nietolerancję na jakiś składnik mleka, które mu podajesz. A może warto rozważyć mleko sojowe. Podpytaj w aptece lub znajomych o dobre mleko.

Gość gość
dziecko skonczy za kilka dni 3 miesiace

Gość gość
no ale kolki cala dobe codziennie 'dziecko id urodzenia pozatym gdy spi nie lezalo spokojnue dluzej jak 30 minut,,

Gość gość
jest taki upał, że mam nadzieję, że kładziesz je nago w samym pampersie. Ewentualnie przykryte tetrową pieluszką. Byłam u znajomej co dziecko miało podobny problem. Jak rozebrałam z "PIŻAMKI" to dziecko szczęśliwe uśmiechnięte, jeszcze mu zapodałam kąpiel, i zabraniałam jej ubierać na dzień, tylko pampers i problem zniknął, chociaż przerażenie w oczach widziałam, bo czapeczka, bo śpioszki

Gość gość
moj brat tez mial kolki codziennie od 17 do 4 rano.ryk caly czas.a robi te kupki?jak nie to do kazdej butelki dodawaj 10ml wody ekstra.bedzie jej latwiej.moze wysycha przez te upaly.mozesz tez sprobowac z mlekiem dla alergikow albo mm z mleka koziego (nie wiem czy jest w polsce).

Gość gość
a nie moze ci lekarka sprawdzic czy ma refluks? ja bym za 2 tyg powoli zaczela z papkami.

Gość gość
Może rzeczywiście spróbować inne mleko? No bo przecież nie ma chyba kolki od rana do wieczora... Tak jak ktos juz zasugerował - może cos dla alergików albo bez laktozy albo po prostu inna firma... Przycisnij pediatrę, aby cos doradzil...

Gość gość
wlasnie bylam 6 razy i dwoch lekarzy tlumacza ze kolka ze przejdzie ale ja popsrostu nie man juz sily od 4,30 nosic placzacego 5,5 kg dziecka do 16 ja juz chodze jak zombi jak mala zasnie kolo 22 wczesniej chodzila o 20 to ja nawet zasnac nie moge z tego wszystkiego

Gość gość
jasne ze w samym pampersiku jak mi zasnie to pieluszka okryje tylko delikatnie a jak jej za goraco ona sama sie odkopuje a jak zimno przykrywa komicznie to wyglada

Gość gość
To ja pisałam o mleku... A może kup chustę do noszenia? Ja się z tego nabijałam, ze taka nowomoda, ale z podobnych względów kupiłam i powiem, ze w sytuacjach krytycznych sprawdza sie. A przynajmniej ręce odpoczywają.

Gość gość
Trzymiesieczne dziecko samo się przykrywa jak zmarznie??? Takie cuda to tylko na kafe :D P.S. Nie pij więcej :O

Gość gość
probowalam nan ale corka robila raz na tydz kupke teraz robi co 3 czasem 4 dni ..na piatek mam zapisana wizyte ..szczerze to ona tak pkacze odkad z nia wyszlam ze szpitala wiec roznicy za duzej nie ma przy tych upalach jedynie to ze i w nocy zaczyna budzic sie tez z placzem...

Gość gość
nie jak zmarznie ale jak zimne ma raczki i nie jest to smieszne tylkozabawne jasne ze nie rozumie ze sie przykrywa bo zimno..jak i pewnie cie zdziwi ze od 2 miesiecy trzyma stabilnie glowke i obraca sie w poprzek lozeczka jak chce bardzo spac to odkreca sie na boczek ..i lapie za misia i spac ze smokiem oczywiscie bez nie ma opcji

Gość gość
Tak tak i recytuje Pana Tadeusza :D

Gość gość
Autorko a WNM czasem to twoje dziecko nie ma? Widział je neurolog albo rehabilitantów?

Gość gość
no nie widzial .a czy ja musze miec skierowanie? Powaznie mowie z ta glowka obawiam sie ze to jakis problem neurologiczny poniewaz kilka osob mowilo ze dziwne ze dziecko w wieki miesiaca trzyma samo glowke wiadomo ja ja nadal podtrzymywalam zeby sobie krzywy nie zrobila,..mi sie wydaje ze jest jakos za szybko rozwinieta lezac na plasko probuje sie unosic ale narazie ida najoierw nozki w gore i od razu troszke glowka ale sie nie da i sie denerwuje ...lekarz jazal mi ja klasc na brzuch wiec lezac na brzuchu opuera sie lokiami i trzyma glowe w gorze dlugo a jak jej sie znudzi przekreca sie na bok albo na plecy zalezy jak jej sie uda i sie placze...

Gość gość
mamo, twoje dziecko jest zwyczajnym dzieckiem i tyle, obie crcie i sie taki srały do 5 miesiaca- cyca jak najwieceju i tyle i cierpliwosc przejdzie, nie wierz w bajki ze jak bedziesz bujac to9 tak zostanie... nie w takim wieku..

Gość gość
ja karmie butelka

Gość gość
A może wypróbuj chustę do noszenia? Ja się z tego nabijałam, ze to taka śmieszna moda, ale z podobnych względów postanowiłam spróbować. I powiem ze w krytycznych momentach sprawdza się, a przynajmniej ręce odpoczywają. Moja córka jest młodsza, ale jak wybitnie zrzędzi to ją chustuje i wycisza sie albo zasypia.

Gość gość
ale ona nie chce lezec na plasko nawet z lekko uniesiona glowka jedynie sie uspakaja pionowo